Χριστίνα Αναστασίου: Θέλω να προσφέρω σεμινάρια προσωπικής ανάπτυξης σε παιδιά ευπαθών ομάδων

Χριστίνα Αναστασίου: Θέλω να προσφέρω σεμινάρια προσωπικής ανάπτυξης σε παιδιά ευπαθών ομάδων

Σχεδόν 3000 παιδιά ζουν στην Ελλάδα σε Ιδρύματα Παιδικής Προστασίας, ενώ κάθε χρόνο 350 νέες περιπτώσεις εισέρχονται σε ιδρύματα. Μόλις το 10% των παιδιών αυτών οδηγούνται σε ανάδοχους γονείς. Παιδιά ορφανά, εγκαταλελειμμένα βιώνουν δύσκολες καταστάσεις σε επίπεδο διαβίωσης και ψυχολογικής βίας. Έχουν χάσει κάθε ελπίδα για μια καλύτερη ζωή και μένουν στο περιθώριο.

Αν η κατάσταση παραμείνει η ίδια τα ποσοστά κατάθλιψης στους νέους θα αυξηθούν. Οι θάνατοι από αυτοκτονίες έχουν αυξηθεί κατά 34% ιδίως στους άνδρες παραγωγικής ηλικίας. Επίσης η εμπλοκή τους σε εγκληματικές ενέργειες και η χρήση ναρκωτικών ουσιών είναι η πλέον αναμενόμενη. Το μέλλον τους θα παραμείνει αόριστο.

Μετά από τη συμμετοχή μου στα βιωματικά σεμινάρια της ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΙΣ ΑΜΚΕ είδα τους περιορισμούς μου να εξαφανίζονται και να αντιλαμβάνομαι ότι εγώ καθορίζω τη ζωή μου και ότι ΝΑΙ, μπορώ να ζήσω τη ζωή που ονειρεύομαι!

Μέσα από την προσωπική ανάπτυξη ο κάθε άνθρωπος μπορεί να γίνει η καλύτερη εκδοχή του εαυτού του.

Για αυτό δημιουργώ ένα κύκλο σεμιναρίων προσωπικής ανάπτυξης για τα παιδιά του Συλλόγου, Γαλήνη, Ελπίδα και Φως Που στηρίζει το Ίδρυμα Αγία Άννα στη Κηφισιά, το Ίδρυμα ο Καλός Ποιμένας στο Πειραιά και μονογονεϊκές οικογένειες ( σύνολο 90 παιδιά από 5-21 χρονών) . Η έναρξη των σεμιναρίων πραγματοποιείται μέσα στο δάσος, στο πανέμορφο Φυσικό Πάρκο αναψυχής της Παύλιανης στα μέσα Μαΐου.

Τα παιδιά χωρίζονται σε ομάδες με εθελοντές και διασκεδαστές, animater. 4 οδηγοί βουνού τα οδηγούν στο μοναδικό μονοπάτι που είναι γεμάτο εκπλήξεις. Στην διάρκεια της διαδρομής τα μικρότερα παιδιά συμμετέχουν σε θεατρικό παιχνίδι. Όσοι τους ενδιαφέρει κάνουν μια μικρή πεζοπορία και μαθαίνουν για την ασφαλή κίνηση στο βουνό . Όσοι επιθυμούν μπορούν να επισκεφθούν το χωριό που στο πέρασμα του βλέπουν ότι με λίγη φαντασία και ο πιο ταλαιπωρημένος τοίχος ή κάδος έχει μετατραπεί σε ένα έργο τέχνης!!

Κάτω από τα πανύψηλα έλατα, δίπλα στις πηγές του Ασωπού οι εισηγητές μέσα από παιχνίδι δίνουν στα παιδιά τη πρώτη γνώση για το πώς μπορούν να ζήσουν τη ζωή που ονειρεύονται. ΥΠΕΡΟΧΟ;

Μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιώσει 3 εισηγητές. Έχω 10 εθελοντές και είμαι στην αναζήτηση για:
– διασκεδαστές-animater
– οδηγούς βουνού
– φωτογράφο και καμεραμάν
– κάλυψη των εξόδων (μεταφορά με πούλμαν, φαγητό και έναν ιδανικό κατάλληλο χώρο όπου θα διεξάγονται τα σεμινάρια).

Στόχος του Project είναι τα παιδιά να ζήσουν μια μέρα χαράς, διασκέδασης, ξενοιασιάς και από κει και πέρα να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους. Από τη νέα σχολική χρονιά ξεκινάει ο κύκλος σεμιναρίων και τα τμήματα χωρίζονται ανάλογα τις ηλικίες. Οι αξιόλογοι εισηγητές με πείσμα και ενθουσιασμό στηρίζουν τα παιδιά μέχρι αυτά να νιώσουν έτοιμα να ενταχθούν στο κοινωνικό σύνολο. Όραμα μου είναι στο μέλλον και άλλα παιδιά ευπαθών ομάδων να ενταχθούν σε τέτοιου είδους σεμινάρια γιατί τα παιδιά είναι δυνατότητες και οι δυνατότητες δημιουργούν μέλλον!

Σας ευχαριστώ!

Χριστίνα Αναστασίου

e-mail:  ch.anastasiou06@gmail.com


Εάν σας ενέπνευσε το όραμα της Χριστίνας, τότε, στηρίξτε την με το χρόνο, τα χρήματα, τις γνώσεις, τους ανθρώπους, τις γνωριμίες σας και γίνετε κι εσείς ένας κρίκος αυτής της φωτεινής αλυσίδας.

Μήπως έχετε κι εσείς ένα όραμα; Γράψτε το αναλυτικά, καθώς και τί χρειάζεστε για να το υλοποιήσετε και στείλτε το στο info@enallaktikiagenda.gr 

[wpdevart_facebook_comment curent_url=”https://enallaktikiagenda.gr/xristina-anastasiou-thelo-na-prosfero-seminaria-prosopikis-anaptuxis-se-paidia/” title_text=”Σχόλια” order_type=”social” title_text_color=”#000000″ title_text_font_size=”22″ title_text_font_famely=”monospace” title_text_position=”left” width=”100%” bg_color=”#d4d4d4″ animation_effect=”random” count_of_comments=”10″ ]

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα