Χρονιά Ρεκόρ για τις caretta caretta το καλοκαίρι του 2016!

Χρονιά Ρεκόρ για τις caretta caretta το καλοκαίρι του 2016!

Ήδη φέτος το καλοκαίρι 482 φωλιές καρέτα φιλοξενούνται στα Σεκάνια Ζακύνθου, γεγονός που καθιστά το 2016 σε  χρονιά ρεκόρ σε σχέση με τα πέντε τελευταία χρόνια. Πρόκειται για τη σημαντικότερη παραλία ωοτοκίας για τη χελώνα Caretta caretta στη Μεσόγειο, καθώς αποτελεί  ένα πολύτιμο μαιευτήριο για το μοναδικό αυτό είδος. Το WWF επαγρυπνά και φέτος, όπως πάντα, μαζί με το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Ζακύνθου και τον ΑΡΧΕΛΩΝΑ. Από τις 27 Ιουνίου, δύο πυροφύλακες προστατεύουν καθημερινά την περιοχή και βρίσκονται σε επιφυλακή για οποιαδήποτε απειλή μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την περιοχή και την Caretta Caretta.

Χρονιά Ρεκόρ για τις caretta caretta το καλοκαίρι του 2016!

Το 2016 λοιπόν αναδεικνύεται σε χρονιά ρεκόρ, αφού οι χελώνες στα Σεκάνια και σε όλη την περιοχή του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Ζακύνθου (ΕΘΠΖ) είναι αριθμητικά πολύ περισσότερες σε σχέση με τα δεδομένα της τελευταίας πενταετίας. Οι φωλιές αγγίζουν τον αριθμό των 482 στα Σεκάνια μέχρι στιγμής, ενώ για το ΕΘΠΖ συνολικά ο αντίστοιχος αριθμός αγγίζει τις 1021, σύμφωνα με τις καταγραφές του ΑΡΧΕΛΩΝΑ. Το WWF Ελλάς με τη στήριξη του WWF Σουηδίας, πραγματοποιεί για ακόμη μια χρονιά πρόγραμμα φύλαξης της περιοχής των Σεκανίων. Ήδη από τις 27 Ιουνίου, δύο πυροφύλακες προστατεύουν τα Σεκάνια, τόσο από την ανθρώπινη παρουσία που απαγορεύεται στην περιοχή όσο και από πιθανές πυρκαγιές που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την ίδια την παραλία.

Η  υπεύθυνη του προγράμματος του WWF στη Ζάκυνθο Χαρίκλεια Μινώτου, μεταφέρει μέσα από την προσωπική της εμπειρία και ένα μοναδικό υποβρύχιο βίντεο θηλυκής καρέτα, τη σημασία της προστασίας των Σεκανίων.

Πνευματικά δικαιώματα τουvideo Χαρίκλεια Μινώτου/WWF Ελλάς.

Μπορείτε και εσείς να βοηθήσετε, κάνοντας παράλληλα σχεδόν ανέξοδες διακοπές. Διαβάστε περισσότερα εδώ 

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα