Εργαστήριο ζωής «Γίνε όλα όσα μπορείς να γίνεις»

Φόρτωση Εκδηλώσεις
  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Το Εργαστήριο έχει τη μορφή Ομαδικού Coaching. Το Ομαδικό coaching αποτελείται από μία μικρή ομάδα ανθρώπων που, με την καθοδήγηση του coach, ξεκινά ένα ταξίδι εξερεύνησης του εαυτού με σκοπό την επανασύνδεση με την προσωπική αλήθεια του καθενός από τα μέλη της ομάδας, χρησιμοποιώντας τις αρχές του coaching και την συλλογική ενέργεια, εμπειρία και σοφία των συμμετεχόντων.

Η ιστορία που λέμε για τον εαυτό μας, μέσα στο κεφάλι μας, είναι αυτή σύμφωνα με την οποία ζούμε τη ζωή μας. Κάθε μας αίσθημα, κάθε μας πράξη καθορίζεται από αυτή την ιστορία, στηρίζουμε την ύπαρξή μας σ’ αυτή την ιστορία, γινόμαστε αυτή η ιστορία… Δεν συνειδητοποιούμε πως είναι μόνο αυτό, μία ιστορία, που εμείς δημιουργήσαμε και έχουμε τη δύναμη να την αλλάξουμε. Η δύναμη κοιμάται μέσα μας και περιμένει να την ξυπνήσουμε…​

 

Η ομάδα αυτή είναι για ανθρώπους που αναζητούν να αυξήσουν την αυτεπίγνωση τους, να αποκτήσουν διαύγεια όσον αφορά στις αξίες, στις πεποιθήσεις, στους στόχους και στα δυνατά, θετικά τους σημεία και να αποκτήσουν μία νέα, ενδυναμωτική σχέση με τον εαυτό τους και τη ζωή.

 

Τα πλεονεκτήματα του Ομαδικού coaching είναι πως προσφέρει στα μέλη της ομάδας υποστήριξη και ενθάρρυνση από τον coach και από τους υπόλοιπους συμμετέχοντες, αυξανόμενο κίνητρο για ανάληψη δράσης, μεγαλύτερο όραμα για το τι είναι δυνατό να επιτευχθεί, προσωπική ανάπτυξη σ’ ένα ασφαλές και υποστηρικτικό περιβάλλον, θετικότερη αντιμετώπιση των καταστάσεων της ζωής, βαθύτερη σύνδεση με τον εαυτό τους και τους άλλους, ανάληψη ευθύνης και εξερεύνηση διαφορετικών αντιλήψεων.

 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 9 δίωρες συναντήσεις, ημέρα Τετάρτη, κι έχει διάρκεια 9 εβδομάδων.

 

Διάρκεια: 18 Οκτωβρίου – 13 Δεκεμβρίου 2017

Ημερομηνίες: κάθε Τετάρτη, 18/10, 25/10, 01/11, 08/11, 15/11, 22/11, 29/11, 06/12, 13/12

Ώρα: 18:30μμ -20:30

Τόπος διεξαγωγής:  Ζωγράφου, Αθήνα

 

Οι ενότητες πάνω στις οποίες θα εργαστούμε είναι:

Αξίες

Οι αξίες είναι θεμελιώδες μέρος του ποιοι είμαστε και ποιοι θέλουμε να γίνουμε. Είναι η πυξίδα που μας καθοδηγεί, συνειδητά ή ασυνείδητα, στο να παίρνουμε αποφάσεις. Η ζωή μας γίνεται ευκολότερη όταν γνωρίζουμε τις αξίες μας. Αυτές καθορίζουν το τι είναι σημαντικό για μας και όταν είναι ευθυγραμμισμένες με τη δράση μας η ζωή μας είναι ισορροπημένη και αρμονική.

 

Πεποιθήσεις

Οι πεποιθήσεις μας είναι ο θεμέλιος λίθος των εμπειριών και της συνείδησής μας, πάνω στον οποίο χτίζονται οι σκέψεις, τα συναισθήματα και οι συμπεριφορές μας. Είναι οι φακοί μέσα από τους οποίους βλέπουμε τον κόσμο. Αυτές δημιουργούν την πραγματικότητά μας. Κρίνουμε, ερμηνεύουμε και βγάζουμε συμπεράσματα βάσει των πεποιθήσεών μας. Οι πεποιθήσεις μπορούν να είναι ο καλύτερος φίλος μας ή ο χειρότερος εχθρός μας.

 

Αυτοπαρατήρηση και αυτοεπίγνωση

Ένα από τα «κλειδιά» της προσωπικής ανάπτυξης είναι η παρατήρηση των σκέψεων του νου μας, των συναισθημάτων της καρδιάς μας και των αισθήσεων του σώματός μας. Η αυτοπαρατήρηση οδηγεί στην αυτεπίγνωση που είναι ο καταλύτης για τη γνώση, την κατανόηση και την αποδοχή του εαυτού. Η αυτεπίγνωση είναι η ουσία και ο σκοπός της ζωής μας.

 

Εντοπισμός δυνατών σημείων και εμποδίων

Για να στεφθεί με επιτυχία οποιοσδήποτε στόχος μας χρειάζεται να γνωρίζουμε τις δυνάμεις μας και να ανακαλύψουμε αυτά που μας εμποδίζουν να προχωρήσουμε. Συνήθως τα μεγαλύτερα εμπόδια δημιουργούνται από τις πεποιθήσεις και τους φόβους μας.

 

Αυτοπεποίθηση

Πολλοί μπερδεύουν την αυτοπεποίθηση με το «εγώ», αλλά η αλήθεια είναι πως το «εγώ» στερείται αυτοπεποίθησης. Αυτοπεποίθηση είναι η πίστη και η εμπιστοσύνη στον εαυτό, στη δύναμή μας να ανταπεξέλθουμε αποτελεσματικά σε οποιαδήποτε εξωτερική συνθήκη. Η αυτοπεποίθηση κερδίζεται με τις αποφάσεις που παίρνουμε και τις επιλογές που κάνουμε και είναι άρρηκτα δεμένη με την διαχείριση του εαυτού.

 

Θετικά συναισθήματα (αγάπη, εμπιστοσύνη, ευγνωμοσύνη)

Οι έρευνες έχουν δείξει πως τα θετικά συναισθήματα και η γενικότερη θετική στάση απέναντι στη ζωή βοηθούν στην επίτευξη θετικών αλλαγών κι ευημερίας. Τα συναισθήματα της χαράς, της αγάπης, της ευγνωμοσύνης κ.λ.π. διευρύνουν το πεδίο επιλογών μας κι επηρεάζουν τον εγκέφαλό μας με τρόπο που αυξάνει την επίγνωση, την εστίαση και τη μνήμη μας.

 

Αποδοχή

Η αποδοχή, σε αντίθεση με τον έλεγχο, είναι η προθυμία να δεχτούμε να βιώσουμε δύσκολες σκέψεις και συναισθήματα χωρίς να τα αφήνουμε να μας εμποδίσουν να ζήσουμε τη ζωή που θέλουμε. Το να αποδεχόμαστε όσα δεν μπορούμε να αλλάξουμε είναι σοφία. Το να αποδεχόμαστε κάποιον όπως ακριβώς είναι, χωρίς να θέλουμε να τον αλλάξουμε, είναι αγάπη.

 

Όραμα / Σκοπός / Στόχοι

Το όραμα είναι το πρώτο βήμα κάθε ταξιδιού. Μας κινητοποιεί, μας δίνει κίνητρο, μας βοηθά να πετύχουμε αυτό που ονειρευόμαστε. Κάθε δημιουργία έχει δύο στάδια, πρώτα την συλλαμβάνουμε σαν ιδέα και μετά την υλοποιούμε στον φυσικό κόσμο. Οι στόχοι μας βοηθούν να γίνουμε υπεύθυνοι για τον εαυτό και τη ζωή μας, το όραμα μας «σπρώχνει» να εκπληρώσουμε ολόκληρο το δυναμικό μας.

 

Η προσωπική μας αξία

Συχνά αξιολογούμε λανθασμένα τον εαυτό μας βασιζόμενοι στο αποτέλεσμα και όχι στην ποιότητα των προσπαθειών μας. Δεν αξιολογούμε την αξία και τη σημαντικότητά μας βάσει της θέσης ή της αμοιβής μας. Δε μπορούμε να αυξήσουμε ή να μειώσουμε την αξία και την ασφάλειά μας γιατί είναι εγγενείς, είναι μέρος της φύσης μας, είναι εσωτερική υπόθεση.    

 

Παρακολουθώντας το Εργαστήριο θα μπορέσετε να αφαιρέσετε σιγά-σιγά όλα όσα δεν είναι δικά σας, όλα όσα έχουν καλύψει, σα λάσπη, το χρυσάφι που βρίσκεται μέσα σας και θα σας οδηγήσουν στον προσωπικό σας μύθο.

Όλη η ιδέα που έχετε για τον εαυτό σας είναι δανεισμένη από αυτούς που δεν έχουν ιδέα ποιοι είναι οι ίδιοι. Μήπως είναι καιρός να μάθετε ποιοι πραγματικά είστε;

 

Εγγραφές μέχρι 12 Οκτωβρίου 2017

Κόστος:  210 ευρώ (το ΦΠΑ δεν συμπεριλαμβάνεται)

 

Βιολέττα Ψωφάκη, ACC, CPC, Life & Transformational Coach, NLP Certified Practitioner, Licensed HeartMath Coach, Ho’oponopono Certified Practitioner

Επικοινωνία: 6973743070

Email: violeta.psofaki@gmail.com

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Βιολέττα Ψωφάκη επισκεφτείτε το site: www.violettapsofaki.coach

Δείτε όλες τις εκδηλώσεις του μήνα

Εγγραφείτε στο Newsletter της Εναλλακτικής Ατζέντας
Επιλέξτε το παρακάτω κουτί και πατήστε "Εγγραφή"

Προσεχείς Εκδηλώσεις

Δε 11

Ομάδα Αυτογνωσίας – Εκφραστικής Γραφής

Δεκέμβριος 11 @ 08:00 - 17:00
Γαλάτσι, Αθήνα
Τε 13

Ομάδα Προσωπικής Ανάπτυξης – ΑΞΙΖΩ

Δεκέμβριος 13 @ 18:00 - 21:30
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Τε 13

Rejuvance – Face lift & Head Massage

Δεκέμβριος 13 @ 20:00 - 22:30
Athens
Πε 14

Θεραπεία του Τραύματος: Θεωρία & Πράξη

Δεκέμβριος 14 @ 20:00 - Δεκέμβριος 16 @ 18:00
Αθήνα
Πα 15

Εκπαίδευση Tam Healing System

Δεκέμβριος 15 - Δεκέμβριος 17
Πα 15

Ανακαλύπτω την Εσωτερική μου Δύναμη

Δεκέμβριος 15 @ 18:00 - 21:30
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Σα 16

Μαγνητίζοντας την Τέλεια Σχέση! Εργαστήριο με τον Σ. Στίνη

Δεκέμβριος 16 @ 16:00 - Δεκέμβριος 17 @ 14:00
Αθήνα
Σα 16

Διαχειρίζομαι τους φόβους μου άμεσα

Δεκέμβριος 16 @ 17:00 - 20:30
Βούλα
Ελλάδα
Σα 16

Σχολή Γονέων – Parenting Training

Δεκέμβριος 16 @ 17:00 - 20:30
Βούλα
Ελλάδα
Οκτώβριος 18 2017

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία Οκτώβριος 18
Ώρα: 18:30 - 20:30
Κόστος: 210€
Εκδήλωση Categories: Coaching - NLP - Ύπνωση, Featured, Premium, Αυτοβελτίωση, Εκπαίδευση
Εκδήλωση Tags:Αθήνα

Χώρος εκδήλωσης

Διοργανωτής

Βιολέττα Ψωφάκη
Τηλέφωνο: 6973743070
Email:
Website: Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του διοργανωτή