Τα ζευγάρια που αστειεύονται μεταξύ τους έχουν καλύτερες σχέσεις σύμφωνα με την επιστήμη

Τα ζευγάρια που αστειεύονται  μεταξύ τους έχουν καλύτερες σχέσεις σύμφωνα με την επιστήμη

Σύμφωνα με την επιστήμη, τα ζευγάρια που κάνουν πλάκα μεταξύ τους και γελούν ο ένας με τον άλλον, είναι και τα πιο χαρούμενα! Ο ερευνητής Jeffrey Hall από το πανεπιστήμιο του Κάνσας πραγματοποίησε 39 διαφορετικές μελέτες με 15,000 συμμετέχοντες για πάνω από 30 χρόνια πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα και κατέληξε σε κάποια ενδιαφέροντα συμπεράσματα.

Το θέμα δεν είναι να βρούμε απλά έναν άνθρωπο με χιούμορ, το κλειδί και το δύσκολο μέρος της αναζήτησης είναι να βρούμε τον άνθρωπο που έχει την ίδια αίσθηση του χιούμορ μαζί μας.

Ο Hall πιστεύει ότι, δεν θα μας ήταν ποτέ αρκετό να αναζητήσουμε κάποιον σύντροφο που έχει απλά χιούμορ, γιατί το αστείο και η αίσθηση που έχουμε γύρω από το χιούμορ και την πλάκα είναι κάτι που είναι καθαρά υποκειμενικό, μπορεί κάτι που φαίνεται αστείο σε εμάς, να μην είναι καθόλου αστείο για τον σύντροφό ή τον συνομιλητή μας.

«Οι άνθρωποι συνήθως λένε, πως θέλουν ο σύντροφός τους να έχει χιούμορ, κάτι που δεν είναι αρκετό, γιατί είναι μια ευρεία έννοια. Αυτό που έχει σημασία για την ευτυχία σε μια σχέση, είναι το χιούμορ που δημιουργούν τα ζευγάρια μαζί.»

Στην έρευνα του, ο Hall αναφέρει πως υπάρχει αυξημένη η αίσθηση της ασφάλειας στα ζευγάρια που έχουν κοινό χιούμορ. «Το παιχνίδι μεταξύ των ρομαντικών συντρόφων είναι μια κρίσιμη συνιστώσα στο να καλλιεργηθεί αλλά και να διασφαλιστεί η αίσθηση της ασφάλειας μέσα στην σχέση.»

Χιουμοριστική Νοοτροπία

Για να καταλάβουμε καλύτερα το πόσο σημαντικό είναι να έχουμε την ίδια αίσθηση του χιούμορ με τον σύντροφό μας, ο Hall αναφέρει, «αν ο άνθρωπός μας έχει μια επιθετική αίσθηση του χιούμορ, είναι κακό σημάδι για μια σχέση γενικότερα, αλλά είναι ακόμα χειρότερο, το να χρησιμοποιείται αυτό το είδος χιούμορ μέσα στην σχέση.»

Το επιθετικό χιούμορ, ειδικά όταν δεν εκπέμπουμε στο ίδιο μήκος χιούμορ με τον σύντροφό μας, μπορεί εύκολα να θεωρηθεί αλλά και να είναι στην πραγματικότητα, μια άσχημη ψυχολογική παρενόχληση.

Το να επιλέγουμε λοιπόν, έναν σύντροφο που έχει την ίδια νοοτροπία μαζί μας, τόσο σε γενικότερα πράγματα όσο και συγκεκριμένα απέναντι στο χιούμορ, μπορεί να είναι λίγο πιο δύσκολο και απαιτητικό, αλλά έχει σίγουρα καλύτερα αποτελέσματα από ό,τι θα είχαμε εάν επαναπαυόμασταν απλώς σε κάποιον, που έχει περίπου το ίδιο χιούμορ με εμάς.

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα