Η ζωή δεν περιμένει κανέναν, κάθε στιγμή είναι και μια ευκαιρία!

Η ζωή δεν περιμένει κανέναν, κάθε στιγμή είναι και μια ευκαιρία!

Κλείσε για λίγο τα μάτια και φαντάσου τον εαυτό σου στα βαθιά του γεράματα. Φαντάσου πώς θα είναι αν συνεχίσεις να ζεις όπως ζεις σήμερα. Αν μείνεις βολεμένος στην τωρινή σου κατάσταση, καταπνίξεις τη φωνή μέσα σου που θέλει να ζήσει, θάψεις τα όνειρά σου και συνεχίσεις να ζεις μέσα στον κύκλο άνεσής σου που σε κρατά στάσιμο, μπλοκαρισμένο και φοβισμένο.

Φαντάσου λοιπόν ότι είσαι 90 χρονών. Πού βρίσκεσαι; Πώς είσαι; Ποιους έχεις δίπλα σου; Σε τι κατάσταση βρίσκεται η υγεία σου; Πώς νιώθεις; Τι έχεις να πεις για τη ζωή που έζησες λίγο πριν φύγεις από αυτή; Ποια είναι αυτά για τα οποία μετανιώνεις; Τι θα έκανες διαφορετικά αν σου δινόταν η ευκαιρία να ξαναζήσεις από την αρχή;

Και τι δε θα έδινες για να ξαναζούσες από την αρχή! Έτσι δεν είναι;

Τώρα άνοιξε τα μάτια… Είσαι ακόμα νέος. Έχεις πολύ ακόμα χρόνο μέχρι τότε. Την ευκαιρία να ζήσεις όπως ονειρεύεσαι και αξίζεις την έχεις. Θα την αφήσεις απλά να χαθεί, ζώντας με τα θέλω των άλλων, τα φορεμένα πρέπει της κοινωνίας, τις δυσλειτουργικές πεποιθήσεις που σε κρατούν μπλοκαρισμένο, τους φόβους και τις ανασφάλειες; Ή θα απελευθερωθείς απ’όλα όσα σε κρατούν δέσμιο μιας ζωής που δεν τη θες και θα αρχίσεις να ζεις επιτέλους όπως σου αξίζει; Η ζωή περνά είτε εσύ τη ζήσεις είτε όχι. Δεν περιμένει κανέναν. Κάθε στιγμή είναι μια ευκαιρία! Άρπαξέ τη! Ζήσε τη! Το αξίζεις!

Τίνα Στρατηγοπούλου. 

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα