Ανοικτό μάθημα Εκφραστικής Κίνησης- μέθοδος Rio Abierto

Ανοικτό μάθημα γνωριμίας με την Εκφραστική κίνηση και τα εργαλεία της μεθόδου Rio Abierto, την Τρίτη 7 Ιανουαρίου 17.30-19.00 και Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 19.30 – 21.00. Το πρώτο μάθημα θα γίνει στο Μοναστηράκι, Casa de arte Kabeiria, Αθηνάς 18 και το δεύτερο μάθημα στο Ελληνικό Κέντρο Βιοσυνθεσης, Αλεξάνδρου Παπάγου 13, Χαλάνδρι.

Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο στο 6938896610 ή στο rioabierto.movement@gmail.com.

Το Rio Abierto είναι μια εξαιρετικά δημιουργική ψυχοσωματική μέθοδος από την Αργεντινή γεμάτη κίνηση, χορό και όμορφες μουσικές, που εμψυχώνει και ενδυναμώνει το Σώμα, την Καρδιά και τον Νου μας.

Η ονομασία του (στα ισπανικά rio abierto σημαίνει ανοικτό ποτάμι) αποδίδει και την ουσία της μεθόδου: το φυσικό και χαρούμενο άνοιγμα μας στην ελεύθερη κίνηση και ροή της ενέργειας της Ζωής μέσα μας και γύρω μας!

Στα μαθήματα Εκφραστικής Κίνησης -RIO ABIERTO:

– πιάνουμε τον εαυτό μας να χορεύει σε ποικίλες μουσικές και προτάσεις έκφρασης, ακόμα και αν νομίζαμε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε βήμα!
– ανακτούμε την ελευθερία, την εμπιστοσύνη, την φυσικότητα και τον πλούτο στην κίνηση και την έκφραση του Εαυτού μας.
– αποφορτίζουμε το σωματικό και ψυχικό στρες και χαλαρώνουμε!
– απολαμβάνουμε!!!!!
– επικοινωνούμε αυθεντικά με την ομάδα σε ένα ασφαλές και χαρούμενο περιβάλλον διαρκούς δημιουργίας και ροής.
– μετασχηματίζουμε την ζωτική μας ενέργεια, τα συναισθήματα και τις σκέψεις που στριμώχνονται μέσα μας στην καθημερινή ζωή και ζητούν χώρο έκφρασης.
– εμψυχώνουμε το σώμα μας, ενδυναμώνουμε την καρδιά μας, καθαρίζουμε τον νου και…μας ξαναβρίσκουμε!

Απευθύνεται σε όσους…

αγαπούν τον χορό, την κίνηση, την έκφραση και τη μουσική. Νιώθουν ότι το σώμα είναι ο καθρέπτης της ψυχής μας και μπορεί να γίνει πηγή χαράς, δύναμης, επικοινωνίας αλλά και μιας νέας ατομικής και συλλογικής συνειδητότητας.
– Οποιασδήποτε ηλικίας!
– Ακόμα και εάν χορεύουν λίγο ή καθόλου!

Τα κυριότερα εργαλεία του Rio Abierto είναι:

η εκφραστική κίνηση (ομαδική και ελεύθερη), ο δημιουργικός χορός, ρυθμικές και μελωδικές μουσικές από όλο τον κόσμο, η μεταμορφωτική δύναμη της ομάδας σε ένα περιβάλλον αποδοχής, ασφάλειας και χαράς, η σωματική ευθυγράμμιση/ ενεργοποίηση των ενεργειακών μας κέντρων, η απελευθέρωση της φωνής σε συνδυασμό με την κίνηση και την αναπνοή, η δραματοποίηση, το μασάζ, το παιχνίδι, η δημιουργική χαλάρωση, η γλυκιά αυτοπαρατήρηση και το μοίρασμα.

Κάθε μάθημα αποτελεί μια κάθε φορά νέα και ξεχωριστή σύνθεση των παραπάνω εργαλείων, ανάλογα με τις ανάγκες των συμμετεχόντων.

Χρήσιμες παρατηρήσεις

Ξεκινάμε ακριβώς στην ώρα μας.
Ερχόμαστε με άνετα ρούχα, με το νεράκι μας και αν το επιθυμούμε με ένα στρώμα yoga για την στιγμή της χαλάρωσης.
Δουλεύουμε χωρίς παπούτσια και κατά προτίμηση χωρίς κάλτσες.

Περισσότερα για την Ειρήνη Μπατάκη

H Eιρήνη Μπατάκη …γνώρισε και αγάπησε το Rio Abierto το 2003 όταν ζούσε στην Μπολόνια της Ιταλίας. Το 2009 πιστοποιήθηκε στη «Σωματική Συμβουλευτική και τις Τεχνικές Εκφραστικής Κίνησης Rio Abierto» στην Ιταλία και από το 2010 παρακολουθεί τακτικά εντατικές εκπαιδεύσεις στη μέθοδο Rio Abierto στην Αργεντινή και την Ισπανία με την ιδρύτρια της μεθόδου Maria Adela Palcos και την γνωστή χορεύτρια και χορογράφο Graciela Figueroa. Είναι μέλος του διεθνούς οργανισμού «Rio abierto Internacional» και εκπροσωπεί την Ελλάδα στις συναντήσεις του.

Τα τελευταία 10 χρόνια εμψυχώνει εβδομαδιαίες ομάδες Εκφραστικής Κίνησης της μεθόδου Rio abierto και θεματικά εργαστήρια στην Αθήνα και τα Χανιά Κρήτης, ενώ παράλληλα αναπτύσσει καινοτόμα προγράμματα σωματικής Κίνησης και Έκφρασης για εφήβους και εκπαιδευτικούς, με πολλαπλές συμμετοχές ως εισηγήτρια σε εργαστήρια, πανελλήνια και διεθνή συνέδρια.

Αναλυτικές Πληροφορίες
Share
WhatsApp
Vibe
Share
More