Κερδίστε δύο βιβλία του ιατρού και συγγραφέα Θανάση Σεφερλή “Καρκίνος – Δάσκαλος και Φίλος”

Αυτή την εβδομάδα η Εναλλακτική Ατζέντα κληρώνει δύο πολύτιμα βιβλία του συγγραφέα και ιατρού Θανάση Σεφερλή. Ο τίτλος του βιβλίου είναι συγκλονιστικός “Καρκίνος – Δάσκαλος και Φίλος” και κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός

Δείτε όλες τις κληρώσεις μας εδώ

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Με κομμένη την ανάσα πηγαίνω προς τη μοναδική πόρτα του δωματίου. Νιώθω ανήμπορος να αντιδράσω, τα βήματα ακούγονται πολύ κοντά. Η αγωνία μου κορυφώνεται, νιώθω ότι η καρδιά μου θα σπάσει… Ένας άντρας εμφανίζεται, ή μάλλον μια ανδρική σιλουέτα· φορά ένα μακρύ σκούρο ράσο και μια ημιδιαφανή κουκούλα, που αφήνει ακάλυπτα μόνο τα μάτια και κάνει δυσδιάκριτα τα χαρακτηριστικά του. Κοιτάζει κάπως αμήχανα και διστακτικά. Παίρνω θάρρος να μιλήσω πρώτος.

«Ποιος είσαι;» τον ρωτώ.
«Ο καρκίνος», μου απαντά.
«Και… και τι θέλεις εδώ;» ρωτώ με τρεμάμενη φωνή.
«Εσύ με κάλεσες. Εγώ δεν πάω ακάλεστος σε κανέναν, και όταν με καλούν, προσφέρω τη βοήθειά μου».
«Εγώ σε κάλεσα; Με κοροϊδεύεις; Τι είδους βοήθεια είναι αυτή που προσφέρεις; Να σκοτώνεις τους ανθρώπους;»
«Δε σκοτώνω κανέναν χωρίς τη θέλησή του. Οι άνθρωποι σκοτώνονται μόνοι τους, με τον τρόπο που ζουν, με τις συνθήκες που δημιουργούν. Αλλά ξέρεις κάτι; Δεν ήρθα εδώ να μιλήσουμε γενικά και αόριστα για άλλους ανθρώπους, ήρθα να βοηθήσω εσένα, άσχετα αν αυτά που θα σου πω μπορεί να ισχύουν και για άλλους».
«Είμαι σε σύγχυση, δεν καταλαβαίνω αυτά που μου λες. Σε φοβάμαι και δε θέλω τη βοήθειά σου», απαντώ θυμωμένος, αλλά κατά βάθος είμαι γεμάτος περιέργεια για όσα έχει να μου πει.
Αν διαγνωστείς με καρκίνο, δεν τελειώνει η ζωή σου. Σου δίνεται μια ευκαιρία να την κάνεις πιο ουσιαστική και αληθινή.

Όλα τα έσοδα του συγγραφέα θα διατεθούν υπέρ του συλλόγου Κ.Ε.Φ.Ι.

Λίγα λόγια για τον Θανάση Σεφερλή

Δρ Θανάσης Σεφερλής: Ο Έλληνας ιατρός που αποκάλεσε τον καρκίνο δάσκαλο και φίλοΟ Θανάσης Σεφερλής γεννήθηκε το 1950 στο χωριό Σέκουλα Ολυμπίας του Νομού Ηλείας, όπου και τέλειωσε το Δημοτικό, συνεχίζοντας κατόπιν στο Γυμνάσιο Ανδρίτσαινας. Αποφοίτησε από τη Γυμναστική Ακαδημία στην Αθήνα και υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως έφεδρος αξιωματικός καταδρομών και αλεξιπτωτιστής.

Πήγε στη Σουηδία για να σπουδάσει αθλητική ψυχολογία, αλλά μετά από ενάμιση χρόνο σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης άλλαξε κατεύθυνση και συνέχισε στην ιατρική στο Ινστιτούτο Καρολίνσκα.

Πήρε την ειδικότητα του ορθοπεδικού χειρουργού στο Νοσοκομείο Καρολίνσκα, όπου και εξειδικεύτηκε στη χειρουργική της σπονδυλικής στήλης. Στο Ινστιτούτο Καρολίνσκα εκπόνησε και τη διδακτορική του διατριβή με θέμα «Οξεία οσφυαλγία – ισχιαλγία». Είναι παντρεμένος, έχει δύο παιδιά και δύο εγγονές. Λίγο καιρό μετά τη διάγνωση κακοήθους όγκου στον εγκέφαλο ξεκίνησε και συνεχίζει ένα μεγάλο ταξίδι, το πιο σημαντικό της ζωής του.

Το ταξίδι του με τον καρκίνο, τις εμπειρίες του από σεμινάρια για καρκινοπαθείς και σεμινάρια αυτογνωσίας, την ολιστική αντιμετώπιση της ασθένειας καθώς και την ενεργειακή ιατρική περιγράφει σε αυτό το βιβλίο, ευελπιστώντας να συνεισφέρει στη μεταβολή της αντίληψης που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία ότι ο καρκίνος ισούται με θάνατο.

Πως θα συμμετάσχετε στην κλήρωση

Διαβάστε το άρθρο για τον κ. Σεφερλή που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στην Εναλλακτική Ατζέντα Δρ Θανάσης Σεφερλής: Ο Έλληνας ιατρός που αποκάλεσε τον καρκίνο δάσκαλο και φίλο και πείτε μας με ποια από τις 20 δηλώσεις που επισημαίνονται στο άρθρο, συμφωνείτε περισσότερο. Οι νικητές θα πρέπει να επικοινωνήσουν μαζί μας εντός 48 ωρών για κριθεί έγκυρη η κλήρωση. Σε άλλη περίπτωση η κλήρωση θα επαναληφθεί.

Σχολιάστε κάτω από αυτή την ανάρτηση.

Η κλήρωση ολοκληρώθηκε!

Νικητές είναι οι

Ο νέος διαγωνισμός μας ξεκίνησε:

Διαγωνισμός Διηγήματος: Γράψτε το διήγημά σας και κερδίστε ένα τρίμηνο πρόγραμμα εκπαίδευσης στη δημιουργική γραφή

Καλή σας επιτυχία

[wpdevart_facebook_comment curent_url=”https://enallaktikiagenda.gr/vivlia-thanasi-seferli/” title_text=”Σχόλια” order_type=”social” title_text_color=”#000000″ title_text_font_size=”22″ title_text_font_famely=”monospace” title_text_position=”left” width=”100%” bg_color=”#d4d4d4″ animation_effect=”random” count_of_comments=”10″ ]

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα