“Η Ζωή μας καταρρέει, όταν πρέπει να ξαναχτιστεί”

Η Ζωή μας καταρρέει, όταν πρέπει να ξαναχτιστεί

“Όταν φοβάστε, είναι σίγουρο σημάδι ότι δείχνετε εμπιστοσύνη στο εγώ σας” έγραψα στο Shift Happens!
Το εγώ, που είναι η αίσθηση του ξεχωριστού εαυτού σας, δυσκολεύεται να συλλάβει την έννοια της εμπιστοσύνης, επειδή η εμπιστοσύνη υπάρχει μόνο σε αρμονία με την ψυχή σας. Στο Shift Happens! έγραψα,

“Για το εγώ η εμπιστοσύνη είναι σαν να περπατάει στην σανίδα του πειρατή. Αισθάνεται πως οδεύει προς το θάνατό του. Αυτό συμβαίνει επειδή η εμπιστοσύνη σας πηγαίνει πέρα από τα όρια της αντίληψής του, σε ένα ευρύτερο πεδίο δυνατοτήτων.
Η εμπιστοσύνη εμπνέει τα καλύτερα χαρακτηριστικά σας. Ξεκλειδώνει τις απεριόριστες δυνατότητες του Πρωταρχικού Απεριόριστου Εαυτού σας. Με την εμπιστοσύνη, τα πάντα είναι δυνατά”.

Η εμπιστοσύνη δεν είναι απλώς θετική σκέψη είναι στάση ζωής. Στην υψηλότερη μορφή της είναι μία ποιότητα συνείδησης, που ανήκει στον Πρωταρχικό σας Εαυτό.
Η εμπιστοσύνη σας δείχνει πως όταν η ζωή σας φαίνεται να καταρρέει, αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να καταρρεύσετε κι εσείς. Η ουσία αυτού που είστε δεν επηρεάζεται από τίποτα.
Αυτό που καταρρέει είναι το εγώ σας και τα σχέδια, οι ελπίδες και οι προσδοκίες του για το πώς πρέπει να είναι τα πράγματα.
“Η ζωή μας καταρρέει, όταν πρέπει να ξαναχτιστεί” γράφει η Ιάνλα Βανζάν, στο Peace from Broken Pieces.

Ενόσω προετοιμαζόμουν να γράψω αυτό το κεφάλαιο, με ενημέρωσαν ότι η καλή μου φίλη, Σου Μπόιντ, είχε διακομιστεί στο νοσοκομείο του Μπρίστολ.
Βρισκόταν σε κώμα, οι γιατροί της διέγνωσαν εγκεφαλίτιδα και η επιβίωσή της ήταν αμφίβολη.

Οι γιατροί μας είπαν πως αν, από θαύμα, ξυπνούσε, θα είχε πάθει σοβαρή εγκεφαλική βλάβη. Οι φίλοι της Σου, οργάνωσαν αμέσως, έναν κύκλο προσευχής. Λίγες μέρες μετά, μάθαμε πως η Σου είχε ξυπνήσει. Πήγα στο Μπρίστολ, όσο πιο γρήγορα μπορούσα. Πλησιάζοντας στο δωμάτιό της, ένιωσα ένα κύμα δισταγμού. Φοβόμουν πως ίσως να την έβρισκα σε πολύ άσχημη κατάσταση. Κακώς ανησυχούσα, όμως.

Η Σου ήταν καθιστή στο κρεβάτι. Μου αφηγήθηκε την ιστορία της. “Τι έκπληξη!” μου είπε.”Δεν περίμενα ποτέ να συνέβαινε σε μένα κάτι τέτοιο”. Αργότερα μου είπε. “Πιστεύω πως υπάρχει ένα υψηλότερο σχέδιο για το καλό όλων και θα το ακολουθήσω”.

Όταν της είπα ότι πίστευα πως ήταν πολύ γενναία, απάντησε “Δεν είναι στ’ αλήθεια γενναιότητα. Είναι εμπιστοσύνη. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να έχω πίστη”.
Στη συζήτηση που ακολούθησε, μοιράστηκα μαζί της κάτι που μου είχε πει κάποτε ο πνευματικός διδάσκαλος, Ραμ Ντας, όταν συζητούσαμε για το θέμα της εμπιστοσύνης:

“Εμπιστοσύνη είναι η επίγνωση ότι αυτός που νομίζεις ότι είσαι δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τη ζωή σου, αλλά αυτός που είσαι πραγματικά μπορεί και θα το κάνει”.

Απόσπασμα από το βιβλίο των Louise Hay & Robert Holden “η Ζωή σε αγαπάει” από τις εκδόσεις Ιβίσκος

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα