Υπερηφάνεια, για τους Έλληνες μαθητές που κατασκεύασαν δορυφόρο!

Υπερηφάνεια, για τους Έλληνες μαθητές που κατασκεύασαν δορυφόρο!

Υπερήφανους μας έκαναν 11 μαθητές γενικών λυκείων των Ιωαννίνων που εργάστηκαν σκληρά μαζί με δύο καθηγητές και κατασκεύασαν ένα δορυφόρο με πολλές τεχνολογικές δυνατότητες, το μέγεθος του οποίου, δεν ξεπερνά εκείνο που έχει ένα κουτί αναψυκτικού.

Η ομάδα των μαθητών που έλαβε μέρος στον πανελλήνιο διαγωνισμό διαστημικής Cansat in Greece, με το δημιούργημά της αυτό, κατέκτησε την πρώτη θέση και θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό που θα γίνει τον Ιούνιο.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ένας από τους δύο καθηγητές κ. Γιώργος Σκαργώτης δήλωσε: «Πέρυσι, μετά την 3η θέση που κατακτήσαμε, η ομάδα οργανώθηκε καλύτερα, δούλεψε πολύ περισσότερο και έτσι φτάσαμε σε αυτή την επιτυχία. Είμαστε πολύ περήφανοι και χαρούμενοι γι’ αυτό και παράλληλα γεμάτοι ευθύνη, ώστε να πετύχουμε να εκπροσωπήσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα τη χώρα μας στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό».

Ο κ. Σκαργώτης ευχαρίστησε όλους εκείνους που υποστήριξαν την ομάδα του λέγοντας: “Ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας τους διοργανωτές και τους εθελοντές της διοργάνωσης στην Αθήνα, αλλά και όσους μας στήριξαν μέχρι εδώ, παραχωρώντας μας τη γνώση αλλά και τους πόρους για να τα καταφέρουμε. Ένα μεγάλο ευχαριστώ λοιπόν στον Παναγιώτη Τριανταφύλλου ηλεκτρονικό στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων”.

Την προσπάθεια των μαθητών και καθηγητών υποστήριξαν η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, η Περιφέρεια και ο δήμος Ιωαννιτών.

Την ομάδα, η οποία αποτελείται από 9 μαθητές του 7ου Λύκειου, μία μαθήτρια από τη Ζωσιμαία και ένα μαθητή από το 9ο ΓΕΛ μαζί με τους καθηγητές, συνεχάρη η κ. Αγγελική Φωτεινού, περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης τονίζοντας τη σπουδαιότητα της εργασίας τους.

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα