Ας μην ζητάμε από τους άλλους ή από το Θεό όσα μπορούμε να προσφέρουμε οι ίδιοι στον εαυτό μας

Ας μην ζητάμε από τους άλλους ή από το Θεό όσα μπορούμε να προσφέρουμε οι ίδιοι στον εαυτό μας

Ακόμη και σήμερα γνωρίζουμε σχετικά ελάχιστα για το ανθρώπινο μυαλό και το κυριότερο όργανό του, τον εγκέφαλο. Διαπιστώνουμε ότι όσα περισσότερα πιστεύουμε πως γνωρίζουμε, τόσο περισσότερα έχουμε να μάθουμε.

Όπως ο ηλεκτρισμός, ο νους είναι μια εκμεταλλεύσιμη δύναμη που υπήρξε και θα συνεχίσει να υπάρχει αιωνίως. Η δύναμή του αφήνει εμβρόντητη ακόμη και τη φαντασία. Παρότι, μέρα με τη μέρα, η επιστήμη μαθαίνει όλο και περισσότερα για τις τεράστιες δυνατότητές του, δεν χρειάζεται να χάνουμε χρόνο περιμένοντας κάποιο εγχειρίδιο για να μας πει πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάτι με το οποίο μας έχει προικίσει η φύση.

Όσο περισσότερο περιμένετε και όσο στρέφετε αλλού τη μελέτη και την έρευνά σας, τόσο περισσότερο απομακρύνεστε από αυτό που αναζητάτε. Δεν πρέπει να αναζητάτε πουθενά αλλού παρά μόνο μέσα σας την αυτοπεποίθηση και τη δύναμη να επιλύσετε όλα σας τα προβλήματα και να διαμορφώσετε τη ζωή σας όπως εσείς επιθυμείτε.

Η δύναμη που σας δημιούργησε και σας συντηρεί, σας έπλασε με την ικανότητα να βιώνετε τη ζωή στο μέγιστο, χωρίς να πρέπει πρώτα να διαβάσετε κάποιο βιβλίο, να παρακολουθήσετε κάποιο μάθημα ή να περιμένετε για κάποια σημαντική επιστημονική ανακάλυψη. Από την αρχή, όλες οι απαντήσεις βρίσκονται μέσα σας. Είχατε ανέκαθεν τη σοφία, τη διαίσθηση και τις νοητικές δυνατότητες να εκφράσετε τη ζωή πλήρως και απόλυτα.

Παντού οι άνθρωποι αναζητούν, προσεύχονται, επιδιώκουν, αγωνίζονται και πασχίζουν να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση, πενυματική ανάπτυξη και τα υλικά αγαθά που επιθυμούν, δίχως να αντιλαμβάνονται ότι κανείς και τίποτα δεν μπορεί να τους βοηθήσει, εκτός από τον εαυτό τους – ούτε οι οικογένειές τους, ούτε οι φίλοι τους, ούτε τα αφεντικά τους, ούτε το κράτος, ούτε καν η θρησκεία.

Ο λόγος είναι απλός, τόσο απλός που διαφεύγει από την πλειονότητα των ανθρώπων. Ο Ιησούς υπενθύμισε στους μαθητές του: «Μην την αναζητάτε εδώ κι εκεί, η Βασιλεία του Θεού βρίσκεται μέσα σας».

Έπειτα από δύο χιλιάδες και πλέον χρόνια, οι περισσότεροι δεν έχουν λάβει το μήνυμα ότι είναι προικισμένοι με τη δυνατότητα επιλογής και τη δύναμη να κατορθώσουν οτιδήποτε επιθυμούν.

Το εκπαιδευτικό σύστημα, το κράτος και η θρησκεία, σε συνδυασμό, έχουν δημιουργήσει ένα αδιόρατο πλέγμα εξάρτησης που θέτει και διατηρεί το άτομο σε κατάσταση πνευματικής υποδούλωσης.

Ως αποτέλεσμα, οι περισσότεροι αναζητούν βοήθεια έξω από τον εαυτό τους. Θέλουν οι άλλοι, και ιδιαίτερα ο Θεός, να κάνουν αυτό που έπρεπε να είχαν κάνει οι ίδιοι. Δεν αντιλαμβάνονται ότι όλη η σοφία, η διαίσθηση, η τελειότητα, η αγάπη και η ικανότητα που έχουν ανάγκη βρίσκονται μέσα τους και ότι οι πανίσχυρες αυτές δυνάμεις περιμένουν να απελευθερωθούν.

Απόσπασμα από το βιβλίο του Dr. Robert Anthony «Τα Μυστικά της Απόλυτης Αυτοπεποίθησης» από τις εκδόσεις Διόπτρα

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα