Αφυπνίζοντας τον εσωτερικό θεραπευτή

Awakening the inner Healer

ΑΦΥΠΝΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΌ ΘΕΡΑΠΕΥΤΉ

(Όταν η συνειδητότητα κινητοποιεί την αυτοίαση )

Ένα σεμινάριο που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Φιλιππείο (https://www.philippion.gr/).

Ένα ξενοδοχείο, απομονωμένο μέσα στο δάσος του Σειχ Σου, με πανοραμική θέα στον Θερμαϊκό κόλπο και τον Όλυμπο.

Απόσταση (με αυτοκίνητο) από το αεροδρόμιο: 20 λεπτά
από τον σταθμό τρένων: 20 λεπτά
από το κέντρο της Θεσσαλονίκης: 15 λεπτά

Το σεμινάριο θα συντονίσει ο ψυχίατρος, ψυχοθεραπευτής γιουνγκιανής κατεύθυνσης, Ολιστικός Ιατρός και πιστοποιημένος θεραπευτής στο HeartMath ινστιτούτο και στο Grof Holotropic Breathwork ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΥΤΟΠΟΥΛΟΣ και η Ερευνήτρια Νευροεπιστημών και πιστοποιημένη θεραπεύτρια στον σαμανικό, εκστατικό, θεραπευτικό Χορό και στο Grof Holotropic Breathwork με μεταδιδακτορικό στην Ψυχολογία ΕΛΕΝΗ ΚΡΟΥΠΗ από την Βαρκελώνη. Την θεραπευτική ομάδα θα πλαισιώσουν πιστοποιημένοι Ολοτροπικοί θεραπευτές από την Ευρώπη.

Μειωμένο κόστος (Early Bird) για έγκαιρη δήλωση συμμετοχής και προκαταβολή ως 5 Ιανουαρίου 2020

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: σε Δίκλινο 440 , σε Μονόκλινο 500 (σεμινάριο, διαμονή στο ξενοδοχείο και διατροφή <πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό> ).
για έγκαιρη δήλωση συμμετοχής και προκαταβολή (200Ευ) έως 5 Ιαν. 2020

(για δηλώσεις συμμετοχής μετά την ημερομηνία έγκαιρης εγγραφής και εφόσον υπάρχουν θέσεις το κόστος διαμορφώνεται: σε δίκλινο 510 και σε μονόκλινο 570).

Το βιωματικό εργαστήρι θα είναι διπλό, δηλαδή κάθε συμμετέχον θα περάσει δύο φορές στην θέση του αναπνέοντα και δυο σε αυτήν του φροντιστή.

Η συχνότητα της μουσικής θα έχει μετατραπεί στα 432 Hz (την φυσική συχνότητα όπως του νερού, του ηλιακού συστήματος κλπ, φιλική ως προς τις ποιότητες της καρδιάς)

To Holotropic Breathwork™ είναι μία από τις πιο ισχυρές και αποτελεσματικές τεχνικές της αυτο-εξερεύνησης και μεταμόρφωσης, η οποία προέκυψε από την έρευνα για τις δυνατότητες διεύρυνσης της συνείδησης τα τελευταία 50 χρόνια από τον κλάδο της Υπερπροσωπικής Ψυχολογίας. Ενσωματώνει στοιχεία, από τις τελετουργίες των ιθαγενών και των προκολομβιανών πολιτισμών, από τις ανατολικές πνευματικές πρακτικές και τις μυστικιστικές παραδόσεις του κόσμου, καθώς και την σύγχρονη έρευνα για την διευρυμένη χαρτογράφιση της συνειδητότητας.

Σκοπός του Holotropic Breathwork™ είναι να ενθαρρύνει και να υποβοηθήσει το άτομο να καταδυθεί στα άδυτα βάθη της ψυχής του, αποκτώντας πρόσβαση στις περιοχές, τις πριν και πέρα, από την τραυματική περιοχή, τον προσωπικό διχασμό και την νευρωτική προσωπικότητα.

Η λέξη «Holotropic» υποδηλώνει την υπέρβαση του εσωτερικού κατακερματισμού και της αίσθησης διαχωρισμού του ατόμου από το περιβάλλον, τον εαυτό του και το Όλον. Είναι επίσης μια πύλη για το πνευματικό μονοπάτι της ενοποιημένης ύπαρξης.

Το όνομα Holotropic σημαίνει κυριολεκτικά «πηγαίνοντας προς την ολότητα» (από τα ελληνικά «ὅλον» και «τρέπειν»).

Η μέθοδος αναπτύχθηκε από έναν από τους ιδρυτές της Υπερπροσωπικής Ψυχολογίας, τον Dr. Stanislav Grof μαζί με τη σύζυγό του Christina, ως αποτέλεσμα της έρευνας μερικών δεκαετιών σχετικά με τις ιδιαίτερες δυνατότητες που διαθέτουν οι Ολοτροπικές, διευρυμένες καταστάσεις της συνείδησης. Τα εν λόγω διευρυμένα επίπεδα συνειδητότητας έχουν μεγάλη θεραπευτική και μεταμορφωτική δύναμη. Επιτρέπουν καλύτερη σύνδεση με την εσωτερική μας θεραπευτική σοφία και βοηθούν, στην επούλωση τραυμάτων και προτύπων που επηρεάζουν την καθημερινή μας ζωή.

Η ίδια η διαδικασία HB χρησιμοποιεί πολύ απλά μέσα: συνδυάζει την αποτελεσματικότερη και βαθύτερη αναπνοή, με υποστηρικτική ατμοσφαιρική μουσική και εστιασμένη απελευθέρωση εγκλωβισμένης ψυχοσυναισθηματικής ενέργειας από το σώμα. Με τα μάτια κλειστά και ξαπλώνοντας σε ένα στρώμα, κάθε άτομο χρησιμοποιεί τη δική του αναπνοή και την ειδικά επιλεγμένη μουσική της αίθουσας για να εισέλθει σε ένα διευρυμένο επίπεδο συνειδητότητας. Αυτή η κατάσταση ενεργοποιείται και κατευθύνεται από την εσωτερική θεραπευτική σοφία του καθένα προσωπικά , ανάλογα με την ετοιμότητα την αντίσταση ή την διαθεσιμότητα του. Η διαδικασία είναι Μη-Παρεμβατική / Μη-Κατευθυντική και οδηγείται πλήρως από την εσωτερική θεραπευτική νοημοσύνη και νομοτέλεια του κάθε ατόμου. Το ασυνείδητο υλικό που αναδύεται στο προσκήνιο είναι μοναδικό για κάθε άνθρωπο την δεδομένη στιγμή.

Σε ολοτροπικές καταστάσεις, η ψυχή έχει την καταπληκτική θεραπευτική δυνατότητα να επιλέξει και να φέρει ασυνείδητο περιεχόμενο στην επίγνωσή μας, συχνά με μια ισχυρή συναισθηματική φόρτιση και με σπουδαία συγχρονιστική και νοηματική αξία.

Το Holotropic Breathwork ™ είναι ένα ισχυρό εργαλείο για το εσωτερικό μας ταξίδι, στις πέρα από τον χρόνο και την δυαδικότητα, περιοχές τις ψυχής. Είναι μια πύλη προς τις υπερπροσωπικές διαστάσεις της Ψυχής, και διευκολύνει την μετάβαση της οπτικής από την εγωικη στην κοσμική συνειδητότητα.

Τι θα μπορούσε να προσφέρει το σεμινάριο.

  • Σύνδεση με την σοφία του εσωτερικού θεραπευτή.
  • Πυροδότηση και ευόδωση της προσωπική ψυχοπνευματικής μεταμόρφωσης.
  • Ανακούφιση από το άγχος και τον εσωτερικό διχασμό.
  • Αυξημένη δημιουργικότητα και έμπνευση.
  • Αυξημένη διαύγεια στην επίλυσης προβλημάτων ζωής και νοήματος.
  • Περιπέτεια αυτό-εξερεύνησης.
  • Δυνατότητα επούλωσης τραυμάτων.
  • Πνευματική εμπειρία.
  • Ενσυνειδητότητα, ευεξία και εσωτερική γαλήνη.
  • Συνάντηση με όμορφους ανθρώπους σε ένα υποστηρικτικό περιβάλλον.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
τηλ.: 23510 76122, | e-mail: fytopoulosk@gmail.com

Ελένη Κρούπη
Η Ελένη Κρούπη έλαβε διδακτορικό από το πολυτεχνείο της Λωζάνης, στην Ελβετία μελετώντας τη συσχέτιση των ηλεκτρικών σημάτων του εγκεφάλου και του σώματος με τα συναισθήματα, ενώ έχει και μεταδιδακτορικό στο τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Φριμπουργκ, Ελβετία. Ζει στη Βαρκελώνη και εργάζεται ως Ερευνήτρια νευροεπιστημών μελετώντας τις αλλαγές των ηλεκτρικών σημάτων του εγκεφάλου σχετικές...
Κωνσταντίνος Φυτόπουλος
Ο Κωνσταντίνος Φυτόπουλος γεννήθηκε στην Κατερίνη έζησε μέρος από τα παιδικά του χρόνια στο Μόναχο και αποφοίτησε από την Ιατρική σχολή της Θεσσαλονίκης. Εργάζεται ως Ψυχίατρος, Ομοιοπαθητικός, Ολιστικός ιατρός, και Ψυχοθεραπευτής γιουγκιανής και υπερπροσωπικής κατεύθυνσης, στην Θεσσαλονίκη και την Κατερίνη. Είναι πιστοποιημένος θεραπευτής του Grof Holotropic Breathwork και πιστοποιημένος coach του ινστιτούτου HeartMath. Εργάσθηκε στα πλαίσια...
Αναλυτικές Πληροφορίες
Ετικέτες
617 Shares
More
Share
Vibe
WhatsApp
Share