Ας βοηθήσουμε τον υποσυνείδητο νου μας να μας βοηθήσει

Ας βοηθήσουμε τον υποσυνείδητο νου μας να μας βοηθήσει

Οι πεποιθήσεις δημιουργούν το τοπίο της εμπειρίας σου εντυπώνοντας στον υποσυνείδητο νου σου οδηγίες. Κάθε πεποίθηση που αποδέχεσαι, ο υποσυνείδητος νους σου την ενστερνίζεται σαν εντολή, την οποία στη συνέχεια μπαίνει στη διαδικασία να την εκτελέσει.

Στα εργαστήριά μου εξηγώ στους μαθητές μου ότι ο υποσυνείδητος νους είναι δεκτικός και πρόθυμος να εκτελέσει και να σου προσφέρει οτιδήποτε του λες να κάνει. Παίρνει παραγγελίες, περίπου όπως ο υπάλληλος ενός μαγαζιού με πρόχειρο φαγητό. Μπαίνεις μέσα και παραγγέλνεις αυτό που θέλεις.

Ο υποσυνείδητος νους σου παίρνει την παραγγελία, καταγράφει αυτά που του λες και ύστερα πηγαίνει να τα φέρει και να σου τα παραδώσει.

Δεν το διαπραγματεύεται. Δεν αλλάζει την παραγγελία. Δεν προσπαθεί να σε μεταπείσει. Το μόνο που λέει είναι: «Ναι! Ναι! Ναι!» Ύστερα προσπαθεί να εκτελέσει την παραγγελία σου.

Φαντάσου λοιπόν ότι φτάνεις στον πάγκο όπου δίνονται οι παραγγελίες για τις επιθυμίες της καρδιάς. Εκεί σε περιμένει ο πολύ πρόθυμος και εξυπηρετικός υποσυνείδητος νους σου.

Υποσυνείδητος Νους: «Ναι; Τι θα ήθελες;»

Συνειδητός Εσύ: «Θα ήθελα κάποιον να μ’αγαπάει».

Υ.Ν: «Εντάξει. Τίποτε άλλο;»

Σ.Ε: «Όμως αυτό δε θα γίνει ποτέ. Παραείμαι μεγάλος».

Υ.Ν: «Εντάξει. Τίποτε άλλο;»

Σ.Ε: «Ακόμα κι αν κατάφερνα να βρω κάποιον, πώς θα με άντεχε με όλες μου τις ιδιοτροπίες;»

Υ.Ν: «Εντάξει. Τελειώσαμε;»

Διαβάστε επίσης: Το υποσυνείδητο είναι το GPS της συμπεριφοράς μας

Σ.Ε: «Μου είναι δύσκολο να πιστέψω ότι θα μπορούσε κάποιος να με καταλάβει αληθινά και να με αγαπήσει».

Υ.Ν: «Μάλιστα. Τίποτε άλλο;»

Σ.Ε: «Καλύτερα να μην υπολογίζω ότι μπορεί να συναντήσω κάποιον. Καλύτερα να βγάλω μια για πάντα αυτή την ιδέα από το μυαλό μου, για να μην απογοητευτώ».

Υ.Ν: «Εντάξει. Τελειώσαμε;»

Σ.Ε: «Ναι, τελειώσαμε».

Έτσι, ο υποσυνείδητος εαυτός σου είναι τώρα έτοιμος να σου δώσει την εμπειρία που του ζήτησες. Δεν είναι λοιπόν καθόλου περίεργο το γεγονός ότι αυτό που σου δίνει στην πραγματικότητά σου είναι η λαχτάρα για την αγάπη αλλά όχι η αγάπη.

Βλέπεις τώρα πώς λειτουργεί ο υποσυνείδητος νους; Δεν είναι και τόσο πολύπλοκος. Σου λέει πάντοτε μόνο «ναι».

Δεν κάνει καμιά διάκριση, καμιά διαφοροποίηση. Ενστερνίζεται κάθε κατευθυντήρια γραμμή που του δίνεις. Αν εσύ του δώσεις αλληλοσυγκρουόμενες κατευθυντήριες γραμμές, δεν έχει άλλη επιλογή από το να σου φέρει συγκεχυμένα, μη ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Και όσο πιο αντιφατικά είναι τα μηνύματα που του δίνεις, τόσο περισσότερο εκείνος θα αναγκάζεται να ανατρέχει στις εντολές που έχει λάβει στο παρελθόν και να σταματάει σ’εκείνες που έχει δεχτεί επανειλημμένα από σένα.

Απόσπασμα από το βιβλίο της Sonia Choquette «Η Καρδιά Σου Έχει Δίκιο» από τις εκδόσεις Η Δυναμική της Επιτυχίας

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα