Απλή τεχνική για θεραπεία και αυτοθεραπεία μέσω της Βιοενέργειας

Θεραπεία και αυτοθεραπεία μέσω της Βιοενέργειας

Πρόκειται για μία πολύ δυναμική τεχνική θεραπείας αλλά και αυτοθεραπείας μέσω της βιοενέργειας.

Η βιοενέργεια είναι η ενέργεια εκείνη που διέπει, ζωογονεί και συντηρεί τα πάντα, μεταξύ των οποίων και τα σώματά μας.

Δεν χρειάζεται να επεκταθούμε περισσότερο σχετικά με τον ορισμό της, αφού ήδη έχουν γραφτεί εκατοντάδες άρθρα σχετικά με την παγκόσμια αυτή κοσμική ενέργεια που συνδέει τα πάντα.

Ο καιρός της συλλογικής αφύπνισης πλησιάζει και πρέπει όλοι να βοηθήσουμε και να κρατηθούμε ο ένας από τον άλλον, σαν μια αδιάσπαστη αλυσίδα, που καμία αναποδιά και καμία δυσκολία δεν θα είναι ικανά να τη σπάσουν.

Η παρακάτω τεχνική λοιπόν, θα σας απαλλάξει από αρκετά προβλήματα αλλά και πολλά παυσίπονα. Τα αποτελέσματα της είναι σε μεγάλο βαθμό ελεγμένα.

Όπως σε κάθε τεχνική, έτσι και σε αυτή, η εξάσκηση παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Διαμέσου αυτής θα γίνεστε όλο και καλύτεροι, πιο έμπειροι και πιο αποδοτικοί.

Πριν ξεκινήσουμε με την περιγραφή της τεχνικής, θα ήταν καλό να αναφέρουμε κάποια πλεονεκτήματα αλλά και κάποια μειονεκτήματα της μεθόδου αυτής..

Πλεονεκτήματα:

 • Πρόκειται για μία δωρεάν τεχνική!
 • Καμία εκπαίδευση και καμία μύηση δεν απαιτούνται πέρα από την απλή εξάσκηση
 • Δεν χρειάζεται να πιστεύετε σε κάτι, έτσι ώστε η μέθοδος να είναι αποτελεσματική
 • Τα αποτελέσματα της είναι άμεσα!
 • Μπορείτε να την εφαρμόσετε πάνω σας, όπως επίσης και στα αγαπημένα σας πρόσωπα

Μειονεκτήματα:

 • Στη βιοενέργεια, σε αντίθεση με άλλες μεθόδους χρησιμοποιείται σε μεγάλο βαθμό  η δική σας ζωτική ενέργεια. Οπότε σίγουρα δεν είναι πανάκεια. Χρησιμοποιήστε τη μέθοδο αυτή για αυτοθεραπεία, ή για την υποστήριξη δικών σας αγαπημένων ανθρώπων. Στους υπόλοιπους, θα ήταν καλό απλά να τους μάθετέ πως να την κάνουν μόνη τους.
 • Τα αποτελέσματα της μεθόδου, εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τη προσωπική σας κατάσταση. Εφόσον πρόκειται για αυτοθεραπεία, δεν πειράζει. Εάν σκοπεύετε όμως να τη χρησιμοποιήσετε σε άλλους, είναι πολύ σημαντικό να βρίσκεστε σε καλή ψυχολογική κατάσταση, να είστε νηφάλιος και γενικότερα να έχετε μια καλή ζωτικότητα.
 • Η τεχνική αυτή δεν προορίζεται για να αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα υγείας. Αναφέρεται μόνο σε μικροτραυματισμούς, καψίματα και κάποιους τοπικούς πόνους στο σώμα. Για πιο σοβαρά προβλήματα, θα ήταν καλύτερα να απευθυνθείτε σε κάποια άλλη μέθοδο.

Η Τεχνική

Η τεχνική αυτή είναι τόσο απλή, έτσι ώστε είναι πιθανόν πολλοί να την απορρίψουν, επειδή ο σύγχρονος κόσμος μας έχει μάθει πως οτιδήποτε καλό, πρέπει να είναι και περίπλοκο ή δύσκολο για να το κάνει ο καθένας.

Πάντως μέσα από πολλά χρόνια πείρας φαίνεται ότι τα αποτελέσματά της είναι αξιόλογα και έτσι σας προτρέπουμε να τη δοκιμάσετε. Όπως και να έχει, δεν έχετε να χάσετε τίποτα!

Σχετικά με την τεχνική λοιπόν:

 • Τρίβετε τα δυο σας χέρια αρκετά γρήγορα αλλά και δυνατά μέχρι να τα νιώσετε να ζεματίζονται.

 • Σε απόσταση 5-10 εκατοστών τοποθετείτε το αριστερό σας χέρι με την παλάμη να βλέπει πάνω από το προβληματικό σημείο. Το δεξί σας χέρι το στρέφετε προς τον ουρανό!

Κατά τη διαδικασία αυτή, το αριστερό σας χέρι απορροφά την αρνητική ενέργεια (ουσιαστικά την ξένη ενέργεια που δημιούργησε εξ’ αρχής το τραύμα), τη μεταδίδει στο δεξί σας χέρι (εφόσον γινόμαστε αγωγοί της ενέργειας) και εκείνο εκπέμπει την ενέργεια αυτή στον ουρανό. Συνεχίστε μέχρι να ανακουφιστεί ο πόνος. Συνήθως 20 με 30 λεπτά φτάνουν (ανάλογα πάντα και με το βάθος του προβλήματος και την δική σας εξάσκηση). Καθώς απορροφάτε την λιμνάζουσα αρνητική ενέργεια πιθανόν να νιώσετε το αριστερό σας χέρι να μουδιάζει ή να μυρμηγκιάζει. Αυτό είναι ένα σημάδι πως τα καταφέρνετε πολύ καλά!!

Με την εξάσκηση στην τεχνική αυτή θα γίνεστε όλο και πιο ευαίσθητοι και θα νιώθετε όλο και περισσότερα πράγματα. Είναι πιθανό να παρατηρήσετε ότι όταν ο πόνος θα αρχίζει να ανακουφίζεται, το χέρι σας θα ξεμουδιάζει σιγά σιγά και θα νιώσετε μια αίσθηση δροσιάς. Αυτό σημαίνει πως η αρνητική ενέργεια που έπρεπε να φύγει εκείνη τη στιγμή, έφυγε.

Όσο συνεχίζετε να νιώθετε το χέρι σας μουδιασμένο, θα ήταν καλό να συνεχίσετε τη διαδικασία αυτή για όσο χρειαστεί.
Κάποιες φορές μπορεί να χρειαστεί να ξανατρίψετε τα χέρια σας, έτσι ώστε να τα ενεργοποιήσετε εκ νέου, εφόσον η συνεδρία σας διαρκεί πολύ ώρα.

 • Αφότου το χέρι σας δεν φαίνεται να απορροφά άλλη ενέργεια, στη συνέχεια, τινάζετε τα χέρια σας προς το πάτωμα και τα ξανατρίβετε μέχρι να ζεσταθούν και πάλι. Αντίστροφα λοιπόν τώρα στρέφετε την παλάμη του αριστερού σας χεριού προς τον ουρανό και με το δεξί θα εκπέμπετε ενέργεια στο τραυματισμένο σημείο.

Ουσιαστικά με τη διαδικασία αυτή, έλκετε συμπαντική θετική ενέργεια και την εκπέμπετε στο εκάστοτε προβληματικό σημείο του σώματος. Ένα στοιχείο που βοηθάει στην επούλωση.

 • Όταν νιώσετε ότι το δεξί σας χέρι δεν έλκει πια ενέργεια, τότε μπορείτε να σταματήστε τη θεραπεία, να πλύνετε τα χέρια σας και έπειτα να πιείτε ένα ποτήρι νερό!! Αυτό ήταν!

Μπορείτε να επαναλάβετε την τεχνική αυτή αρκετές φορές μέσα στη μέρα.

*Σημείωση: Το πλύσιμο των χεριών, καθώς και το να πιείτε ένα ποτήρι νερό, είναι αρκετά σημαντικές διαδικασίες που δεν πρέπει να ξεχάσετε, εφόσον με αυτές καθαρίζουμε αλλά και γειώνουμε μη επιθυμητές ενέργειες, οι οποίες έχουν παραμείνει στο σώμα μας. (Όταν φυσικά χρησιμοποιούμε την τεχνική σε άλλους)

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα