Έναρξη Κύκλου Εκπαίδευσης Στο Rebirthing Breathwork – Η αρχή μιας «συνειδητής ζωής»…

Φόρτωση Εκδηλώσεις

Η αναπνοή είναι η πιο σημαντική διαδικασία ζωής.

Με μια ανάσα ερχόμαστε στον κόσμο, με μια ανάσα φεύγουμε. Επιπλέον η αναπνοή είναι η μόνη διαδικασία του ανθρώπινου σώματος που μπορεί να ρυθμίζεται από το αυτόνομο νευρικό σύστημα αλλά και από το κεντρικό νευρικό σύστημα.
Έτσι ενώ η αναπνοή συμβαίνει αυτόματα μπορούμε να την καθοδηγήσουμε και συνειδητά, όταν το επιλέξουμε. Η ζωή ακολουθεί τον ρυθμό της αναπνοής.

Bλέποντας την αναπνοή, βλέπουμε πως ζούμε. Aλλάζοντας την αναπνοή, αλλάζουμε τη ζωή.

Το rebirthing/breathwork είναι μια τεχνική βασισμένη στην συνειδητή αναπνοή.
Ο ασκούμενος σε όλη τη διάρκεια μιας συνεδρίας αναπνέει συνειδητά με την καθοδήγηση και υποστήριξη του rebirther. Καθώς ο ασκούμενος αναπνέει, εισπνέει περισσότερο οξυγόνο και αλλάζει την ισορροπία διοξειδίου του άνθρακα και οξυγόνου στον εγκέφαλο του.

Η συνθήκη αυτή δημιουργεί μια νέα κατάσταση συνειδητότητας αυξημένης εγρήγορσης. Έτσι, ο ασκούμενος έρχεται σε πλήρη πνευματική διαύγεια και αποκτά επίγνωση συναισθημάτων, σκέψεων και ιδεών για τον εαυτό του που δεν γνώριζε συνειδητά.

Οι ρίζες του rebirthing βρίσκονται στην pranayama της yoga και στην kriya yoga. Η μεν pranayama είναι ο έλεγχος της prana (αιθέρας ή τσι ) με συγκεκριμένες ασκήσεις αναπνοής. Η δε kriya είναι ένα σύστημα διαλογισμού με βάση την αναπνοή σε συνδυασμό με επανάληψη ιερών λέξεων (mantra). To rebirthing συνδυάζει και τα δύο.
Είναι μια τεχνική αναπνοής που φέρνει τον ασκούμενο σε διαλογιστική κατάσταση υψηλής αντίληψης.

Πατέρας του συγκεκριμένου είδους συνειδητής αναπνοής (rebirthing/breathwork) είναι ο Leonard Orr, ένας αναζητητής της νέας εποχής από την Καλιφόρνια, ο οποίος έφτασε στο Haidakhan ashram, στον μεγάλο δάσκαλο και guru Babaji. Εκεί κατανόησε την δύναμη της αναπνοής και μετά από πειράματα χρόνων με την αναπνοή του κατέληξε σε αυτή την τεχνική, η οποία έχει βοηθήσει και θεραπεύσει χιλιάδες κόσμου από το 1975 μέχρι σήμερα.

Τα οφέλη αυτής της τεχνικής γίνονται αισθητά από την πρώτη κιόλας συνεδρία.

Σωματικά, ο ασκούμενος αποκτά καλύτερη επαφή με το σώμα του και αναγνωρίζει τις εντάσεις και τα μπλοκαρισμένα σημεία. Νοητικά, κατανοεί σκέψεις υποσυνείδητες και προγράμματα του μυαλού του, το οποίο του δίνει βαθιά γνώση της ζωής του.

Πνευματικά, νιώθει όρεξη για ζωή και χαρά να τον πλημμυρίζουν. Είναι σαν να ξεκινά ξανά να ζει, σαν να έχει δύναμη να αντιμετωπίσει οτιδήποτε τον εμποδίζει να απολαύσει την στιγμή.

Το σεμινάριο αυτό θα προσφέρει πλήρη θεωρητική και βιωματική εκπαίδευση σε αυτήν την τεχνική. Όποιος παρακολουθήσει και τους 6 τριήμερους κύκλους θα μπορεί να κάνει rebirthing στον εαυτό του.

Για εφαρμογή της τεχνικής rebirthing σε άλλους, είτε ατομικά, είτε ομαδικά σε σεμινάρια, απαιτείται η ολοκλήρωση της πρακτικής άσκησης ώστε να δοθούν τα μέγιστα οφέλη με ασφάλεια.

Η πρακτική άσκηση θα ολοκληρώνεται σε δύο κύκλους. Κάθε κύκλος θα αποτελείται από δέκα ατομικές συνεδρίες, τις οποίες θα κάνει ο ασκούμενος σε κάποιον τρίτο με μία ώρα επίβλεψη από την υπεύθυνη εκπαίδευσης , για κάθε συνεδρία.

Το κόστος της εποπτείας κατά την πρακτική άσκηση, δεν συμπεριλαμβάνεται στην τιμή του εκπαιδευτικού κύκλου των 6 τριημέρων.

Η εκπαίδευση αυτή απευθύνεται σε όλους.

Θα βοηθήσει ιδιαίτερα επαγγελματίες που αναζητούν ένα βιωματικό εργαλείο θεραπείας – π.χ., εναλλακτικούς θεραπευτές, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, συμβούλους ψυχικής υγείας, δασκάλους yoga και όσους απασχολούνται σε ανθρωπιστικές επιστήμες και επαγγέλματα.

Το σεμινάριο όμως δεν είναι μόνο για αυτούς. Είναι για κάθε άνθρωπο που νιώθει εγκλωβισμένος στην ζωή του. Απευθύνεται στον καθένα που θέλει μια ριζική αλλαγή στην ζωή του και είναι έτοιμος να την δεχθεί και να την υποστηρίξει.

Ύλη Σεμιναρίου:

1ο τριήμερο 26 -28 /1 /2018
Αναπνοή / αναπνευστικό σύστημα
Τεχνικές pranayama
Τεχνική του rebirthing/breathwork
Δομή του νου
Μεταφυσική (διαδικασία υλοποίησης)
Τι είναι συναίσθημα;

2ο τριήμερο 23-25 / 2 /2018
Προγεννητική και περιγεννητική ψυχολογία
Προσωπικό ψέμα
Εσωτερικό παιδί
Η δύναμη της γραφής: διαβεβαιώσεις και θεραπευτικές ασκήσεις μέσω της γραπτής έκφρασης

3ο τριήμερο 30-31 /03 & 1/ 04 /2018
Dharma: ο σκοπός της ψυχής, το μοναδικό δώρο που φέρνει ο καθένας στον κόσμο
Η εργασία ως προσφορά στο σύμπαν και στο κοινωνικό σύνολο και η δημιουργία οικονομικής υγείας

4ο τριήμερο 27-29 / 04 /2018
Σχέσεις αγάπης
Οι σχέσεις ως βάση ανάπτυξης του ανθρώπου
Οι σχέσεις με το άλλο φύλλο, οι σχέσεις με τους γονείς, οι σχέσεις με τα παιδιά
Η σχέση με την πραγματικότητα όπως είναι υλοποιημένη

5ο τριήμερο 18-20 / 05 /2018
Ανατομία του φυσικού και ενεργειακού σώματος
Η επιρροή του ενεργειακού σώματος στο φυσικό
Ψυχολογία της ασθένειας και της υγείας

6ο τριήμερο 29 – 30/07 & 1/ 07 / 2018
Αντιμετώπιση φόβων, διαχείριση άγχους
Κάθαρση με τα 4 στοιχεία
Αναπνοή στο νερό (hot water και cold water rebirthing)

Το σεμινάριο αυτό περιλαμβάνει πολλές και πολύ βαθιές πληροφορίες για τη ζωή, τον άνθρωπο και την θεραπεία. Ο χρόνος αφομοίωσης θα είναι για τον καθένα διαφορετικός. Η επαφή με αυτή τη γνώση θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με ταπεινότητα. Καλό είναι να εμβαθύνει κάποιος στην προσωπική του εμπειρία με την αναπνοή, δίνοντας χρόνο στην αναπνοή να του φανερώσει την εσωτερική του γνώση.

Το σεμινάριο αυτό είναι πρώτα από όλα μια ευκαιρία προσωπικής μεταμόρφωσης. Η δική σας μεταμόρφωση θα φωτίσει και την μεταμόρφωση άλλων ανθρώπων!

Με το πέρας κάθε σεμιναρίου δίδεται βεβαίωση παρακολούθησης.

Περιορισμένος αριθμός συμμετοχών

Με την ολοκλήρωση όλου του εκπαιδευτικού κύκλου (των 6 τριήμερων), της πρακτικής άσκησης και της εποπτείας, δίδεται πιστοποίηση άσκησης της τεχνικής Rebirthing Breathwork.

 

Εκπαιδεύτρια του εκπαιδευτικού κύκλου Rebirthing Breathwork 
είναι η Πασχαλιά Κασσίδου.

Λίγα λόγια για την εκπαιδεύτρια

Η Πασχαλιά είναι πιστοποιημένη δασκάλα yoga με πτυχίο 780 ωρών αναγνωρισμένο από τον International Yoga Federation και η πρώτη rebirther στη Θεσσαλονίκη. Κατάγεται από την Αλεξανδρούπολη και έχει ζήσει στο Ρέθυμνο, στην Αθήνα και τώρα στην Θεσσαλονίκη.

Το ταξίδι της yoga ξεκίνησε για την Πασχαλιά το 2008 στην Αθήνα, με την δασκάλα Λίντα Καπετάνιου στην ακαδημία yoga Λωτός. Το 2011 αρχίζει να φοιτά στο Εργαστήρι Δασκάλων Yoga του Ευ Ζείν στην Θεσσαλονίκη, υπό την επίβλεψη της Σοφίας Χατζηπαναγιώτου. Το 2015 ολοκληρώνει την πιστοποίηση 780 ωρών εκπαίδευσης αναγνωρισμένη από το International Yoga Federation.

Εργάζεται ως δασκάλα yoga από το 2012 στο Ευ Ζείν, όπου, μετά την ολοκλήρωση της πρακτικής της άσκησης, καθοδηγεί τμήματα αρχαρίων, θεραπευτικά, δυναμικά και εγκύων, ενώ παράλληλα προσφέρει και ιδιαίτερα μαθήματα.

Το 2007, λίγο πριν το ξεκίνημα στη yoga, αρχίζει την αναζήτηση του εαυτού της μέσω του Rebirthing breathwork, μιας τεχνικής συνειδητών αναπνοών, μέσα από την οποία θα αλλάξει ριζικά την προσωπική και την επαγγελματική της ζωή.

Την περίοδο 2007–2010 παρακολουθεί σεμινάρια βιωματικά, και ένα εκπαιδευτικό στην Μάνη, με τον διεθνή breathworker John Stamoulos. Το 2012 ταξιδεύει στην Ινδία, για να εμβαθύνει την πρακτική της στις αναπνοές, στο Haidakhan Ashram του Babaji.

Από το 2012 μέχρι το 2014 συνεργάζεται με τον John Stamoulos για την διοργάνωση σεμιναρίων breathwork στη Θεσσαλονίκη.Το 2013 η Πασχαλιά φιλοξενεί τον Leonard Orr, τον πατέρα της τεχνικής rebirthing, ο οποίος την παροτρύνει να εργαστεί ως rebirther. Από το 2014 προσφέρει προσωπικές συνεδρίες rebirthing και εισηγείται σεμινάρια προσωπικής ανάπτυξης.

Η εμπειρία της πλέον ξεπερνά τις 1000 ώρες, σε προσωπικές συνεδρίες rebirthing και τις 400 σε σεμινάρια βιωματικά. Τον Σεπτέμβριο του 2015 ανοίγει τη Marga Yoga, φέρνοντας κάτω από μία στέγη την πρακτική της yoga και την τεχνική rebirthing.

Συνολικό Κόστος Εκπαιδευτικού Κύκλου 1.800 ευρώ προ ΦΠΑ

Τρόποι πληρωμής :

Α. Σε περίπτωση καταβολής ολόκληρου του ποσού έκπτωση 15% και η τιμή διαμορφώνεται στα 1.530 ευρώ προ ΦΠΑ

Β. Τμηματικές καταβολές κατά την παρουσία σε κάθε σεμινάριο (6 συνολικές καταβολές, όχι ισόποσες). Οι κάτωθι τιμές είναι προ ΦΠΑ

1η Καταβολή : 400 ευρώ
2η Καταβολή : 350 ευρώ
3η Καταβολή : 300 ευρώ
4η Καταβολή : 250 ευρώ
5η Καταβολή : 200 ευρώ
6η Καταβολή : 200 ευρώ

Σε περίπτωση παύσης του εκπαιδευτικού κύκλου, προηγούμενες καταβολές ποσών δεν επιστρέφονται.

Σε περίπτωση ακύρωσης συμμετοχής πριν την έναρξη του εκπαιδευτικού κύκλου, θα πρέπει να γίνει έγκυρη ενημέρωση 15 ημερολογιακές μέρες πριν την έναρξη, για να γίνει επιστροφή της προκαταβολής.

Οι συμμετοχές είναι έγκυρες όταν έχουν δηλωθεί και επικυρωθεί μέχρι τις 12 Ιανουαρίου 2018.

Για επικύρωση της συμμετοχής προαπαιτείται μια προκαταβολή των 100 ευρώ στον κάτωθι αριθ.λογαριασμού αναγράφοντας ονοματεπώνυμο καθώς και τηλέφωνο επικοινωνίας :

Τράπεζα Πειραιώς

6561-104321-082
IBAN GR22 0171 5610 0065 6110 4321 082
Όνομα δικαιούχου : Γαβριήλ Φωτόπουλος

Για να δηλώσετε συμμετοχή μπορείτε να επικοινωνήσετε στο:

6972944137 ή στο 22990 49556

ή μπορείτε να στείλετε mail στο : info@esofos.gr

Ημ/νία Διεξαγωγής 1ου Σεμιναρίου :

Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 17:00 – 22:00
Σάββατο 27 Ιανουαρίου 10:00 πμ – 18:00 μμ
Κυριακή 28 Ιανουαρίου 10:00 πμ – 18:00 μμ

Ο χώρος δεν διαθέτει εγκεκριμένο τερματικό αποδοχής καρτών POS

Χώρος Διεξαγωγής Σεμιναρίου :

Κέντρo Συμβουλευτικής,Ψυχοθεραπείας, Συμπληρωματικών Θεραπειών και Επιμορφωτικών Σεμιναρίων Esofos

Μακρυγιάννη 4 – Καλύβια Θορικού Αττικής

Δυνατότητα μεταφοράς από τη στάση metro – προαστικού Κορωπίου προς το χώρο μας κατόπιν εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Διοργάνωση Σεμιναρίου Κέντρο Esofos

Δείτε όλες τις εκδηλώσεις του μήνα

Εγγραφείτε στο Newsletter της Εναλλακτικής Ατζέντας
Επιλέξτε το παρακάτω κουτί και πατήστε "Εγγραφή"

Προσεχείς Εκδηλώσεις

Δε 11

Ομάδα Αυτογνωσίας – Εκφραστικής Γραφής

Δεκέμβριος 11 @ 08:00 - 17:00
Γαλάτσι, Αθήνα
Τε 13

Ομάδα Προσωπικής Ανάπτυξης – ΑΞΙΖΩ

Δεκέμβριος 13 @ 18:00 - 21:30
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Τε 13

Rejuvance – Face lift & Head Massage

Δεκέμβριος 13 @ 20:00 - 22:30
Athens
Πε 14

Θεραπεία του Τραύματος: Θεωρία & Πράξη

Δεκέμβριος 14 @ 20:00 - Δεκέμβριος 16 @ 18:00
Αθήνα
Πα 15

Εκπαίδευση Tam Healing System

Δεκέμβριος 15 - Δεκέμβριος 17
Πα 15

Ανακαλύπτω την Εσωτερική μου Δύναμη

Δεκέμβριος 15 @ 18:00 - 21:30
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Σα 16

Μαγνητίζοντας την Τέλεια Σχέση! Εργαστήριο με τον Σ. Στίνη

Δεκέμβριος 16 @ 16:00 - Δεκέμβριος 17 @ 14:00
Αθήνα
Σα 16

Διαχειρίζομαι τους φόβους μου άμεσα

Δεκέμβριος 16 @ 17:00 - 20:30
Βούλα
Ελλάδα
Σα 16

Σχολή Γονέων – Parenting Training

Δεκέμβριος 16 @ 17:00 - 20:30
Βούλα
Ελλάδα
Ιανουάριος 26 2018

Λεπτομέρειες

Έναρξη: 26 Ιανουαρίου 2018 @ 17:00
Λήξη: 31 Αυγούστου 2018 @ 18:00
Κόστος: 1530€
Εκδήλωση Categories: Εκπαίδευση, Εναλλακτικές Θεραπείες
Εκδήλωση Tags:Esofos, Αθήνα

Χώρος εκδήλωσης

Esofos

Μακρυγιάννη 4 - Καλύβια Θορικού Αττικής

+ Χάρτης Google

Διοργανωτής

Esofos
Τηλέφωνο: 22990 49556, 6972944137
Email:
Website: Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του διοργανωτή