Βλέποντας τη ζωή μέσα από τις 7 ακτίνες

Βλέποντας τη ζωή μέσα από τις 7 ακτίνες

Γράφει η Μαλαματένια Καΐντατζή

Οι 7 Ακτίνες είναι ενέργειες στο σύμπαν που είχαν παρατηρηθεί απο ερευνητές πολλών διαφορετικών παραδόσεων και ιδιαίτερα στις φυλές της Αρχαίας Ινδίας και του Θιβέτ. Παράλληλα και στην Αρχαία Ελλάδα έχουν παρατηρηθεί κοινές αναφορές για 7 διαφορετικές ενέργειες εκφραστές των Θείων εξού και τα τάγματα των Αρχαγγέλων , όπως και των Αρχαιοελληνικών Θεών-ιδιοτήτων κ.τ.λ.

Η λέξη Ακτίνα δόθηκε για να περιγράψει τη κατερχόμενη κίνηση των 7 ενεργειών που στο δικό μας πεδίο συγχωνεύονται και δημιουργούν τα πάντα. Οι 7 Ακτίνες είναι ενέργειες που αποτελούμαστε και έχουν διπλή εκδήλωση πάνω μας. Η εξωτερική εκδήλωση εκφράζεται μεσα απο τη φύση και τα Βασίλεια της ενώ η εσωτερική με τα ανθρώπινα χαρακτηριστικά, τη προσωπικότητα, τα ταλέντα αλλά ακόμα και την αποστολή του, το λόγο ύπαρξης μας…

Οι 7 Ακτίνες γέννησαν το παιδί τους την Ενεργονοητική, μια ατέλειωτη Βιβλιοθήκη δεδομένων, αρχείων, γνώσεων που μπορούμε να έχουμε πρόσβαση με την εκπαίδευση μας σε μικρά και μεγάλα σεμινάρια.
Πυρήνας της διδασκαλίας είναι η νοητική ανάπτυξη του ανθρώπου, του Ενεργού Νου.

Με την έννοια του Νού των Αρχαίων Ελλήνων ή της Ανατολής και όχι του συστήματος ψυχολογίας. Μέσα απο τις 7 Ακτίνες ανοίγεται μια τελείως διαφορετική ψυχαναλυτική πράξη πιο εσωτερική αλλά και πιο ουσιώδης και αυτό γιατί πράγματα που δεν μπορούν να απαντηθούν απο το λογικό νου και τα στατιστικά ευρήματα απαντώνται απο την εσωτερική ερμηνεία του κόσμου με τις ιδιότητες των Ακτινών.

Οι 7 Ακτίνες είναι όλες οι Επιστήμες μαζί.

Δίνοντας μια ιδέα, ιδού κάποια παραδείγματα για να γίνει κατανοητή αυτή η δήλωση:

Στην 1η Ακτίνα μπορούμε να εντοπίσουμε ηγέτες, αλλά και βασανιστές του κόσμου
Στη 2η Ακτίνα Καθοδηγητές, Θείους Εμπνευστές, Πνευματικούς Ηγέτες.
Στη 3η Ακτίνα θα μπορουσαμε να βάζαμε όλους τους coach, γενικά τους πωλητές και τους ευφυείς.
Στη 4η Ακτίνα όλους τους καλλιτέχνες.
Στη 5η Ακτίνα όλους τους θεραπευτές, γιατρούς και εφευρέτες
Στην 6η Ακτίνα τους φανατικούς τους έμπιστους και τους ”υπηρέτες”.
Στην 7η Ακτίνα τους Πνευματιστές, τους Θείους και μη δικαστές, τα όργανα της τάξης.
Αν προσεγγίσουμε το θέμα ακόμα βαθύτερα και μελετήσουμε αυτές τις 7 ενέργειες του Σύμπαντος τότε το ίδιο το σύμπαν θα μας δίνει πληροφορίες για το κόσμο μας. Θα παρατηρούμε και θα κατανοούμε καταστάσεις που αρχικά μπορεί να φαίνονται άδικες, σκληρές , απροσδιόριστες…

Ανάλογα τη κίνηση, τη δράση και τη εκδήλωση των Ακτινών μπορούμε να προβλέψουμε ή έστω να υποψιαστούμε τη μέλλει γενέσθαι.
Αν θυμηθούμε τη Ρουμανία και το ξέσπασμα των κατοίκων, που βγήκαν όλοι στους δρόμους για να αποτρέψουν νομικές ανισορροπίες τότε εστώ και με τις λίγες πληροφορίες που έχετε , η 7η Ακτίνα είναι εκείνη που κίνησε το κόσμο σε αυτή τη μαζική επανάσταση, για να επικρατήσει η τάξη.

Στην Ελλάδα έχουμε την 5η Ακτίνα.Σαφώς είμαστε η χώρα των θεραπευτών αλλά ξεχνάμε να φροντίσουμε το σπίτι μας. Επίσης έχει χαθεί και το όραμα απο τον Έλληνα.

Εδώ σε αυτο το σημείο αντιλαμβανόμαστε οτι πρέπει να αφυπνιστεί ο Νούς των Ελλήνων απο τις νοητικές βλάβες των άλλων χωρών και η Ενεργονοητική προωθεί τις Ακτίνες με τέτοιο τρόπο που Ανώτερος στόχος της είναι να αλλάξει η κοινωνία μέσα απο τη προσωπική εργασία που θα κάνει ο καθένας με τη νοητική του κάθαρση.

Μέσα απο αυτές τις γραμμές το εύρος της διδασκαλίας και του νέου τρόπου ζωής με γνώμονα τις 7 Ακτίνες έχει ενε μέρει εκφραστεί αλλά χρειάζονται πολλά άρθρα για να κατανοηθεί απόλυτα τι μπορεί να δλωσει μια τέτοια γνώση.
Εν κατακλείδι το πιο ενδιαφέρον είναι πως μπορούμε να έχουμε πρόσβαση σε αυτές τις ποιότητες, στις 7Ακτίνες μέσα απο τα σεμινάρια της Ενεργονοητικής και να γίνουμε πάλι οι Έλληνες θεραπευτές και εμπνευστές του κόσμου όπως μόνο η Ελλάδα αυθεντικά διδάσκει χιλιάδες χρόνια!

Το Κέντρο Θεραπείας και έρευνας Ιλαρίων διοργανώνει στην Αθήνα το σεμινάριο 7 Ακτίνες και οι Διδάσκαλοι – Ενεργονοητική Θεραπεία. Διαβάστε περισσότερα Δείτε όλες τις εκδηλώσεις του κέντρου εδώ

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα