«Ο Βελονισμός στην Ιατρική του Σήμερα»: Δωρεάν Ημερίδα και πρακτικό σεμινάριο

«Ο Βελονισμός στην Ιατρική του Σήμερα»: Δωρεάν Ημερίδα και πρακτικό σεμινάριο

Ο Βελονισμός, που είναι μία πανάρχαια θεραπευτική μέθοδος, με ρίζες στην αρχαία Κίνα, βασίζεται στην παρατήρηση του ρόλου που διαδραματίζουν μερικά ενεργειακά κανάλια, οι «μεσημβρινοί», για την ανθρώπινη υγεία. Κατά μήκος αυτών των καναλιών, πολλές φορές παρουσιάζονται «μπλοκαρίσματα» στην ροή της ενέργειας, τα οποία απελευθερώνονται με επέμβαση μηχανικού ερεθισμού, ο οποίος στην περίπτωση του βελονισμού είναι η εισχώρηση μίας λεπτής βελόνας σε διάφορα βάθη.

Με τη μέθοδο αυτή πολλές παθήσεις βελτιώνονται ή θεραπεύονται και στη χώρα μας μπορούν να έχουν την ιδιότητα του βελονιστή μόνο άνθρωποι που έχουν σπουδάσει Ιατρική.

Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου, στις 9:30, ο Επιστημονικός Σύλλογος Ιατρών Βελονισμού Ελλάδας, διοργανώνει μία δωρεάν ημερίδα αφιερωμένη στον βελονισμό, η οποία ολοκληρώνεται και με ένα πρακτικό σεμινάριο, με τίτλο «Ο Βελονισμός στην Ιατρική του σήμερα».

Θέμα της ημερίδας είναι ο τρόπος που μπορούν να προσαρμοστούν και να αφομοιωθούν οι εφαρμογές του βελονισμού στην καθημερινή «δυτικότροπη» ιατρική πράξη σε όλες τις ιατρικές ειδικότητες. Πέραν των εισηγήσεων, από κορυφαίους ομιλητές, θα πραγματοποιηθεί και πρακτική άσκηση της πρακτικής με βελόνες.

Η είσοδος για το κοινό και τους ιατρούς είναι δωρεάν.

Εισηγητές

Κωνσταντίνα Θεοδωράτου – Πρόεδρος Παγκόσμιας Εταιρείας Ιατρικού Βελονισμού, ICMART

Μιχάλης Ταραμπέ – Πλαστικός Χειρουργός, Πρόεδρος ΕΕΠΕΑΧ

Πληροφορίες

Χώρος Διεξαγωγής

Divani Caravel Hotel

Λεωφόρος Βασιλέως Αλεξάνδρου 2

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2107207000

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο: 2108940532.

Εγγραφές εδώ 

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα