Χρυσές διατροφικές συμβουλές κατά των ιώσεων

Χρυσές διατροφικές συμβουλές κατά των ιώσεων

Μια κοινώς αποδεκτή αλήθεια, είναι πως οι ιώσεις δυστυχώς… βρίσκονται σε έξαρση. Άκρως σημαντικό ρόλο στην προστασία του οργανισμού μας παίζει η διατροφή, προκειμένου να φροντίσουμε και να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα και αυτό τώρα πια δεν αποτελεί μυστικό…

Το κλειδί άλλωστε στη δημιουργία ενός γερού ανοσοποιητικού είναι ο συνδυασμός άσκησης και υγιεινής διατροφής. Παρακάτω ακολουθούν μερικές χρήσιμες συμβουλές προκειμένου να κρατήσουμε σε υγιή επίπεδα τον οργανισμό μας και να τον θωρακίσουμε έναντι των ιώσεων.

1. Νερό: Κανόνας βασικός και απαράβατος, είναι η καθημερινή πρόσληψη νερού, (τουλάχιστον 2 λίτρα). Το νερό, είναι ζωή. Πέρα από τη θρεπτική του αξία, το νερό αποτελεί βασικό δομικό συστατικό του αίματος, το οποίο με τη σειρά του είναι ο σημαντικότερος μεταφορέας οξυγόνου, θρεπτικών συστατικών, ορμονών και άλλων ουσιών στα κύτταρα για τις λειτουργίες τους.

2. Ψάρι: Τα λιπαρά ψάρια, όπως ο σολομός, ο τόνος και το σκουμπρί, είναι πλούσια στα σημαντικά για την υγεία Ωμέγα 3 λιπαρά οξέα, τα οποία βοηθούν στην επούλωση των φλεγμονών. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι χρόνιες φλεγμονές εμποδίζουν την καλή λειτουργία του οργανισμού, ο οποίος είναι περισσότερο εκτεθειμένος σε κρυολογήματα και ιώσεις.

3. Μείωση ζάχαρης: Η ζάχαρη ως γνωστόν, επηρεάζει αρνητικά το ανοσοποιητικό, με πολλές μελέτες να επιβεβαιώνουν διαρκώς ότι το ανοσοποιητικό μας καταστέλλεται για αρκετές ώρες μετά την κατανάλωση απλών σακχάρων (ζάχαρη, φρουκτόζη κ.λπ.).

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα