Βάλε το στόχο, κινήσου προς αυτόν και.. αφήσου

Βάλε το στόχο, κινήσου προς αυτόν και.. αφήσου

” Βρίσκομαι σε ένα σταυροδρόμι στη ζωή μου”, εξομολογήθηκε ο Τζον.
Πέρσι παράτησα μια επιτυχημένη δουλειά σε μια εταιρεία πετρελαιοειδών για να εξερευνήσω το πνευματικό μονοπάτι. Πρόσφατα είχα μια δελεαστική πρόταση να δουλέψω σε μια άλλη εταιρεία και έχω μπει σε πειρασμό.

Αν τη δεχτώ, η ψυχή μου θα μαραθεί γιατί θα πάω πίσω, απ’ όπου έφυγα, και όχι μπροστά”. “Θα ήσουν διατεθειμένος να εμπιστευτείς το σύμπαν για να σε στηρίξει να ζήσεις το όνειρό σου ακόμα κι αν δεν καταλαβαίνεις πώς μπορεί να συμβεί αυτό;” ρώτησα. Ο Τζον το σκέφτηκε λίγο και χαμογέλασε: “Ναι, θα ήμουν”.

Λίγες εβδομάδες αργότερα, έλαβα ένα γράμμα από τον Τζον, που έλεγε: “Συνέβη κάτι εκπληκτικό. Πήγα να επισκεφτώ τον πατέρα μου, ο οποίος ποτέ πραγματικά δε με κατάλαβε, ούτε υποστήριζε ιδιαίτερα τις πνευματικές μου αναζητήσεις.

Με πήγε στο γραφείο του και μου είπε: “Γιε μου, είμαι περήφανος για τον τρόπο με τον οποίο ζεις τη ζωή σου”. Έβγαλε το καρνέ των επιταγών του και μου έκοψε μια επιταγή για ένα μεγάλο ποσόν, που θα μου φτάσει για ένα χρόνο τουλάχιστον”.

Μέσα σε λίγους μήνες ο Τζον πήρε την άδεια του δασκάλου του μασάζ από το Έσαλεν, την άδεια του δασκάλου γιόγκα από το Ινστιτούτο Κριπάλου και παρακολούθησε μαθήματα για πνευματικούς δασκάλους στη Χαβάη. Την τελευταία φορά που είχα νέα του έκανε ορειβασία στο Νεπάλ.

Το κλειδί για τη μεταμόρφωση του Τζον και το απρόσμενο δώρο του ήταν η προθυμία του να αφήσει το σύμπαν να τον στηρίξει. Ήταν μια εσωτερική στροφή από το “δε βλέπω πώς θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο” στο “είμαι διατεθειμένος να το αφήσω να συμβεί με κάποιον τρόπο”.

Όταν βάζεις μπρος το αυτοκίνητο, το κλειδί είναι ένα μικρό κομματάκι μετάλλου, ασήμαντο σε σύγκριση με την ισχύ της μηχανής που θα κινήσει. Ωστόσο, ακόμα και η ισχύς των 300 ίππων εξαρτάται από το γύρισμα ενός μικρού κλειδιού.

Δεν χρειάζεται να ξέρεις το πώς. Γνώριζε απλώς το τι και δώσε την ευκαιρία σε μια ανυπολόγιστη δύναμη να κάνει θαύματα για λογαριασμό σου.

Αφήνομαι στη σοφία και στη δύναμή Σου. Κάνε για μένα ό,τι δεν μπορώ να κάνω εγώ για τον εαυτό μου.
Αφήνομαι τώρα στο σύμπαν να με στηρίξει για να ζήσω το όνειρό μου.

Απόσπασμα από το βιβλίο του Alan Cohen “μια βαθιά ανάσα ζωής” από τις εκδόσεις Η Δυναμική της Επιτυχίας

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα