Το βρίσιμο, κάποιες φορές, κάνει καλό λέει η επιστήμη

Το βρίσιμο, κάποιες φορές, κάνει καλό λέει η επιστήμη

Από τότε που εξελίχθηκε ο προφορικός λόγος εξελίχθηκε και η τέχνη της βρισιάς. Ενώ λοιπόν το βρίσιμο καθεαυτό δεν είναι μια ευγενική πράξη και σίγουρα δεν μπορεί να φέρει τους ανθρώπους πιο κοντά, είναι εντούτοις ένας τρόπος εκτόνωσης των συναισθημάτων. Αρκετές μελέτες έχουν συμπεράνει ότι το βρίσιμο σε συγκεκριμένες συνθήκες μπορεί να είναι σύμμαχός μας και όχι εχθρός. Το πρόβλημα υφίσταται όταν χρησιμοποιούμε το βρίσιμο για να προσβάλλουμε. Σε εκείνη την περίπτωση, είναι καλύτερο να μάθουμε να επικοινωνούμε αποτελεσματικά τις ανάγκες μας παρά να καταφεύγουμε σε μεθόδους που δεν φέρνουν κανένα αποτέλεσμα και το μόνο που κάνουν είναι να καταστρέφουν.

8 καταστάσεις στις οποίες το βρίσιμο υποστηρίζεται από την επιστήμη

Αποκτάτε μεγαλύτερη ανοχή στον πόνο

Ο Richard Stephens έκανε ένα πείραμα κατά το οποίο μέτρησε πόσο χρόνο μπορούσαν να κρατήσουν 67 φοιτητές τα χέρια τους κάτω από παγωμένο νερό. Στους μαθητές δόθηκε αρχικά η δυνατότητα να βρίζουν ενώ έχουν τα χέρια τους βουτηγμένα και στη συνέχεια να ΜΗΝ χρησιμοποιούν υβριστικές λέξεις, την ώρα που έκαναν το πείραμα. Όταν δόθηκε στους φοιτητές η δυνατότητα να βρίσουν κατάφεραν να κρατήσουν τα χέρια τους κάτω από το παγωμένο νερό, 40 δευτερόλεπτα περισσότερο, ενώ δήλωσαν ότι ένιωθαν λιγότερο πόνο.

Βοηθά τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν δύσκολες καταστάσεις

Ο Stephens μέσα από το πείραμα που έκανε με το παγωμένο νερό διαπίστωσε ότι το βρίσιμο αποτελεί έναν τρόπο για να τα βγάζει κανείς πέρα σε δύσκολες καταστάσεις.

Βοηθά το άτομο να είναι πιο ανεκτικό

Αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι βοηθά το άτομο να τα βγάζει πέρα σε δύσκολες καταστάσεις, δίνοντάς του την αίσθηση ότι μπορεί να καταφέρει πολλά περισσότερα. Μπορεί να βρίζετε τον γυμναστή σας που σας πιέζει, αλλά αυτό σας βοηθά να κάνει αυτούς τους 50 παραπάνω κοιλιακούς.

Σας κάνει να νιώθετε καλύτερα (αμέσως)

Ποιος δεν έχει νιώσει κατευθείαν καλύτερα όταν έχει φωνάξει ή έχει βρίσει, βγάζοντάς το από μέσα του;

Βοηθά στη δημιουργία δεσμών με τους γύρω μας

Η Δρ. Monika Benarek εξηγεί ότι το βρίσιμο είναι σημαντικό για τις κοντινές σχέσεις, τη φιλία και την οικειότητα με τους γύρω μας, αφού δημιουργεί δεσμούς και επικοινωνία.

Είναι μία μορφή έκφρασης

Ο ψυχολόγος Timothy Jay ξόδεψε 35 χρόνια από τη ζωή του για να μελετήσει την χρήση υβριστικών όρων και αναφέρει ότι βοηθούν το άτομο να ξεσπάσει και να εκφράσει θυμό, χαρά, έκπληξη, ακόμα και ευτυχία.

Σημαίνει ότι είστε δημιουργικοί

Είναι δύσκολο για κάποιον να μπορεί να βρίζει συνέχεια και να βγάζουν και νόημα αυτά που λέει. Είναι κι αυτό μια μορφή δημιουργικότητας!

Βοηθά να δοθεί έμφαση

Μερικές φορές θέλετε να πείτε κάτι και να δώσετε στον συνομιλητή σας να καταλάβει ότι το εννοείτε, και πολλές φορές μία υβριστική λέξη στη μέση μπορεί να σας βοηθήσει.

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα