Χρειάζεται πρώτα από όλα να γίνεις αυτός που πραγματικά θέλεις

Χρειάζεται πρώτα από όλα να γίνεις αυτός που πραγματικά θέλεις

Μπορούμε να θεωρήσουμε πως η ζωή περιέχει τρία επίπεδα, που θα τα ονομάσουμε «είμαι», «κάνω» και «έχω».

Η ύπαρξη είναι η βασική εμπειρία του «είμαι ζωντανός και έχω συνείδηση». Είναι η εμπειρία που νιώθουμε κατά τη βαθιά χαλάρωση, η εμπειρία του «είμαι πλήρης και ολοκληρωμένος, είμαι απόλυτα ήρεμος μέσα μου».

Πράξη είναι κίνηση και δραστηριότητα, που πηγάζει από τη φυσική δημιουργική ενέργεια που ρέει μέσα σε κάθε ζωντανό πλάσμα και είναι η πηγή της ζωτικότητάς μας.

Η απόκτηση είναι η σχέση που έχω με τους άλλους ανθρώπους και τα πράγματα σ’αυτό τον κόσμο. Είναι η ικανότητα να αφήνω να έρχονται στη ζωή μου άνθρωποι και πράγματα, να τα δέχομαι και να μοιράζομαι με άνεση τον ίδιο χώρο με αυτά.

Το «είμαι, κάνω και έχω» μοιάζει με ένα τρίγωνο που η κάθε πλευρά του στηρίζει τις άλλες δύο.

Δεν βρίσκονται σε σύγκρουση το ένα με το άλλο· συνυπάρχουν αρμονικά.

Συχνά οι άνθρωποι προσπαθούν να ζήσουν τη ζωή τους αντίστροφα: προσπαθούν να έχουν περισσότερα πράγματα ή περισσότερα χρήματα για να μπορέσουν να κάνουν τα περισσότερα από εκείνα που θέλουν και έτσι να είναι πιο ευτυχισμένοι.

Στην πραγματικότητα, ο τρόπος που λειτουργούν τα πράγματα είναι ο αντίστροφος. Χρειάζεται πρώτα να είσαι αυτός που πραγματικά θέλεις και μετά να κάνεις αυτόματα ό,τι χρειάζεται ώστε να έχεις εκείνο που θέλεις.

Να θυμάσαι ότι ο στόχος μας είναι να ζήσουμε ευτυχισμένα, και σ’ αυτό μας βοηθάει ο δημιουργικός οραματισμός, που ο σκοπός του είναι:

Να μας συνδέσει με την ύπαρξή μας.

Διαβάστε επίσης: Τι σημαίνει να αγαπάμε πραγματικά τον εαυτό μας;

Να μας βοηθήσει να εστιαστούμε στους στόχους μας και να μας διευκολύνει να τους πετύχουμε χωρίς κόπο.

Να μας βοηθήσει να αυξήσουμε και να διευρύνουμε τα πνευματικά και τα υλικά μας αγαθά.

Υπάρχουν μέσα σου τρία στοιχεία που θα καθορίσουν το βαθμό επιτυχίας του δημιουργικού σου οραματισμού σε οποιαδήποτε κατάσταση:

1.Επιθυμία: Χρειάζεται να έχεις μια αληθινή επιθυμία για να αποκτήσεις ή να δημιουργήσεις εκείνο που επέλεξες να οραματιστείς.

Με τον όρο «επιθυμία» δεν εννοώ κάποιον εθισμό ή την πλεονεξία, αλλά μια καθαρή και ισχυρή αίσθηση σκοπού για την πραγματοποίηση του στόχου σου. Ρώτησε τον εαυτό σου: ¨Επιθυμώ στ’ αλήθεα, μέσα από την καρδιά μου, να πραγματοποιηθεί αυτός ο στόχος;»

2.Πίστη: Όσο περισσότερο πιστεύεις στο στόχο σου και στη δυνατότητα να τον πετύχεις, τόσο πιο σίγουρη είναι η πραγματοποίησή του. Ρώτησε τον εαυτό σου: «Πιστεύω πως αυτός ο στόχος μπορεί να γίνει πραγματικότητα;» Και: «Πιστεύω πως μπορώ εγώ να τον πραγματοποιήσω ή να τον πετύχω;»

3.Αποδοχή: Χρειάζεται να είσαι πρόθυμος να αποδεχτείς και να αποκτήσεις αυτό που ψάχνεις. Ορισμένες φορές βάζουμε στόχους χωρίς πραγματικά να θέλουμε να τους κατακτήσουμε· νιώθουμε πιο άνετα με τη διαδικασία της επιδίωξής τους. Ρώτησε τον εαυτό σου: «Θέλω πραγματικά να έχω αυτό που ζητώ;»

Το σύνολο αυτών των τριών στοιχείων είναι εκείνο που εγώ αποκαλώ «σφοδρή επιθυμία». Όταν έχεις πραγματικά σφοδρή επιθυμία να δημιουργήσεις κάτι (δηλαδή όταν το επιθυμείς βαθιά, πιστεύεις απόλυτα πως μπορείς να το πετύχεις και είσαι πρόθυμος να το αποκτήσεις), τότε ο στόχος σου δεν είναι δυνατόν να μην πραγματοποιηθεί, και συνήθως υλοποιείται σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Όσο πιο ξεκάθαρη και πιο ισχυρή είναι η θέλησή σου, τόσο πιο εύκολα και πιο γρήγορα λειτουργεί ο δημιουργικός οραματισμός.

Γι’ αυτό, σε κάθε συγκεκριμένη περίπτωση, ρώτησε τον εαυτό σου για την ποιότητα της πρόθεσής σου. Αν είναι αδύναμη ή αβέβαιη, συχνά μπορείς να τη δυναμώσεις δηλώνοντας:

«Τώρα έχω τη σφοδρή επιθυμία να δημιουργήσω…., ……… αυτή τη στιγμή».

Απόσπασμα από το βιβλίο της Shakti Gawain «Κάνε τη Φαντασία σου Πραγματικότητα» από τις εκδόσεις Η Δυναμική της Επιτυχίας

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα