“Βοηθώντας τους άστεγους στον Πειραιά”

astegoi ekd

Η ομάδα  alex,  αποτελείται από πέντε φίλους που δημιούργησαν μια εκδήλωση στο facebook με όνομα ” Βοηθώντας τους άστεγους στην Αθήνα” για να καταφέρουν  να μαζέψουν κάποια πράγματα από τα απαραίτητα για τους άστεγους συμπολίτες μας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 19 Δεκεμβρίου 2015 και κατάφεραν χάρις στην καλή διάθεση πολλών ανθρώπων να μαζέψουν έναν αρκετά μεγάλο αριθμό απαραίτητων πραγμάτων. Με την ολοκλήρωση της εκδήλωσης, δημιούργησαν μια ομάδα για να μπορέσουν να διοργανώσουν και άλλες σχετικές εκδηλώσεις αλλά και να υποστηρίξουν όσο μπορούμε το έργο άλλων εθελοντικών ομάδων.

astegoi ekd

Η επόμενη εκδήλωσή τους με τίτλο “Βοηθώντας τους άστεγους στον Πειραιά” έχει προγραμματισθεί για τις 7 Φεβρουαρίου στις 16,00.

Η εκδήλωση όπως περιγράφεται στο facebook 

Σκεφτήκαμε να βοηθήσουμε τους άστεγους και τους άπορους που καθημερινά συναντάμε στον δρόμο μας, προσφέροντας κάποια πράγματα πρώτης ανάγκης για εκείνους. Ότι μπορεί ο καθένας να προσφέρει.

Η εκδήλωση δεν δημιουργήθηκε για αυτοπροβολή ή προσωπικό κέρδος. Αρχικά είμασταν πέντε άτομα που απλά συμφωνήσαμε να μοιράσουμε κάποια πράγματα σε εκείνους που δεν έχουν τα απαραίτητα να ζήσουν αλλά μετά σκεφτήκαμε όσοι περισσότεροι θέλουν τόσο το καλύτερο.

Μετά την δράση “Βοηθώντας τους άστεγους στην Αθήνα” (https://www.facebook.com/events/522644524556462/ )
παρέα με την ομάδα Η Γέφυρα / The Bridge θα πραγματοποιήσουμε μια δράση και στον Πειραιά στις 7 Φεβρουαρίου.

Όσοι επιθυμείτε να συμμετάσχετε συμπληρώστε την φόρμα για την συμμετοχή σας: http://goo.gl/forms/MGYN973PMr

Η βασική λίστα αναγκών για τον Πειραιά. Θα παρακαλούσα να μη αδειάσετε απλά τις ντουλάπες σας και να μη φέρετε ρούχα τα οποία δεν είναι κατάλληλα για άστεγους ανθρώπους. Το μόνο που θα κάνουμε είναι να τα πετάξουμε. Πριν λοιπόν μας φέρετε κάποιο ρούχο, κοιτάξτε να είναι χρήσιμο σε κάποιον άνθρωπο σε κατάσταση δρόμου.

Ρουχισμός
(Σε καλή κατάσταση, όχι σκισμένα και τα προτεινόμενα μεγέθη είναι Μ-L και 38-46 νούμερο παπούτσια χωρίς να εξαιρούμε κανένα άλλο. Δεν χρειαζόμαστε παλτά ή σακάκια)

– Χειμωνιάτικα μπουφάν ανδρικά/γυναικεία
– Χειμωνιάτικες φόρμες ανδρικές
– Τζιν ανδρικά
– Πουλόβερ/Μπλούζες ανδρικές
– Παπούτσια(Μποτάκια/Αθλητικά) ανδρικά/γυναικεία
– Κάλτσες
– Φανέλες (ακόμα καλύτερα ισοθερμικές)
– γάντια
– σκουφάκια/καπέλα
– κασκόλ
– κουβέρτες
– μαξιλάρια
– Sleeping bag
– Ομπρέλες

Τρόφιμα
(Πρέπει να σκεφτούμε τις συνθήκες συντήρησης αλλά και την διάρκεια των τροφίμων μιας που οι άστεγοι δεν διαθέτουν μέσα συντήρησης ή αποθηκευτικούς χώρους)

– μαγειρεμένα φαγητά (αν θέλει κάποιος να επικοινωνήσει μαζί μου)
– συσκευασμένα τρόφιμα (μακαρόνια, όσπρια)
– κονσέρβες
– φρούτα
– ξηροί καρποί
– Γλυκά, μπισκότα, κρουασάν, μπάρες δημητριακών κτλ
– Αναψυκτικά
– Νερά
– Ατομικούς χυμούς
– Γαλακτοκομικά
– Αρτοσκευάσματα

Είδη υγιεινής

– Χαρτιά υγιεινής
– Μαντιλάκια
– Αντισηπτικά
– Σερβιέτες
– Σαπούνια
– Γάντια
– Οδοντόβουρτσες και οδοντόκρεμες

Τα φάρμακα που θα μαζευτούν δεν θα μοιραστούν από εμάς αλλά από το Αλληλέγγυο Ιατρείο Πειραιά.

Όλοι εσείς που θέλετε να βοηθήσετε αλλά μένετε μακριά, μπορείτε να μαζέψετε τους φίλους σας, να αγοράσετε μερικά πραγματάκια και να βγείτε να τα μοιράσετε στην πόλη σας. Να είστε σίγουροι θα είναι ότι καλύτερο μπορείτε να κάνετε.

Τώρα για όλους εσάς που θέλετε να προσφέρετε κάτι αλλά για πολλούς λόγους δεν μπορείτε να παρευρεθείτε την μέρα της εκδήλωσης μπορείτε είτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στέλνοντας ένα τηλέφωνο επικοινωνίας, την περιοχή που βρίσκεστε και πόσο βαριά είναι τα πράγματα για να τα παραλάβουμε, να τα φυλάξουμε και να τα μοιράσουμε όταν φτάσει η μέρα ή να προσκαλέσετε άλλους γνωστούς σας να συμμετάσχουν.

 

Δεν είναι ΜΚΟ. Είναι απλά μια ομάδα ατόμων που έχουν όλη την καλή πρόθεση να βοηθήσουν έστω και λίγο τον κόσμο. Ελπίζουν σε ένα καλύτερο μέλλον, όπου η δυστυχία δεν θα είναι κάτι δεδομένο. Χρειάζονται τη στήριξη όλων μας.

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα