Υπαίθριες βιβλιοθήκες μετατρέπονται σε σταθμούς τροφίμων για τους γείτονες που τα χρειάζονται

Υπαίθριες βιβλιοθήκες μετατρέπονται σε σταθμούς τροφίμων για τους γείτονες που τα χρειάζονται

Ο κόσμος μας δοκιμάζεται για άλλη μία φορά εξαιτίας του κορωνοϊού, και μαζί δοκιμάζονται και η ανθρωπιά, η ενσυναίσθηση, η συμπόνια και η αλληλεγγύη μας προς τους συνανθρώπους μας.

Καθημερινά ακούμε για εθελοντές που προσφέρονται για να βοηθήσουν στη μάχη που δίνουν οι κυβερνήσεις των κρατών και οι τοπικές κοινωνίες προκειμένου να προστατευθούν και να στηριχθούν οι ευπαθείς κυρίως ομάδες, ηλικιωμένοι, άνθρωποι που υποφέρουν από διάφορες ασθένειες, άστεγοι και γενικά, όσοι ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Άνθρωποι πλούσιοι, δωρίζουν μάσκες, γάντια και άλλα αναγκαία υλικά για τα νοσοκομεία, προσφέρουν χρήματα, χώρες στέλνουν σε άλλες χώρες, ιατρικό εξοπλισμό και αναλώσιμα… ξαφνικά, ήρθαμε πιο κοντά όλοι, κι ας είμαστε κλεισμένοι, ο καθένας στο σπίτι του.

Μια τέτοιου είδους συγκινητική είδηση διαβάσαμε και στο truththeory.com: Oι πάνω από 75.000 μικρές υπαίθριες βιβλιοθήκες που είναι καταχωρημένες στον κόσμο, έχουν μετατραπεί σε Little Free Pantries, από πολλούς καλούς Σαμαρείτες, οι οποίοι θέλοντας να βοηθήσουν τα μέλη της κοινότητάς τους κατά τη διάρκεια της κρίσης του Covin-19, αφήνουν εκεί φαγητό, είδη καθαρισμού, απολυμαντικά, χαρτί υγείας, κονσέρβες και άλλες προμήθειες, για τους γείτονές τους που τα χρειάζονται.

Διαβάστε επίσης: Κοροναϊός: Γιατρός μας δείχνει πως να απολυμαίνουμε τα ψώνια από το σούπερ μάρκετ (βίντεο)

Για προληπτικούς λόγους, οι υπάλληλοι των τοπικών διοικήσεων, υπενθυμίζουν στους επισκέπτες να πλένουν τα χέρια τους και να καθαρίζουν τις χειρολαβές των βιβλιοθηκών, πριν πάρουν ό,τι χρειάζονται από τα περιεχόμενα.

Αυτά τα παραδείγματα κοινοτικής καλοσύνης, στη δύσκολη εποχή που διανύουμε, εμπνέουν όλους για περισσότερες δράσεις και πράξεις αγάπης και αποδεικνύουν ότι όσες δοκιμασίες και αν συμβαίνουν στον κόσμο μας, είμαστε άνθρωποι και θα παραμείνουμε άνθρωποι.

Αν και στη χώρα μας μάλλον δεν υπάρχουν τέτοιες υπαίθριες βιβλιοθήκες, ωστόσο, υπάρχουν τόσες πολλές οργανώσεις και φιλανθρωπικά ιδρύματα, που μπορεί – όποιος θέλει – να συνδράμει το έργο τους είτε στηρίζοντας οικονομικά είτε προσφέροντας εθελοντική εργασία.

Μερικές από τις πιο γνωστές για το έργο και τις δράσεις τους οργανώσεις είναι: Οι Γιατροί χωρίς Σύνορα, η Κιβωτός του Κόσμου, τα Παιδικά Χωριά SOS, Το Καταφύγιο Αγάπης, η Γραμμή Ζωής κ.α.

Φωτογραφίες από Truththeory

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα