Ο φόβος του πλούτου: Μήπως καταβάθος δεν θέλετε να πλούτισετε;

Ο φόβος του πλούτου: Μήπως καταβάθος δεν θέλετε να πλούτισετε;

Ως γνωστόν, για να έχουμε οικονομική ελευθερία, θα πρέπει να έχουμε αρκετά χρήματα ώστε, να αποπληρώσουμε όλα τα χρέη μας και να μπορούμε να καλύπτουμε όλα τα έξοδα που προκύπτουν στην καθημερινότητά μας, χωρίς καμία στενοχώρια.

Και ενώ οι περισσότεροι από εμάς, ονειρευόμαστε να γίνουμε εκατομμυριούχοι, κερδίζοντας το λόττο ή κάποιο λαχείο, για να υλοποιήσουμε το όνειρό μας, υπάρχουν κάποιοι άλλοι που δεν αισθάνονται έτσι.

Στην πραγματικότητα, φοβούνται να γίνουν πλούσιοι, για κάποιους από τους λόγους που θα διαβάσετε παρακάτω. Αν κι εσείς φοβάστε να κερδίσετε περισσότερα χρήματα, τότε, πιθανόν να έχετε κάποιον από τους παρακάτω λόγους.

Ανησυχείτε για την ασφάλειά σας και φοβάστε μην σας κλέψουν

Ένα παλιό ρητό λέει: «περισσότερα χρήματα περισσότερα προβλήματα». Ένας από τους φόβους που φέρνουν τα περισσότερα χρήματα είναι ότι κάποια από αυτά μπορεί να κλαπούν. Αυτό δημιουργεί επίσης, ανησυχία για την ασφάλεια του κατόχου τους. Όσοι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν ότι είστε πλούσιος, τόσο περισσότερο γίνεστε στόχος ληστείας ή απάτης.

Όσα περισσότερα τα χρήματα τόσο υψηλότερη η φορολογική κλίμακα

Είναι κανόνας ότι, όσα περισσότερα κερδίζετε, τόσα περισσότερα θα πληρώνετε. Αυτό για κάποιους ανθρώπους σημαίνει πολλά, αφού δεν έχουν συνηθίσει να ανήκουν σε μια τέτοια φορολογική κατηγορία και αυτό τους γεμίζει με άγχος.

Αυξάνονται τα αιτήματα από φίλους και οικογένεια για δανεικά

Μόλις οι φίλοι και οι συγγενείς μάθουν ότι γίνατε πλούσιος, η πείρα λέει ότι, θα δεχτείτε από αυτούς σωρεία αιτημάτων για δανεικά ή δωρεές. Μπορεί να αναδείξουν το γεγονός ότι όλα αυτά τα χρόνια σας ήταν πιστοί ή ότι πρέπει να φροντίσετε την οικογένειά σας. Ξαφνικά, γίνεστε το άτομο που έχει γύρω του πολλούς που έχουν στο νου τους τα λεφτά του.

Ο φόβος των επιπτώσεων από την αλλαγή τρόπου ζωής

Οι περισσότεροι άνθρωποι βασίζονται στις συνήθειες που έχουν δημιουργήσει. Ωστόσο, αν και θέλουν να διατηρήσουν το γνωστό τρόπο ζωής τους, τις περισσότερες φορές, μόλις υπάρξει μια οικονομική αναβάθμιση, τείνουμε να αναβαθμίζουμε και το βιοτικό μας επίπεδο. Και αυτό δεν είναι καθόλου κακό, αν υπάρχει συνετό ξόδεμα των χρημάτων. Το δέλεαρ είναι συχνά μεγάλο και η πιθανότητα να κατασπαταλήσετε τα χρήματά σας είναι πάντα ορατή.

Διαβάστε επίσης: Έλλειψη ή Αφθονία: Από ποια πλευρά βλέπετε τη ζωή και τον εαυτό σας;

Εντατική Εργασία

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι για τους πλούσιους, τα πράγματα είναι πολύ εύκολα και μάλιστα, μπορεί να νομίζουν ότι οι πλούσιοι δεν χρειάζεται καν να εργάζονται. Ωστόσο, η αλήθεια είναι μάλλον εντελώς διαφορετική. Για να μπορέσει να συντηρήσει κάποιος πλούσιος τα πλούτη του, είναι απολύτως φυσικό να πρέπει να αυξήσει τα έσοδά του, προκειμένου να αντεπεξέλθει στις οικονομικές απαιτήσεις του νέου τρόπου ζωής του. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να εργάζεται σκληρότερα.

Το να είσαι πλούσιος έχει προνόμια, ωστόσο, η πολλή περισσότερη δουλειά που χρειάζεται προκειμένου να διατηρηθούν αυτά τα πλούτη είναι κάτι που δεν περνά σχεδόν ποτέ από το μυαλό των άλλων ανθρώπων.

Τα φιλανθρωπικά ιδρύματα σας επισκέπτονται τακτικά

Όπως βλέπετε, δεν είναι μόνο οι φίλοι και η οικογένεια που έρχονται στο κατώφλι σας, είναι και οι φιλανθρωπικές οργανώσεις και μάλιστα, είναι πολλές. Δεν είναι φυσικά κακό, να είναι κανείς γενναιόδωρος αλλά, το να σπας το κεφάλι σου για να αποφασίσεις ποιο από όλα αυτά τα ιδρύματα θα βοηθήσεις, μπορεί να είναι ιδιαίτερα πιεστικό.

Κακή Διαχείριση του Πλούτου

Εκείνο από το οποίο κινδυνεύουν οι περισσότεροι άνθρωποι που αποκτούν περισσότερα χρήματα είναι ότι παίρνουν συχνά, κακές οικονομικές αποφάσεις. Τα πολλά χρήματα έχουν και πολλές ευθύνες.

Οικονομικοί σύμβουλοι και διαχειριστές είναι πολύ χρήσιμοι αλλά θα πρέπει να είστε αρκετά πλούσιοι για να αντιμετωπίσετε τα έξοδα της μισθοδοσίας τους. Θα πρέπει να θυμάστε ότι όσο περισσότερα χρήματα έχετε, τόσο μεγαλύτερη μπορεί να αποβεί μια οικονομική καταστροφή, αν τα χρήματά σας δεν τα διαχειριστείτε σωστά.

Και να είστε βέβαιοι/ες ότι, είναι πιο δικαιολογημένο το να μην αποκτήσεις ποτέ πολλά χρήματα, από ό,τι να τα αποκτήσεις και στη συνέχεια, να τα χάσεις.

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα