Διεθνής «γιορτή» Νεοελληνικής Γλώσσας από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Διεθνής «γιορτή» Νεοελληνικής Γλώσσας από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Η Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Ποντιακής Νεολαίας (ΠΑΣΕΠΟΝ) και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, διοργανώνουν την Παγκόσμια Ολυμπιάδα Νεοελληνικής Γλώσσας 2016. Στην Ολυμπιάδα, μπορούν να συμμετάσχουν φοιτητές και νέοι που κατοικούν εκτός ελληνικών συνόρων και δεν έχουν ζήσει στην Ελλάδα περισσότερο από τρεις μήνες.

Διεθνής «γιορτή» Νεοελληνικής Γλώσσας από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, διοργανώνει αυτή τη γιορτή της γλώσσας μας, με αφορμή τον εορτασμό του Επετειακού Έτους Αριστοτέλη. Φοιτητές και νέοι από τα πανεπιστήμια στις ΗΠΑ, Αυστραλία, Γερμανία, Ρωσία, Ουκρανία, Γεωργία, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν και Μολδαβία, διαγωνίστηκαν σε μια πρώτη φάση με εξετάσεις που προετοίμασε το «Σχολείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας», του ΑΠΘ. Όσοι από τους συμμετέχοντες κρίθηκαν ως επικρατέστεροι στις ανωτέρω εξετάσεις, προσκαλούνται για την τελική φάση του διαγωνισμού στην Ελλάδα.

Στην περίοδο 24 με 31 Αυγούστου 2016, οι επικρατέστεροι συμμετέχοντες από την 1η φάση του διαγωνισμού, θα παρακολουθήσουν μαθήματα ελληνικής γλώσσας στην πανεπιστημιακή κατασκήνωση του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο Ποσείδι της Χαλκιδικής. Έπειτα 1 με 3 Σεπτεμβρίου 2016 θα βρεθούν στη Θεσσαλονίκη για την τελική δοκιμασία!

Στις 2 Σεπτεμβρίου πραγματοποιείται τελετή Έναρξης για την Ολυμπιάδα, στην Αίθουσα Τελετών της παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, μετά τη λήξη της οποίας οι συμμετέχοντες θα διαγωνιστούν προκειμένου να αναδειχθούν οι τρεις νικητές. Μετά το τέλος του διαγωνισμού, στις 3 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η Τελετή Λήξης της Παγκόσμιας Ολυμπιάδας Νεοελληνικής Γλώσσας 2016.

Η Οργανωτική Επιτροπή της Παγκόσμιας Ολυμπιάδας Νεοελληνικής Γλώσσας 2016 ζήτησε τη στήριξη της ελληνικής Πολιτείας, ώστε η Παγκόσμια Ολυμπιάδα να καταστεί θεσμός και να ενταχθεί στο νέο Νομοσχέδιο, μαζί με τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνοφωνίας, στις 20 Μαΐου.

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα