Χορέψτε για να έχετε γερή καρδιά, λένε ερευνητές επιστήμονες

xoros

Ο χορός μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιοπάθειας, λέει επιστημονική έρευνα που μας έρχεται από την Αυστραλία, στην οποία μάλιστα, συμμετείχε και ο ελληνικής καταγωγής Εμμανουήλ Σταματάκης, αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ.

Η ερευνητική ομάδα δημοσίευσε τα αποτελέσματα της έρευνάς της στο αμερικανικό περιοδικό American Journal of Preventive Medicine, αφού ανέλυσε τα στοιχεία που συγκέντρωσε από 48.400 άτομα ηλικίας άνω των 40 ετών.

Αυτοί που χόρευαν ή περπατούσαν συστηματικά είχαν πολύ μικρότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν καρδιακά προβλήματα ή ακόμη και να πεθάνουν εξαιτίας καρδιοπάθειας.

Από την έρευνα προέκυψε ότι αυτοί που ασχολούνταν με το χορό είχαν χαμηλότερο σωματικό βάρος, ασκούνταν περισσότερο και έπασχαν από λιγότερα χρόνια νοσήματα.

Οι ερευνητές τόνισαν πάντως ότι, για να ασκήσει ο χορός την προστατευτική του δράση θα πρέπει να χορεύουμε συστηματικά και όχι περιστασιακά, χωρίς όμως να συνιστούν ελάχιστη συνιστώμενη ενασχόληση.

Διευκρινίζουν επίσης ότι, όσο πιο γρήγορος είναι ο ρυθμός του χορού τόσο πιο μεγάλα είναι τα οφέλη του για την καρδιά μας.

Η Δρ. Ντάφνα Μέρομ, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, συνιστά ανεπιφύλακτα σε όσους δεν προτιμούν τους περιπάτους ή αρέσκονται στις προκλήσεις, να στραφούν προς το χορό, προφυλάσσοντας έτσι την καρδιά τους αλλά τονώνοντας παράλληλα και την ψυχική τους διάθεση, μιας και ο χορός όπως είναι γνωστό, μας φτιάχνει το κέφι.

 

 

 

 

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα