Βραδυνές επισκέψεις στο Μουσείο της Ακρόπολης

Βραδυνές επισκέψεις στο Μουσείο της Ακρόπολης

Τα μουσεία συνήθως κλείνουν τ’ απογεύματα. Οι αίθουσες αδειάζουν, τα φώτα χαμηλώνουν, τα εκθέματα ησυχάζουν. Το να μπορείτε να βρεθείτε μια τέτοια ώρα μέσα σ’ ένα μεγάλο μουσείο, σας δίνει την αίσθηση μιας μυστικιστικής εμπειρίας.

Αυτή την εμπειρία μπορείτε να τη ζήσετε στο Μουσείο της Ακρόπολης τα βράδια της Παρασκευής, συνοδεία με έναν ξεναγό – αρχαιολόγο ο οποίος θα σας δείξει πλευρές του Μουσείου -και της ιστορίας, που θα σας προξενήσουν ευχάριστη έκπληξη.

Κάθε Παρασκευή βράδυ, στις 8, μια ομάδα 40 περίπου ατόμων τα οποία έχουν κλείσει από πριν θέση, περνούν μέσα στις άδειες και ήσυχες αίθουσες του Μουσείου της Ακρόπολης και βλέπουν τα εκθέματα και όσα αυτά εκπροσωπούν, κάτω από ένα διαφορετικό πρίσμα… και διαφορετικό φωτισμό φυσικά!

Το Μουσείο της Ακρόπολης είναι ανοιχτό σε τέτοιες Παρασκευές ως και το τέλος του 2018. Αν σας φαίνεται πως έχετε χρόνο για κάτι τέτοιο μη το νομίζετε. Καλύτερα να κλείσετε κι όλας θέσεις διότι η… περιέργεια για το πως μπορεί να είναι μέσα σ’ ένα μουσείο -σε ένα τέτοιο μουσείο σαν της Ακρόπολης- τη νύχτα, είναι απλά, τεράστια!

Χρήσιμες πληροφορίες για αυτές τις επισκέψεις

Ελληνικά: κάθε Παρασκευή, στις 8 μ.μ.

Αγγλικά: κάθε Παρασκευή, στις 6 μ.μ.

Διάρκεια: 60 λεπτά

Συμμετοχή: Έως 40 επισκέπτες ανά θεματική παρουσίαση. Εγγραφές γίνονται τις ημέρες των παρουσιάσεων στο Γραφείο Πληροφοριών στην είσοδο του Μουσείου. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.

Κόστος συμμετοχής: Η θεματική παρουσίαση είναι ελεύθερη. Απαραίτητη προϋπόθεση μόνο η έκδοση εισιτηρίου της γενικής εισόδου (5 ευρώ).

Σημείο συνάντησης με τον Αρχαιολόγο-Φροντιστή: Στο γυάλινο δάπεδο στο ισόγειο του Μουσείου.

Η θεματική παρουσίαση «Ένας περίπατος στο Μουσείο με τον αρχαιολόγο» συμπεριλαμβάνεται στις μόνιμες θεματικές παρουσιάσεις του Μουσείου Ακρόπολης.

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα