Ο Νόμος της Έλξης δεν είναι καινούρια έννοια. Στα βάθη των αιώνων, οι αλήθειες αυτές έχουν ειπωθεί ξανά και ξανά από τους μεγάλους πνευματικούς ηγέτες τη ανθρωπότητας και υπάρχουν διάσπαρτες σε πολλά σημεία των Αγίων Γραφών.
Ματθαίος 7.7 : “…Οτιδήποτε επιθυμείς όταν προσεύχεσαι, πίστεψε ότι θα το λάβεις και θα το λάβεις”.
Εδώ γίνεται αναφορά στο πρώτο μέρος του νόμου. Πρώτα πρέπει να εντοπίζετε τι είναι αυτό που επιθυμείτε, στη συνέχεια να το ζητήσετε, και εφόσον πιστέψετε ότι θα το λάβετε, θα το λάβετε. Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να συμβεί κάτι διαφορετικό.
Λουκάς 17.6 : “Είπε δεν ο Κύριος, εάν έχετε πίστιν θερμήν και δραστικήν σαν τον σπόρον του σιναπιού, θα ελέγατε εις την συκαμινιά αυτήν : Ξεριζώσου και πήγαινε να φυτευθής μέσα εις την θάλασσαν και θα σας υπήκουε”.
Ματθαίος 7.7 : “Σεις ζητείτε από τον Θεόν τα πνευματικά και υλικά αγαθά, που σας χρειάζονται και θα σας δοθούν, γυρεύετε και θα βρείτε αυτό το καλόν που θέλετε”.
” Κτυπάτε την θύραν της θείας αγάπης και θα ανοίξει διάπλατα προς χάριν σας”.
Και τα δύο αυτά αποσπάσματα κάνουν λόγο για τη δύναμη της θερμής πίστης που οδηγεί στην πραγματοποίηση των σκέψεων και των επιθυμιών σας. Όποιες κι αν είναι αυτές, όσο αδύνατη κι αν μοιάζει η επίτευξή τους, εφόσον τις δηλώσετε με θερμή πίστη, θα πραγματοποιηθούν.
Ματθαίος 13.22 : “Αυτός που έλαβε τον σπόρο που έπεσε ανάμεσα στα αγκάθια, είναι ο άνθρωπος που ακούει τον λόγον του Θεού, αλλά η βασανιστική μέριμνα δια την ζωήν αυτήν και η απάτη του πλούτου και των υλικών αγαθών πνίγουν και κάνουν ατροφικόν και άκαρπον τον λόγον”.
“Η πίστη είναι η ουσία των πραγμάτων για τα οποία ελπίζεις, η απόδειξη των πραγμάτων που δεν βλέπεις”.
Στο σημείο αυτό γίνεται και πάλι λόγος για τη σπουδαιότητα της πίστης. Όταν ζητάτε ή επιθυμείτε κάτι, αλλά στην ουσία αμφισβητείτε τη δυνατότητα να το δείτε να εκπληρώνεται, και επομένως στρέφεστε στην αναζήτησή του με εμμονή, πίεση και άγχος, τότε είναι σαν να το αναζητάτε “ανάμεσα στα αγκάθια”.
Η πίστη είναι ο ακρογωνιαίος λίθος τη πνευματικότητας. Είναι μια σκέψη-ιδέα για την οποία έχετε βεβαιότητα ότι ισχύει, έστω και αν δεν έχετε τη δυνατότητα να την αποδείξετε με φυσικό τρόπο.
Όταν λοιπόν πιστεύετε σε κάτι, οι σκέψεις σας υποστηρίζουν και ενισχύουν την ύπαρξή του και αυτό γίνεται μέρος της εμπειρίας σας. Κατά συνέπεια, κάθε φορά που πιστεύετε πως είναι εφικτό να δημιουργήσετε ό,τι χρειάζεστε και επιδιώκετε να το κάνετε, τα καταφέρνετε.
Όταν όμως αγχώνεστε και εστιάζετε στην εξασφάλιση αυτών που θέλετε από θέση πίεσης, αυτά σας ξεφεύγουν, διότι η συγκεκριμένη συμπεριφορά δείχνει πως έχετε χάσει την πίστη σας και δεν έχετε κατανοήσει την ουσία των παραπάνω λόγων.
Αντίστοιχες διδασκαλίες μας προσφέρθηκαν και από τον Buddha:
“Είμαστε ό,τι σκεφτόμαστε, όλα όσα είμαστε εμφανίζονται με τις σκέψεις μας. Με τη σκέψη μας κάνουμε τον κόσμο μας”.
“Όπως ο άνθρωπος σκέφτεται τον εαυτό του, έτσι και είναι”.
“Σε όποιες σκέψεις εστιάζεις, θα παρουσιαστούν με μορφή και θα δημιουργήσουν την πραγματικότητά σου”.
Καθώς και από τον Gautama Bouddha:
“Όλα όσα είμαστε είναι το αποτέλεσμα αυτών που έχουμε σκεφτεί.
Αν ο άνθρωπος μιλάει για πράξεις με πονηρή σκέψη,
θα τον ακολουθήσει ο πόνος.
Αν ο άνθρωπος μιλάει για πράξεις με αγνή σκέψη,
θα τον ακολουθήσει η ευτυχία.
Όπως η σκιά που ποτέ δεν τον αφήνει…”
Θα μπορούσαμε να παραθέσουμε εκατοντάδες αναφορές από πνευματικούς δασκάλους και τις Γραφές.
Εύχομαι ωστόσο να κατανοήσατε τη σύνδεση και τη συμβολή τους στη διαμόρφωση αυτού που ονομάζουμε σήμερα Νόμο της Έλξης.
Απόσπασμα από το βιβλίο της Νικόλ Μαντζικοπούλου “Γιατί δεν μου το είπε κανείς;” από τις εκδόσεις Διόπτρα