Ένας ξυλουργός στο Σιατλ δημιουργεί εναλλακτικές μπανιέρες από…ξύλο! (φωτογραφίες)

Ένας ξυλουργός στο Σιατλ δημιουργεί εναλλακτικές μπανιέρες από...ξύλο! (φωτογραφίες)

Όταν αναδιαμορφώνετε το μπάνιο σας, μια ωραία, μεγάλη πολυτελής μπανιέρα θα μπορούσε να είναι κορυφαία στον κατάλογο των νέων εγκαταστάσεων. Μια όμορφη πορσελάνη που να ταιριάζει με τα υπόλοιπα εξαρτήματα.

Μια τέτοια μπανιέρα δεν σκέφτεστε; Και σίγουρα, δεν θα σκεφτόσασταν ότι μάλλον αστειεύεται κάποιος, αν σας έλεγε ότι υπάρχουν ξύλινες μπανιέρες;

Κι όμως, αν σας το έλεγε αυτό κάποιος, δεν θα αστειευόταν. Μια εταιρεία, η NK Woodworking & Design στις ΗΠΑ, δημιουργεί εντυπωσιακές καλλιτεχνικές μπανιέρες από ξύλο, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία αιχμής της θάλασσας.

Οι δημιουργίες της, από εγχώρια ή εξωτικά σκληρά ξύλα, αποτελούν το ψωμί και το βούτυρο αυτής της εταιρείας που εδρεύει στο Σιάτλ.

Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Nathie Katzoff λέει: «Οι πελάτες μας μας λένε ότι όταν οι άνθρωποι που επισκέπτονται τα σπίτια τους βλέπουν το έργο μας, η αντίδρασή τους είναι “Wow!” Τα κομμάτια αυτά, είναι πανέμορφα γλυπτά, που για την κατασκευή τους, εφαρμόζονται σύγχρονες τεχνικές ξυλουργικής».

Ο Nathie Katzoff που στο παρελθόν κατασκεύαζε ξύλινες βάρκες, λέει ότι το αρχικό φόντο είναι το ξύλο και το νερό που αναμιγνύονται μαζί. Φαίνεται λογικό ότι, το επόμενο βήμα από την κατασκευή πλοίων είναι η κατασκευή αυτών των εκπληκτικών λουτρών. Το σκεπτικό είναι ίδιο: μια υδατοστεγής ξύλινη κατασκευή. Η μόνη διαφορά είναι σε ποια πλευρά βρίσκεται το νερό!

Οι περιβόητες ξύλινες μπανιέρες της ΝΚ δεν επηρεάζονται από ακραίες υγρασίες, ξηρότητα ή τα κοινά υγρά προϊόντα καθαρισμού και είναι σχεδιασμένες για καθημερινή χρήση.

Οι μπανιέρες κατασκευάζονται σε διάφορα σχήματα, από τετράγωνα και στρογγυλά, μέχρι το παραδοσιακό ωοειδές, ακόμη όμως και σε σχήμα λωτού.

Για την ώρα, οι καταπληκτικές αυτές μπανιέρες, μπορούν να εγκατασταθούν οπουδήποτε στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά αλλά και σε πολλά άλλα μέρη, σε όλο τον κόσμο και σύμφωνα με τον κατασκευαστή τους «ταιριάζουν όμορφα στα σύγχρονα σπίτια αλλά ταιριάζουν εξίσου όμορφα και στους παραδοσιακούς χώρους. Χρησιμοποιούν διαφορετικά στοιχεία και είναι ανεξάρτητα έργα τέχνης, για να συμπληρώνουν τα περισσότερα περιβάλλοντα, αν όχι όλα». Όσο για την τιμή, εσείς, πόσο θα πληρώνατε για ένα τέτοιο έργο τέχνης;

Πηγή

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα