Καλομελέτα κι έρχεται!

Καλομελέτα κι έρχεται!

Ο λαός μας συνηθίζει να λέει μια παροιμία: “Καλομελέτα κι έρχεται”. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει πως αν σκέφτεσαι συνέχεια εκείνο που θέλεις, οι σκέψεις σου δημιουργούν μια συγκεκριμένη δόνηση, η οποία έλκει αυτό που ζητάς και που είναι ένα γεγονός ή ένα αντικείμενο παρόμοιας δόνησης.

Επάνω σ’ αυτή την αρχή στηρίζεται ο νόμος της “επιβεβαίωσης των πεποιθήσεων”.
Ο φυσικός αυτός νόμος λέει πως ό,τι πιστεύεις σε ένα βαθύτερο επίπεδο στη ζωή σου, αυτό αργά ή γρήγορα θα επιβεβαιωθεί.

Μια γυναίκα, όταν ήταν μικρή κα έπαιζε στο δωμάτιό της με τις κούκλες της, άκουσε τη μητέρα της να λέει κλαίγοντας πως ο άντρας την την έδειρε πάλι. Ας υποθέσουμε ότι η μικρή έβγαλε από εκείνο που άκουσε το λαθεμένο συμπέρασμα πως όλοι οι άντρες είναι βίαιοι. Αυτό το συμπέρασμα έγινε πεποίθηση μέσα στο Γονέα της.

Όταν μεγάλωσε και έφτασε στην ηλικία να δημιουργήσει ερωτικούς δεσμούς, είχε βαθιά μέσα της την πεποίθηση πως οι άντρες είναι βίαιοι.
Αυτό το γεγονός την έκανε να έχει μια δόνηση που την οδήγησε να βρει και να ερωτευτεί έναν βίαιο άντρα.
Μετά από κάποια χρόνια δεν άντεξε άλλο το ξύλο και χώρισε. Η πεποίθηση όμως όχι μόνο παρέμεινε μέσα της, αλλά είχε ενισχυθεί κιόλας.
Το αποτέλεσμα ήταν ότι και ο δεύτερος και ο τρίτος και όλοι οι επόμενοι ερωτικοί της σύντροφοι ήταν βίαιοι.

Η μοναδική περίπτωση που υπάρχει να γλυτώσει αυτή η γυναίκα από τη βία και να αλλάξει τη ζωή της για να βρει επιτέλους τη γαλήνη, το σεβασμό και την ευτυχία, είναι να αλλάξει την πεποίθησή της, αφού βέβαια προηγουμένως την έχει ανακαλύψει.

Ύστερα μπορεί να την αντικαταστήσει με μια άλλη που να λέει: “ Οι άντρες είναι ήρεμοι και όμορφοι κι εγώ τώρα μπορώ να έχω ένα σύντροφο που με σέβεται και με αγαπά”.

Έτσι θα αλλάξει και τις δονήσεις της, με αποτέλεσμα να απωθεί πια τους βίαιους και να έλκει τους ήρεμους και όλους εκείνους που θα τη σέβονται και θα της χαρίσουν ευτυχία και αγάπη.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν επιβεβαιώνονται οι απλές σκέψεις που κάνουμε, γιατί αυτές δεν έχουν την απαιτούμενη ενέργεια ώστε να προκαλούν την αντίστοιχη δόνηση και κατ΄επέκταση την απαραίτητη ελκτική δύναμη.
Οι ανθρώπινες σκέψεις, έχουν πολύ μεγάλες δυνατότητες και μπορούν να κάνουν “θαύματα”.
Όμως απαιτούνται ορισμένες προϋποθέσεις γι’ αυτό, όπως για παράδειγμα η συχνή επανάληψη, η πίστη, η σφοδρή επιθυμία κτλ.

Απόσπασμα από το βιβλίο του Αντώνη Καλογήρου «Η Δυναμική της Επιτυχίας» από τις εκδόσεις Η Δυναμική της Επιτυχίας

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα