Χαλάρωση και Αποφόρτιση με τη βοήθεια της Αναπνοής

Χαλάρωση και Αποφόρτιση με τη βοήθεια της Αναπνοής

Στο άρθρο αυτό, θα αναφέρουμε κάποια μυστικά χαλάρωσης και αποφόρτισης της αρνητικής μας ενέργειας, τα οποία μπορούμε να ενεργοποιήσουμε μέσω της αναπνοής μας.

Ας προχωρήσουμε λοιπόν στις τεχνικές:

Τεχνική της Χαλάρωσης

Πρόκειται για μια πολύ βασική τεχνική, η οποία είναι και η πιο εύκολη. Πρόκειται για τη χρήση της αναπνοής μας, έτσι ώστε να χαλαρώσουμε το νευρικό μας σύστημα. Η τεχνική αυτή είναι αρκετά απλή.

Αυτό που χρειάζεται να κάνετε όταν είσαστε αγχωμένοι, είναι να κάνετε 10 βαθιές εισπνοές και εκπνοές. Παρόλο που μπορεί να σας φαίνεται πάρα πολύ απλό, είναι απόλυτα αποτελεσματικό. Όποτε είσαστε αγχωμένοι ή στρεσαρισμένοι, η αναπνοή σας γίνεται κοφτή και γρήγορη. Εάν λοιπόν αλλάξετε το ρυθμό της, μέσα σε λίγη ώρα θα αλλάξει και ο ρυθμός των παλμών της καρδιάς και θα ηρεμήσετε σημαντικά.

Τεχνική της βαθιάς χαλάρωσης

Την τεχνική της βαθιάς χαλάρωσης, μπορείτε να τη χρησιμοποιείστε και στην παραπάνω περίπτωση, δηλαδή όταν είστε αγχωμένοι, αλλά δεν το προτείνουμε. Πρόκειται για μία τεχνική, η οποία είναι ιδανική για να σας πάρει ο ύπνος ή έτσι ώστε να αδειάσετε το μυαλό σας. Ή απλά για να το ξεκουράσετε, ή ακόμα και για να κάνετε διαλογισμό. Πρόκειται επίσης για μία πολύ απλή τεχνική.

Αυτό το οποίο χρειάζεται να κάνετε, είναι να παρατηρήσετε την αναπνοή σας καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής της. Στην εισπνοή, παρατηρήστε πως εισέρχεται ο αέρας από τα ρουθούνια σας ή το στόμα σας, μέχρι που καταλήγει στους πνεύμονες. Δώστε προσοχή στο πως οι πνεύμονες διαστέλλονται και ως επακόλουθο, το ίδιο και το στήθος σας. Όταν οι πνεύμονές σας γεμίσουν αέρα, παρατηρήστε τη μικρή παύση που μεσολαβεί. Έπειτα, το πως οι πνεύμονές σας συστέλλονται, το ίδιο και το στήθος σας, εκπνέοντας προς τα έξω.

Μπορείτε να επαναλάβετε τη τεχνική, όσες φορές χρειαστεί, για να πετύχετε το βαθμό χαλάρωσης που επιθυμείτε. Δώστε όμως προσοχή, εάν θέλετε να τη χρησιμοποιήσετε για διαλογισμό, είναι καλό να μην το παρακάνετε γιατί θα κοιμηθείτε.

Τεχνική αποφόρτισης της αρνητικής μας ενέργειας

Σε αυτή την τεχνική χρειάζεται η βοήθεια της φαντασία σας.

Αυτό που πρέπει να κάνετε, είναι να οραματιστείτε ότι κάθε φορά που εισπνέετε, εισπνέετε φως το οποίο εισχωρεί στο σώμα σας και το φορτίζει. Και κάθε φορά που εκπνέετε, οραματιστείτε ότι εκπνέετε μία γκρι ενέργεια, η οποία εξέρχεται από το σώμα σας και σας αποφορτίζει.

Επαναλάβετε αυτόν τον οραματισμό αρκετές φορές και η διάθεσή σας θα αλλάξει άμεσα. Η ενέργειά σας θα αρχίσει να ρέει και πάλι σε φυσιολογικούς ρυθμούς και η χημεία του σώματός σας θα αλλάξει.

Είναι αρκετά πιθανό, να αρχίσετε να χασμουριέστε. Αυτό σημαίνει πως το σώμα σας έχει αναλάβει τη πρωτοβουλία και κάνει το ίδιο τη δουλειά σας. Οπότε απλά αφεθείτε στο χασμουρητό!

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα