Τι συμβαίνει όταν χρησιμοποιούμε την ενέργειά μας για πράγματα που δεν θέλουμε;

Τι συμβαίνει όταν χρησιμοποιούμε την ενέργειά μας για πράγματα που δεν θέλουμε;

Ο λόγος που δεν είσαι εκεί που θέλεις να είσαι είναι ότι κάνεις πράγματα που δε θέλεις να κάνεις. Αν σου ακούγεται απλό, είναι.

Ένα από τα πιο αγαπημένα κόλπα της εξουσίας και των μανιακών του ελέγχου είναι να κρύβονται στην πολυπλοκότητα. Όμως, η καλύτερη απάντηση σε ένα πρόβλημα είναι συνήθως η απλούστερη. Βέβαια, υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να κάνεις και δε θέλεις, αλλά δεν είναι τόσα πολλά όσα κάνεις. Δώσε λίγη λάσκα στον εαυτό σου.

Αν έπαιρνες την ενέργεια που σπαταλάς σε πράγματα που σε ρουφάνε και τη χρησιμοποιούσες για πράγματα που αγαπάς, τι θα έκανες διαφορετικά;

Όταν επενδύεις το χρόνο και την ενέργειά σου σε πράγματα που σε ρίχνουν, πεθαίνεις κι από λίγο κάθε μέρα. Σιγά-σιγά, η ροή της ζωτικής σου δύναμης περιορίζεται σε λίγες σταγόνες, και στο τέλος «τα τινάζεις».

Διαβάστε επίσης: Πως μπορούμε να “καθαρίσουμε” σωστά τα ενεργειακά μας κέντρα

Ωστόσο, η Βίβλος τεκμηριώνει τη ύπαρξη ανθρώπων που έζησαν εκατοντάδες χρόνια και, ακόμη και σήμερα, υπάρχουν άνθρωποι σε απομακρυσμένες περιοχές που ζουν πάνω από τα 100. Η ζωή τους είναι απλή και δεν κατασπαταλούν τη ζωτική τους δύναμη παρακολουθώντας ανθρώπους να πετάνε καρέκλες ο ένας στο κεφάλι του άλλου στα ριάλιτι σόου. Ζουν κοντά στη φύση, τρώνε γιαούρτι και αναπτύσσουν ουσιαστικές σχέσεις με τα γελάδια τους.

Ανάπτυξε λοιπόν μια ουσιαστική σχέση με κάποιο πλάσμα που δε θα σε στρώνει μπροστά στη τηλεόραση και θα ζήσεις αρκετά ώστε να λάβεις κάρτα με χρόνια πολλά για τα γενέθλιά σου από τον Πρόεδρο.

Αν κάνεις κάτι που δε σ’αρέσει, τότε επενδύεις σε άλλη μια από τα ίδια. Η ψευδαίσθησή σου είναι ότι αν το κάνεις για αρκετό διάστημα, θα ξεμπερδέψεις μαζί του. Η αλήθεια είναι όμως ότι όσο περισσότερο ασχολείσαι με κάτι, τόσο περισσότερο μπλέκεσαι μαζί του. (Αν είχες ποτέ σου σκάφος, τότε καταλαβαίνεις τι εννοώ). Αν πραγματικά απολαμβάνεις κάτι, μπες μέσα με τα όλα σου. Αν όχι, έχε το θάρρος να απομακρυνθείς από ό,τι δε σου ταιριάζει.

Η δυστυχία δεν είναι εξαργυρώσιμο αγαθό (εκτός κι αν σε πληρώνουν τα ριάλιτι). Η κόλαση στη οποία ανησυχείς μήπως πας είναι σίγουρα πολύ λιγότερο απαίσια από το φόβο που σε οδηγεί να κάνεις πράγματα ξένα προς το πνεύμα σου. Αν ζεις με κίνητρο το φόβο, τότε βρίσκεσαι ήδη στην κόλαση. Αν ζεις με κίνητρο την αγάπη, τότε δημιουργείς το σημείο συνάντησης ουρανού και γης.

Απόσπασμα από το βιβλίο του Alan Cohen «Ρούφηξε τη Ζωή αντί να σε Ρουφάει» από τις εκδόσεις Η Δυναμική της Επιτυχίας

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα