Μία βραδιά με την Πανσέληνο με δωρεάν εκδηλώσεις στο Αστεροσκοπείο

Μία βραδιά με την Πανσέληνο με δωρεάν εκδηλώσεις στο Αστεροσκοπείο

Μία βραδιά με την Πανσέληνο με δωρεάν εκδηλώσεις στο Αστεροσκοπείο

Οι εγκαταστάσεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανοίγουν στις 16 Σεπτεμβρίου και μας προσκαλούν σε εκδηλώσεις που θα γίνουν δωρεάν για τον εορτασμό της πανσελήνου του Σεπτεμβρίου.

Την Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2016 από τις 18:00 ως τα μεσάνυκτα είμαστε όλοι καλεσμένοι να κοιτάξουμε τον φωτεινό ουρανό!

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

Το κοινό θα μπορέσει να κοιτάξει τον ουρανό μέσα από τα τηλεσκόπια του Αστερπσκοπείου, όπως επίσης να περιηγηθεί στο μουσείο Γεωαστροφυσικής που βρίσκεται στο Θησείο.

Επίσης θα μπορέσετε να δείτε από κοντά ένα πιστό αντίγραφο του «Μηχανισμού των Αντικυθήρων» που αποτελεί ένα νέο πολύτιμο απόκτημα του Αστεροσκοπείου! Ο πρώτος υπολογοστής της αρχαιότητας θα είναι εκεί μπροστά σας, θα μάθετε πολλά από τα μυστικά του και το πώς λειτουργούσε και θα ενημερωθεότε για όλες τις νέες ανακαλύψεις που έφεραν στο φως οι ερευνυτές κι οι Αρχαιολόγοι!

Παράλληλα μπορούμε να απολαύσουμε μία πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση φωτογραφίας με θεματικό άξονα το διάστημα, τη Γη , την Ατμόσφαιρα που μας περιβάλλει και διάφορα αστρονομικά φαινόμενα. Στο χώρο του Αστεροσκοπείου θα μας συντροφεύουν μουσικές, με ήχους του Διαστήματος! Η μουσική γίνεται ένα με την  Αστρονομία και  εμπνέεται από αυτήν…

16 Σεπτεμβρίου , 21:00- 22:30

Το συγκρότημα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα δώσει μια μοναδική συναυλία- έκπληξη για τους επισκέπτες , με τίτλο «Lunar Park».

Πληροφορίες

Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Κέντρο Επισκεπτών Θησείου

Λόφος Νυμφών, Θησείο

Τηλέφωνο Επικοονωνίας: 2103490000

Ιστοσελίδα

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα