Τιμολογιακή πολιτική

29,00€

Με την ολοκλήρωση της αγοράς λαμβάνετε τα παρακάτω αρχεία στο e-mail σας:

Μαγνητοσκοπημένο video
Σημειώσεις Σεμιναρίου

Βεβαίωση Παρακολούθησης για το σεμινάριο

Περιγραφή

Προτιμάς να μένεις σε μια κακοποιητική σχέση, παρά να κάνεις το επόμενο βήμα και να βρεις ξανά τον εαυτό σου και τη χαρά που σου αξίζει;

Βρίσκεις δικαιολογίες για να μην αναλάβεις εκείνη την καλύτερη θέση που σου προτάθηκε, γιατί φοβάσαι πως δεν  θα ανταποκριθείς κατάλληλα;

Ξέρεις πως στο ¨εκεί¨ θα εισαι καλύτερα, αλλά παραμένεις στο ¨εδώ¨ γιατί φοβάσαι το άγνωστο;

Για πόσο πια, θα σαμποτάρεις τον εαυτό και τη ζωή σου;

Η Αλλαγή αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής, καθώς οι μεταβολές στην καθημερινότητα μας είναι απρόβλεπτες και αναπόφευκτες.

Είναι πολύ σημαντικό να καλλιεργήσουμε την προσαρμοστικότητα μας και την ψυχική ανθεκτικότητα για να μπορούμε να δεχόμαστε τις αλλαγές που έρχονται στη ζωή μας και να συμβαδίζουμε με αυτές.

Συχνά, μια αλλαγή ξυπνά προηγούμενους φόβους και τραύματα που έχουν συνδεθεί με αντίστοιχες καταστάσεις και αυτοί οι φόβοι, μας φρενάρουν από το να προχωρήσουμε σε μια ριζική αλλαγή με αποτέλεσμα να «κολλάμε» και διαιωνίζουμε καταστάσεις, συχνά επιβλαβείς για εμάς τους ίδιους.

Το αβέβαιο κομμάτι που κρύβεται μέσα στην αλλαγή, μας μπλοκάρει από το να αποφασίσουμε αν θα μεταβούμε σε μια άλλη, νέα κατάσταση ή θα συνεχίσουμε στο οικείο και γνώριμο μοτίβο μας, που όσο και να μας ταλαιπωρεί, όσο και αν είναι κακοποιητικο δεν είναι πλέον ξένο.

Επιπλέον, θίγεται η διασφάλιση της «ζώνης άνεσης» (comfort zone) που έχουμε χτίσει και μέσα στην οποία κινούμαστε με σταθερότητα και ασφάλεια. Οπότε και αυτό το εμπόδιο πρέπει να ξεπεραστεί για να πραγματοποιήσουμε μια αλλαγή.

Όλα αυτά θα μάθουμε να τα αναγνωρίζουμε, να κατανοούμε για ποιο λόγο είναι τόσο σημαντικά στη ζωή μας καθώς και να ονοματίσουμε τα οφέλη που πιστεύουμε ότι μας παρέχουν. Επιπρόσθετα, θα μάθουμε πως αντιμετωπίζουμε τους φόβους μας και πως τολμάμε την αλλαγή, που πολλές φορές είναι σωτήρια και έχουμε να μάθουμε πολλά από αυτήν.

«Φοβάται κανείς την αλλαγή; Αλλά τι μπορεί να γίνει χωρίς αλλαγή!»

Μάρκος Αυρήλιος

 

Εισηγήτρια Σεμιναρίου:

Βράιλα Έλενα

Κοινωνιολόγος & Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

Επικοινωνία
  • info@kethesy.gr
  • 2155151681
  • https://kethesy.gr/product/fovos_allagi_magnhtoskophmeno_seminario_psychologias/
Κατηγορία Συνδρομής
mood_bad
  • No comments yet.
  • Add a review