Το χωριό που δίνει πάνω από 20.000 ευρώ σε όποιον εγκατασταθεί εκεί

Το χωριό που δίνει πάνω από 20.000 ευρώ σε όποιον εγκατασταθεί εκεί

21.000 + 8.500 ευρώ για κάθε παιδί δίνει ελβετικό χωριό σε νέους για να μείνουν μόνιμα εκεί!

Το Αλμπίνεν είναι ένα πανέμορφο χωριό στην Ελβετία, που το όνομά του σημαίνει «πολλές πηγές» ή κατά άλλους «καθαρή άνοιξη».

Έχει 2.500 κατοίκους και βρίσκεται στην κοιλάδα Lauterbrunnen, μία από τις πιο βαθιές των Άλπεων.

Το χωριό, διασχίζει ποτάμι, του οποίου τα νερά τροφοδοτούνται από τα χιόνια που λιώνουν, φτιάχνοντας ένα εξαίσιο φυσικό τοπίο.

Το χωριό διαθέτει πολλούς φυσικούς καταρράκτες. Ένας από τους πιο γνωστούς είναι ο Staubbach που πέφτοντας από ύψος 300 μέτρων, αποτελεί έναν από τους ιδανικότερους καταρράκτες της Ευρώπης για extreme sports.

Πρόσφατα, οι Αρχές αυτού του πανέμορφου ορεινού χωριού ανακοίνωσαν –ύστερα από ψηφοφορία τω μόνιμων κατοίκων του – ότι, προσφέρουν 21.000 ευρώ για κάθε ενήλικο και 8.500 ευρώ για κάθε παιδί, που θα εγκατασταθεί εκεί.

Για να πάρει κανείς αυτό το επίδομα θα πρέπει να είναι κάτω από 45 ετών, να διαθέσει τουλάχιστον 170.000 ευρώ για να χτίσει ή να αγοράσει σπίτι στο χωριό και φυσικά, να καταφέρει να εξασφαλίσει άδεια παραμονής στην Ελβετία.

Να σημειωθεί ότι, η τοπική οικονομία στηρίζεται στον πρωτογενή τομέα, ωστόσο, υπάρχουν και πολλέςεπιχειρήσεις, καταστήματα εστίασης και παραδοσιακών προϊόντων, δεδομένου ότι το χωριό επισκέπτονται αρκετοί τουρίστες, που θέλουν να περάσουν μερικές μέρες χαλάρωσης σε αυτό το μαγευτικό καταπράσινο τοπίο, με τους 72 συνολικά πανέμορφους καταρράκτες.

Το χωριό διαθέτει και αρκετούς παραδοσιακούς ξενώνες και αν ποτέ αποφασίσετε να κάνετε διακοπές στην Ελβετία, μια επίσκεψη σε αυτή την περιοχή που είναι από τις μεγαλύτερες που αποτελούν διατηρητέο μνημείο της φύσης στην Ελβετία, θα σας μείνει σίγουρα αξέχαστη.

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα