Ο διαλογισμός με νερό

Ο διαλογισμός με νερό

Το νερό, ως ένα από τα τέσσερα στοιχεία της φύσης, έχει τις δικές του εξαγνιστικές ιδιότητες. Είναι γεγονός πως το σώμα μας αποτελείται από 70% νερό, περίπου το 1/3 της υλικής μας υπόστασης δηλαδή, είναι νερό.

Το νερό είναι ο βασικότερος φορέας ζωής. Με το νερό μετακινούνται όλα τα στοιχεία της φύσης, μέσα σε ποτάμια, σε βροχές, σε καταιγίδες και θάλασσες.

Όταν πίνουμε ένα ποτήρι νερό, ένα ποτήρι διάφανο νερό, παίρνουμε το μερτικό μας απ’ τη ζωή. Λαμβάνουμε ξεκάθαρες οδηγίες για το που βρισκόμαστε και που χρειάζεται να πάμε.

Καθ’ ότι το νερό έχει μνήμη, και καταγράφει πληροφορίες σαν ένας υπερενισχυμένος υπολογιστής, που θα τον ζήλευαν και τα πιο προχωρημένα ταλέντα πληροφορικής, μας δίνει την ευκαιρία να το προγραμματίσουμε και να ζητήσουμε –ή να δώσουμε- ξεκάθαρες πληροφορίες για θέματα που μας αφορούν, ακόμα και πιθανές λύσεις σε διάφορα ζητήματα. Και μάλιστα άμεσα.

Τον σημερινό διαλογισμό θα τον συνοδεύσουμε με μία τεχνική πρόσληψης πληροφοριών με τη βοήθεια του νερού. Σημειώστε ότι οι πληροφορίες μπορούν να έχουν να κάνουν με εσάς προσωπικά, καθώς και με δικούς σας στόχους, όνειρα και προβληματισμούς και όχι με άλλα πρόσωπα.

Διαδικασία

 

Διαλογισμός

Κατ’ αρχήν ετοιμάζουμε τον χώρο του διαλογισμού μας. Ένα άνετο και ήσυχο περιβάλλον, με γλυκό φωτισμό, κεράκια και, αν θέλουμε, απαλή μουσική διαλογισμού.

Έχουμε μαζί μας μία κανάτα με νερό –πόσιμο- ένα γυάλινο ποτήρι, καθαρό και άδειο, ένα χαρτί σημειώσεων –όπως πχ τα τετράγωνα χαρτάκια του γραφείου- κι ένα στυλό.

Ξεκινούμε τον διαλογισμό μας κανονικά. Καθόμαστε ήσυχοι, ισιώνουμε την πλάτη μας, εισπνέουμε σε βάθος, εκπνέουμε, μερικές φορές ώστε να συντονιστούμε με την αναπνοή μας.

Ακολουθούν δέκα λεπτά διαλογισμού, κρατώντας το νου μας όσο πιο καθαρό από σκέψεις μπορούμε. Όταν σκέψεις μας εμποδίζουν, εισπνέουμε και πάλι και εκπνέουμε διώχνοντας αυτές τις σκέψεις μακριά…

Αφού περάσουν τα δέκα λεπτά του καθαρού διαλογισμού, ανοίγουμε τα μάτια μας, σε ήρεμη –λογικά- κατάσταση. Παίρνουμε στα χέρια μας το χαρτί και το μολύβι.

Πρόσληψη πληροφοριών με νερό

Γράφουμε:

«Τι είναι αυτό που χρειάζεται να ξέρω;»

Αφήνουμε το χαρτί με την ερώτηση μπροστά μας, στο πάτωμα ή σε γραφείο, αναλόγως που καθόμαστε, και τοποθετούμε πάνω του το ποτήρι. Φροντίζουμε να το ακουμπήσουμε σε στέρεο έδαφος και όχι πχ πάνω σε μαξιλάρι ή σε στρώμα.

Παίρνουμε την κανάτα και ρίχνουμε, από όσο πιο ψηλά μπορούμε νερό στο ποτήρι, με την απαιτούμενη προσοχή, ώστε να μην τα κάνουμε όλα μούσκεμα και κυρίως το χαρτί με την ερώτηση.

Αν παρόλα αυτά γίνει η ζημιά, καθαρίζουμε μ’ ένα πανάκι, ξαναγράφουμε την ερώτηση σ’ ένα χαρτί, τη βάζουμε κάτω από το ποτήρι και το ξαναγεμίζουμε με νερό, από λίγο πιο χαμηλά αυτή τη φορά.

Αφήνουμε την κανάτα δίπλα και περιμένουμε για ένα με δύο λεπτά, συγκεντρωμένοι σε αυτό που κάνουμε.

Μετά από δύο λεπτά περίπου, πίνουμε το νερό, με την επίγνωση πως:

«Ό,τι χρειάζεται να μάθω μου αποκαλύπτεται»

Ο καλύτερος τρόπος να κλείσουμε αυτή την πρακτική, όπως και όλες άλλωστε, είναι με ευγνωμοσύνη. Απλά, λέμε «Ευχαριστώ»

Να είστε σε ετοιμότητα για ό,τι αποκαλυφθεί και να θυμάστε, πως είναι αυτό που χρειάζεται να ξέρετε. Τις πρώτες φορές ίσως να βγουν στην επιφάνεια κάπως άβολες πληροφορίες αλλά είναι απλά, θέμα κάθαρσης.

Μηνύματα για αποτοξίνωση του οργανισμού, για καθαρισμό του σπιτιού, για νέο πρόγραμμα γυμναστικής κλπ είναι μερικά από αυτά που θ’ ανοίξουν την επικοινωνία. Χρησιμοποιείστε με θάρρος τις πληροφορίες σας ώστε να καθαρίζετε όλο και περισσότερο το κανάλι και τη ζωή σας.

Αφήστε ανοιχτή την ερώτηση, ως έχει και μην προσπαθήσετε να την εξειδικεύσετε. Είναι συγκλονιστικός ο τρόπος που θ’ αρχίσουν να συγχέονται μεταξύ τους άσχετα φαινομενικά πράγματα, πρόσωπα και καταστάσεις.

Και μη ξεχνάτε: Η Γνώση είναι δύναμη. 

Γράφει η Ελένη Μπινιάρη

 

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα