Πώς να καθαρίσουμε τους πνεύμονές μας από κόκκινη σκόνη, καυσαέριο, καπνούς τσιγάρων κλπ. σε 5 ημέρες

Πώς να καθαρίσουμε τους πνεύμονές μας

Είναι μια εποχή όπου οι πνεύμονές μας ταλαιπωρούνται από την κόκκινη σκόνη. Για τους περισσότερους δε από εμάς, η κόκκινη σκόνη είναι απλά, ένας ακόμα παράγοντας ο οποίος «σκονίζει» τους πολύτιμους τροφοδότες μας σε οξυγόνο.

Το καυσαέριο της πόλης και φυσικά το κάπνισμα είτε ενεργητικό είτε παθητικό, είναι οι μεγάλοι εχθροί του αναπνευστικού μας συστήματος. Σε μερικούς μάλιστα, τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο καθώς ταλαιπωρούνται από τις αλλεργίες ή το χρόνιο άσθμα.

Ακολουθεί μια 5 ήμερη διαδικασία κάθαρσης των πνευμόνων, με εύκολα τρόφιμα και δράσεις που μπορεί να κάνει ο καθένας μας και να καθαρίσει τους πνεύμονές του.

1. Οι πρώτες δύο μέρες
Τις πρώτες δύο ημέρες χρειάζεται να σταματήσετε εντελώς την κατανάλωση των γαλακτοκομικών. Τα γαλακτοκομικά κουράζουν το αναπνευστικό μας σύστημα. Η αποχή από γαλακτοκομικά θα συνεχιστεί σε όλη τη διάρκεια του 5ημέρου, όσο θα κρατήσει ο καθαρισμός.
2. Τσάι ρίγανης
Από το τρίτο βράδυ και μέχρι το τέλος της κούρας, φτιάχνετε ένα τσάι ρίγανης και το πίνετε όσο πιο ζεστό μπορείτε. Η ρίγανη είναι ο μεγάλος σύμμαχος του αναπνευστικού μας συστήματος.
3. Χλιαρό νερό με λεμόνι
Τα πρωινά ξεκινάτε τη μέρα σας με μια κούπα χλιαρό νερό, μέσα στο οποίο στύβετε το χυμό ενός λεμονιού.
4.Χυμός μούρων
Πιείτε ένα ποτήρι χυμό blueberries με το πρωινό σας.
5.Χυμός καρότου
Γύρω στις 11 πμ ή κατά τους υπολογισμούς σας, ανάμεσα στα γεύματα του πρωινού και του μεσημεριανού σας, πιείτε ένα ποτήρι από χυμό καρότο.

Απολαύστε φρούτα και χυμούς πλούσιους σε βιταμίνη C κατά τη διάρκεια της ημέρας σας.

Κάνετε ένα αρκετά ζεστό ντους το βράδυ πριν κοιμηθείτε.

Αυτή είναι μια ιδανική αρχή για όσους τώρα κόβουν το κάπνισμα αλλά και για όσους το έχουν σταματήσει κάμποσο καιρό. Μάλιστα, για όσους ξεκινούν τώρα τη διαδικασία της απεξάρτησης, αυτό το πενθήμερο θα τους απαλλάξει από πολλές τοξίνες, οι οποίες είναι συσσωρευμένες στους πνεύμονες και κάνουν έντονη την παρόρμηση για κάπνισμα.

Αν υποψιαστείτε οποιοδήποτε πρόβλημα με τους πνεύμονές σας, συμβουλευτείτε έναν πνευμονολόγο. Η αποτοξίνωση αυτή δεν έχει καμία σχέση με θεραπεία παθήσεων. Είναι απλά ένας τρόπος αποβολής βλαβερών στοιχείων της ατμόσφαιρας και του καπνίσματος από τους πνεύμονες.

Ελένη Μπινιάρη
Κοινωνική / Κλινική Ψυχολόγος Εξαρτήσεων
Ανθοθεραπεύτρια – ReikiMaster/Teacher

 

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα