Τιμολογιακή πολιτική

Πληροφορίες και εγγραφές στο 2351076122 και
fytopoulosk@gmail.com.

Περιγραφή

Το 4ωρο αυτό on-line σεμιναρίο (Κυριακή 19-11-23 από 10.00 ως 14.30) έχει θέμα
"Η εννεαγραμματική τυπολογία και το τραύμα " και είναι ένα από πέντε αυτοτελή σεμινάρια που παρουσιάζουν τις ψυχολογικές πτυχές του Εννεαγράμματος.

Πληροφορίες και εγγραφές στο 2351076122 και
fytopoulosk@gmail.com.

Στα πλαίσια του κύκλου σεμιναρίων με θέμα : (Η συμμαχία με τον εσωτερικό θεραπευτή και η κινητοποίηση των μηχανισμών αυτοΐασης και ενοποίησης), ο ψυχίατρος και ψυχοθεραπευτής Κωνσταντίνος Φυτόπουλος, θα παρουσιάσει την εννεαγραμματική τυπολογία, το αυτογνωσιακό και ψυχοθεραπευτικό της δυναμικό καθώς και μέρος της εμπειρίας του από την εικοσαετή θεραπευτική ενασχόληση του μαζί της.

Η εννεαγραμματική τυπολογία είναι ένας χάρτης της ανθρώπινης Ψυχής , που μπορεί να μας διδάξει πολλά για τον Εαυτό μας για τον σκελετό της προσωπικότητας μας, τα τυφλά μας σημεία και τους αμυντικούς μας μηχανισμούς. Μας βοηθάει να απελευθερωθούμε από τις εγωικές μας στρεβλώσεις που ερμηνευτικά παραμορφώνουν και περιορίζουν την αντίληψη που έχουμε για την πραγματικότητα. Μας παρέχει μια ισχυρή  Ψυχοθεραπευτική δυνατότητα να ενθυμηθούμε και να αποκτήσουμε επαφή με την  πραγματική, ουσιαστική μας φύση, που βρίσκεται αλώβητη πέρα και ανεξάρτητα από την θωράκιση της προσωπικότητας μας. Μας συνδράμει στην αυτογνωσιακή μας πορεία ώστε να ανακαλύψουμε μια ευρύτερη και αντικειμενικότερη διάκριση και γνώση για τον Εαυτού μας και για τον τρόπο που σχετιζόμαστε μαζί του. Μας βοηθάει να κατανοήσουμε τους άλλους ανθρώπους και τους μηχανισμούς που καθορίζει την συμπεριφορά τους και την συσχέτισή μας μαζί τους.
Στο σεμινάριο αυτό θα εξερευνήσουμε τον τρόπο που η "τραυματική μας περιοχή" διαμορφώνει την προσωπικότητα μας και τους μηχανισμούς άμυνας του "Εγώ" μας σύμφωνα με την εννεαγραμματική τυπολογία. Πως το τραύμα μας καθορίζει το σύνολο των θεμάτων που "πέρνουμε προσωπικά" και υπερ ή υπο-αντιδρούμε με δυσλειτουργικούς μηχανισμούς.
Θα προταθούν και θα εφαρμοστούν τεχνικές και "στάσεις" που μας βοηθούν να εντοπίσουμε και να δημιουργήσουμε επαφή με την "τραυματική μας περιοχή", καθώς και να κινητοποιήσουμε την πορεία προς την εξυγίανση της.

Επικοινωνία
  • fytopoulosk@gmail.com
  • 2351076122
  • https://www.holistictherapy.gr/
mood_bad
  • No comments yet.
  • Add a review