Ένα βασικό εργαλείο για την ευτυχία μας είναι η ειλικρινής και η ανιδιοτελής προσφορά

Ένα βασικό εργαλείο για την ευτυχία μας είναι η ειλικρινής και η ανιδιοτελής προσφορά

Το σύμπαν είναι φτιαγμένο από καθαρή ενέργεια που η φύση της είναι να κινείται και να ρέει ελεύθερα. Η φύση της ζωής είναι η συνεχής αλλαγή και η συνεχής ροή.

Όταν το καταλαβαίνουμε αυτό, τότε συντονιζόμαστε στο ρυθμό της και αποκτούμε την εκπληκτική ικανότητα να δεχόμαστε και να δίνουμε ελεύθερα, γνωρίζοντας πως ποτέ δεν θα χάσουμε αλλά αντιθέτως, συνεχώς θα κερδίζουμε.

Μόλις αρχίσουμε να μαθαίνουμε να δεχόμαστε την καλοσύνη του σύμπαντος, πολύ φυσιολογικά θα θέλουμε να τη μοιραστούμε με άλλους, γιατί αντιλαμβανόμαστε πως καθώς δίνουμε από την ενέργειά μας, δημιουργούμε χώρο για να δεχτούμε άλλη που ρέει προς εμάς.

Όταν μέσα από την ανασφάλεια (το φόβο) και την αίσθηση πως «δεν υπάρχουν αρκετά» προσπαθούμε να κρατηθούμε ή να αρπαχτούμε από αυτά που έχουμε, τότε αρχίζουμε να κόβουμε αυτή τη θαυμαστή ροή της ενέργειας. Όταν αρπαζόμαστε από αυτά που έχουμε, τότε εμποδίζουμε την ενέργεια να κυκλοφορήσει και δε δημιουργούμε χώρο για να έρθει καινούργια ενέργεια σε μας.

H ενέργεια μπορεί να έχει πολλές μορφές: αγάπη, στοργή, εκτίμηση και αναγνώριση, υλικά αγαθά, χρήματα, φιλία κ.λ.π. και οι αρχές της ισχύουν το ίδιο για όλες αυτές τις μορφές.

Διαβάστε επίσης: Εμείς είμαστε το φως, φτάνει μόνο να το ανακαλύψουμε

Αν κοιτάξεις γύρω σου εκείνους που είναι πολύ δυστυχισμένοι, θα ανακαλύψεις πως συχνά πρόκειται για ανθρώπους που κατά κάποιον τρόπο έχουν ένα αίσθημα «πείνας» και γι’ αυτό το λόγο κρατούν μια στάση αφόρητης απληστίας απέναντι στη ζωή. Αισθάνονται πως η ζωή γενικά και οι άνθρωποι ειδικά δεν τους δίνουν αυτά που χρειάζονται. Είναι σαν να έχουν κάνει μια λαβή στραγγαλισμού στη ζωή, προσπαθώντας απελπισμένα να αποσπάσουν την αγάπη και την ικανοποίηση που λαχταρούν, ενώ στην πραγματικότητα οι ίδιοι εμποδίζουν τη ροή τους.

Η αλήθεια είναι ότι πολλοί από μας έχουν αυτήν την τάση, λιγότερο ή περισσότερο. Όταν όμως δημιουργούμε μέσα μας χώρο για την προσφορά, τότε αντιστρέφουμε τη ροή, επιτρέποντας να έρθουν σε μας αυτά που επιθυμούμε.

Η συνήθεια της προσφοράς δεν ξεκινάει ούτε από την αυτοθυσία ούτε από το φαρισαϊσμό ούτε από την αίσθηση πνευματικότητας, αλλά από καθαρή ευχαρίστηση, γιατί είναι κάτι πολύ όμορφο που μπορεί να προέρχεται μόνον από ένα χώρο αγάπης.

Απόσπασμα από το βιβλίο της Shakti Garvain «Κάνε τη Φαντασία σου Πραγματικότητα» από τις εκδόσεις Η Δυναμική της Επιτυχίας

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα