Πώς να ενδυναμώσουμε τη συναισθηματική μας ενέργεια μέσω της τέχνης

Πώς να ενδυναμώσουμε τη συναισθηματική μας ενέργεια μέσω της τέχνης

Η επικοινωνία με την τέχνη, είτε είναι θέατρο είτε είναι μουσική είτε κοιτάζετε πανέμορφους πίνακες ή διαβάζετε ένα όμορφο βιβλίο, αυξάνει δραστικά τη συναισθηματική σας ενέργεια.

Αν σας αρέσει να χορεύετε, να τραγουδάτε, να ζωγραφίζετε ή να παίζετε κάποιο μουσικό όργανο, καλό θα ήταν να το κάνετε τακτικά, να γίνει μία από τις συνήθειές σας: όσο περισσότερο το κάνετε, τόσο πιο «χαρούμενη» θα είναι η αύρα σας.

Η ανθρώπινη ζωτική δύναμη και η δημιουργικότητα είναι άμεσα εξαρτώμενες η μία από την άλλη. Μέσω της δημιουργικότητάς σας μπορείτε να έχετε πρόσβαση στη διαίσθησή σας και να πλησιάσετε τη φώτιση.

Μπαίνουμε σε ένα ρεύμα παγκόσμιας ενέργειας και μπορούμε να ξαναφορτίσουμε τον εαυτό μας από τη θεϊκή ενεργειακή συχνότητα.

Είναι γνωστό ότι οι πραγματικά ταλαντούχοι καλλιτέχνες ξέρουν πώς να μπαίνουν σε μια αλλαγμένη κατάσταση συνειδητότητας, σε έκσταση, η οποία τους επιτρέπει να μεταφέρουν αυτό που πραγματικά βρίσκεται σε αρμονία και αντηχεί τη φύση τους. Ο καθένας όμως, μπορεί να έχει πρόσβαση στην ενέργεια αυτή.

Απελευθερώστε τον εαυτό σας από τις αναστολές και αφεθείτε ν’ ακολουθήσετε τη μούσα σας. Αν θέλετε να μεγιστοποιήσετε το αποτέλεσμα της τέχνης στο συναισθηματικό σας σώμα, μπορείτε να δοκιμάσετε το διαλογισμό που ακολουθεί.

Διαλογισμός Τέχνης

Καθίστε άνετα μπροστά σε οποιοδήποτε κομμάτι τέχνης: πίνακα ζωγραφικής, στάμπα, σκίτσο, φωτογραφία που σας έλκει και σας αρέσει.

Χαλαρώστε και ηρεμήστε το μυαλό σας.

Βρείτε τα πιο σημαντικά σημεία της εικόνας και αρχίστε να ξετυλίγετε όλον τον πίνακα στο χώρο, σαν να έφευγε από την κορνίζα όλη η εικόνα, να έπαιρνε μεγαλύτερη διάσταση και να ζωντάνευε. Αν εστιαστείτε σε ένα συγκεκριμένο σημείο μπορεί να σας βοηθήσει.

Διαβάστε επίσης: Το παραδοσιακό αφρικανικό χωριό, όπου κάθε σπίτι είναι ένα έργο τέχνης (φωτογραφίες)

Μετακινήστε την προσοχή σας από τα βασικά μέρη της εικόνας στις δευτερεύουσες λεπτομέρειες, χωρίς να πάρετε τα μάτια σας από την εικόνα.

Μετά, αρχίστε να μετακινήστε μεταξύ των αντιθετικών στοιχείων: γη/αέρας, πάνω/κάτω, δεξιά/αριστερά κ.ο.κ.

Τωρα αλλάξτε την προοπτική σας από τις κοντινές λεπτομέρειες σ’ αυτές που βρίσκονται στο βάθος της εικόνας και πάλι πίσω.

Με το αριστερό σας μάτι, εστιάστε στο αριστερό μέρος της εικόνας και με το δεξί σας στο δεξί μέρος της εικόνας, ενώ μισοκλείνετε τα μάτια σας κοιτάζοντας την εικόνα, σαν να σας τυφλώνει το φως. Γι’ αυτό θα χρειαστείτε λίγη εξάσκηση, αλλά θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μια σχεδόν στερεοσκοπική άποψη της εικόνας.

Κλείστε τα μάτια σας και προσπαθήστε να φανταστείτε ότι μπορείτε να δείτε την εικόνα μέσα από τα κλειστά σας βλέφαρα, εστιάζοντας ολοένα και βαθύτερα στην εικόνα.

Μπορεί να αισθανθείτε μια ελαφριά ζαλάδα με μια τάση να γείρετε προς την εικόνα. Μπορεί επίσης να έχετε την αίσθηση ότι είστε πολύ ελαφρύς, σχεδόν χωρίς καθόλου βάρος.

Τελικά η αίσθηση που θα έχετε είναι πως είστε σχεδόν μέσα στον πίνακα. Θα μπορείτε σχεδόν να δείτε πέραν της κορνίζας και θα έχετε την αίσθηση του χώρου και της συνέχειας της εικόνας.

Για να μεγιστοποιήσετε το αποτέλεσμα, μπορείτε στην εικόνα να προσθέσετε και μουσική. Κάθε φορά που κοιτάζετε μια εικόνα, θα δείτε ότι μπορείτε σχεδόν να ακούσετε το ρυθμό της – έτσι θα είστε ελεύθερος/η να διαλέξετε τη μουσική που ταιριάζει περισσότερο στη συχνότητα της εικόνας. Χρησιμοποιήστε τη διαίσθησή σας.

Απόσπασμα από το βιβλίο της Alla Svirinskaya «Συνταγές Ενέργειας» από τις εκδόσεις Ισόρροπον

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα