Τα χαρακτηριστικά που θα μας βοηθήσουν να ξεχωρίσουμε μια ιερή σχέση

Τα χαρακτηριστικά που θα μας βοηθήσουν να ξεχωρίσουμε μια ιερή σχέση

Η απάντηση στις ιδιαίτερες σχέσεις, εξηγούν τα Μαθήματα Θαυμάτων, είναι μια ιερή σχέση. Σε μια ιερή σχέση δεν διακρίνετε καμία έλλειψη στον εαυτό σας, και δεν δίνετε στον σύντροφό σας τη δύναμη να σώζει και να καταδικάζει.

Βλέπετε και τους δυο σας σαν ολοκληρωμένα όντα, που από κοινού μπορούν να ανακαλύψουν, να μεγεθύνουν και να τιμήσουν τα δώρα που φέρνετε ο ένας στον άλλον και στον κόσμο.

Αναγνωρίζετε πως η πηγή της ευτυχίας σας είναι μέσα σας και μπορείτε να επιλέξετε να αισθάνεστε καλά, ασχέτως της συμπεριφοράς του συντρόφου σας.

Το ταίρι σας δεν είναι η οθόνη στην οποία προβάλλετε τις ανεκπλήρωτες επιθυμίες και τις ανασφάλειες σας, αλλά ένας πολύτιμος σύντροφος, τον οποίον περιβάλλετε με ολοένα και περισσότερη εκτίμηση.

Ο κοινός σας στόχος δεν είναι να ισορροπήσετε ο ένας τις ανεπάρκειες του άλλου, αλλά να τιμήσετε και να εκφράσετε την ήδη υπάρχουσα επάρκειά σας.

Δεν χρησιμοποιείτε τη σχέση σας σαν όχημα για να επιπλήττετε, να καταρρακώνετε ή να προκαλείτε ασφυξία ο ένας στον άλλον. Αντίθετα, η σχέση σας χρησιμεύει για να φέρει στο προσκήνιο τα καλύτερα στοιχεία και των δύο σας και να δυναμώσει το εσωτερικό σας φως, που έτσι θα λάμψει πιο δυνατά από ποτέ.

Στην ιερή σχέση, ενισχύετε ο ένας τη χαρά του άλλου, αντί να παλεύετε για το ποιος θα πάρει από τον άλλον την ευεξία του.

Η ευεξία πηγάζει από τον ίδιο το Θεό και η διατήρησή της διασχίζει πολλές οδούς, συμπεριλαμβανομένης και του συντρόφου σας, αλλά σίγουρα όχι μόνο αυτής.

Η αγάπη που μοιράζεστε είναι βαθύτερη από ένα πρόσκαιρο ρομάντζο, βαθύτερη από απλή σεξουαλική χημεία, προσωπικές προτιμήσεις ή πολιτικές συμμαχίες.

Διαβάστε επίσης: 18 σημάδια που μαρτυρούν ότι βρήκαμε τη σχέση που αξίζουμε

Δεν είστε απλώς δυο άνθρωποι που βρίσκονται για να γεμίσουν ο ένας το κενό του άλλου. Είστε ο Θεός, που ανακαλύπτει τον εαυτό του μέσα από τον αγαπημένο σας.

«Μια ιερή σχέση ξεκινά από διαφορετική αφετηρία. Ο καθένας από τους δύο έχει κοιτάξει μέσα του και έχει δει πως δεν υπάρχει καμία έλλειψη. Αποδεχόμενος την πληρότητά του, επιλέγει να την διευρύνει, με το να ενωθεί με κάποιον άλλον, εξίσου πλήρη. Δε βλέπει διαφορά ανάμεσα στους δύο εαυτούς, γιατί οι διαφορές είναι μόνο σωματικές….

Βρίσκεται ένα βήμα πριν τον παράδεισο…

Γιατί η σχέση αυτή έχει την ιερότητα του Παραδείσου.

Πόσο μακριά από τον αληθινό μας προορισμό μπορεί να απέχει μια τέτοια σχέση τόσο κοντινή στον παράδεισο;

-Κ-22.Εις.3:1-9

Απόσπασμα από το βιβλίο του Alan Cohen «Αποκωδικοποιώντας τα Μαθήματα Θαυμάτων» από τις εκδόσεις Ιβίσκος

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα