Ανοιχτή γνωριμία του βιωματικού εργαστηρίου υποστήριξης και πρόληψης για τον καρκίνου του μαστού | «Ανθίζοντας σαν το τριαντάφυλλο»

 • Εναλλακτική Ατζέντα
 • Events
 • Αθήνα
 • Ανοιχτή γνωριμία του βιωματικού εργαστηρίου υποστήριξης και πρόληψης για τον καρκίνου του μαστού | «Ανθίζοντας σαν το τριαντάφυλλο»
Ανοιχτή γνωριμία του βιωματικού εργαστηρίου υποστήριξης και πρόληψης για τον καρκίνου του μαστού | «Ανθίζοντας σαν το τριαντάφυλλο»

Τι είναι ο καρκίνος του μαστού στ’ αλήθεια;

Είναι μόνο μια βαριά ασθένεια;
Είναι μόνο ένα τρομερό χτύπημα της μοίρας;
Είναι ο φόβος και ο οίκτος που βλέπουμε στα μάτια των γύρω μας, όταν γνωρίζουν ότι νοσούμε;
Είναι ένας εχθρός που πρέπει να παλέψουμε εξαντλώντας τον εαυτό μας;

Για πάρα πολλά χρόνια έχει χτιστεί στο συλλογικό μας ασυνείδητο η τεράστια προκατάληψη και ο φόβος ότι ο καρκίνος είναι μόνο αυτά.

Είναι όμως;

ή μήπως είναι και μια πρόκληση;

Μήπως έρχεται στη ζωή μας όχι σαν εχθρός αλλά σαν ανυπόμονος φίλος και καθοδηγητής, ακόμα και σαν ανεμοστρόβιλος για να αλλάξει τα πάντα στη ζωή μας, να μας ξε – καθαρίσει ή ακόμα να αναποδογυρίσει τα αισθηματικά, τα οικογενειακά ή και τα επαγγελματικά μας θέματα, να γκρεμίσει τις παλιές ισορροπίες που δεν μας εξυπηρετούν πια, ώστε να τα χτίσουμε όλα από την αρχή με τους ιδανικούς όρους για εμάς;

Με τις κατάλληλες προϋποθέσεις και συνθήκες,ο καρκίνος του μαστού μπορεί και να λειτουργήσει σαν ένα υπέροχο δώρο στην ιστορία της ζωής μας. Μπορούμε να τον αγκαλιάσουμε και να τον αποδεχθούμε – στον δικό της χρόνο η καθεμιά μας. Ο καρκίνος μπορεί να είναι ένα εσωτερικό ταξίδι για να συναντήσουμε τον βαθύτερο εαυτό μας, τα θέλω και τις ανάγκες μας, και κυρίως μπορεί να γίνει το όχημα για να συναντήσουμε τον προορισμό μας, να μπούμε στη ροή της αγάπης και να οδηγηθούμε στην Ιθάκη μας.

Στο εργαστήρι αυτό:
1) Θα αντιμετωπίσουμε τα «δύσκολα» συναισθήματα (φόβος, θυμός,, θλίψη, άρνηση, ντροπή, κατάρρευση) που φέρνει η ασθένεια και θα την αποδεχτούμε ως διαδικασία ενδυνάμωσης, αλλαγής, κάθαρσης, εξέλιξης και «άνθισης» στη ζωή μας.
2) Θα υποστηριχθούμε για να ανασύρουμε την εσωτερική μας δύναμη ώστε να να αντιμετωπίσουμε με δύναμη την ασθένεια και να αλλάξουμε την ποιότητα της ζωής μας
3) Θα βάλουμε επιτέλους όρια και να «καθαρίσουμε» από τη ζωή μας ό,τι μας «αρρωσταίνει», μας κουράζει και μας εμποδίζει να ζούμε τη ζωή όπως την επιθυμούμε και μας αξίζει.
4) Θα μάθουμε να φροντίζουμε τον εαυτό μας και να του προσφέρουμε όλη την προστασία, τη θρέψη και την αγάπη που χρειάζεται.
5) Θα ενδυναμωθούμε: θα ανοίξουμε το «σεντούκι» των αποθεμάτων μας και του «κρυμμένου μας θησαυρού», ώστε να ανασύρουμε όλες τις δυνατές ποιότητες και χαρίσματά μας. Θα στοχεύσουμε επίσης, στο να κάνουμε όλες τις απαραίτητες αλλαγές στην οικογενειακή και επαγγελματική μας ζωή για να ανοίξουμε νέους κύκλους και να πραγματοποιήσουμε τα όνειρα, τις επιθυμίες μας για να κάνουμε πρόληψη της νόσου, ειδικά για όσες είμαστε υψηλού κινδύνου.

Έτσι, σαν τις τυχερές “γοργόνες” θα αναδυθούμε στην άλλη όχθη, γνωρίζοντας πια κολύμπι, πιο εξελιγμένες και ανθισμένες!

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Πληροφορίες – Κράτηση θέσεων: τηλ. επικ. 6937005353.

Το βιωματικό αυτό εργαστήρι το εμπνεύστηκα όταν μια φίλη, πρώην ασθενής καρκίνου του μαστού και αυτή, μου είπε ότι «τον Γολγοθά τον περνάει ο καθένας μόνος του!». Οχι..ο καρκίνος δεν είναι ατομικός γολγοθάς. Μέσα από τη δύναμη και την υποστήριξη της ομάδας, θα βγούμε σαν τις «τυχερές γοργόνες» στην άλλη όχθη, μεταμορφωμένες, γνωρίζοντας πια καλό κολύμπι και γνωρίζοντας τα ουσιαστικά νοήματα της ζωής, ώστε να απολαύσουμε τη νέα άνοιξη στη ζωή μας σε ένα ανώτερο επίπεδο. Αρκεί να είμαστε ΜΑΖΙ, ενωμένες και λέγοντας τα ναι και τα όχι – σε αυτό το υπέροχο αλλά και περιπετειώδες ταξίδι που μας χάρισε η ζωή- με ευγνωμοσύνη.

Μόλις πάρουμε τα μαθήματά μας, μόλις έχουμε θεραπεύσει όλα τα πεδία της ζωής μας και δεν θα χρειαζόμαστε την ασθενεια πια, θα ανθίσουμε όλες μαζί σαν ένα μπουκέτο τριαντάφυλλλα.

Είμαι η Διονυσία Γιαννοπούλου, ασθενής καρκίνου του μαστού.
Είμαι ψυχοθεραπεύτρια, οικογενειακή σύμβουλος και σύμβουλος ζευγαριών και γάμου. Συντονίζω σεμινάρια γονέων και ζευγαριών εδώ και 20 χρόνια. Είμαι αναπληρώτρια επιστημονικά υπεύθυνη στο κέντρο πρόληψης «ΠΡΟΝΟΗ» του Δήμου Κηφισιάς από το 2002. Έχω επίσης εργασθεί πέντε χρόνια στο κέντρο απεξάρτησης ΘΗΣΕΑΣ. Αναλαμβάνω ιδιωτικά συμβουλευτική και θεραπείες ατομικές, ανά ζεύγος και ομάδα, σχετικά με θέματα σχέσεων, οικογένειας, παιδιών, εφήβων, άγχους, φοβιών, κατάθλιψης, κρίσεις πανικού, πένθους, διαζυγίου, εξάρτηση από τσιγάρο, αλκοόλ, ναρκωτικά, παχυσαρκία.Έχω εκπαιδευτεί στην Ελληνική Εταιρεία ομαδικής ανάλυσης και οικογενειακής θεραπείας (κ. Γιωσαφάτ), στην θεραπεία «εσωτερικού παιδιού», στη θεραπεία τραύματος, στο ψυχογενετικό σύστημα, σε ταντρικές και σαμάνικες τεχνικές, κλπ.

Είμαι δημιουργός και συντονίστρια των σεμιναρίων (βιωματικών εργαστηρίων):

 • «Άνοιγμα στην αγάπη και τη συντροφικότητα»
 • «Όρια-δύναμη-διαχείριση συγκρούσεων»
 • Εξισορρόπηση «αρσενικής-θηλυκής ποιότητας»
 • «Πώς να ενδυναμώσετε την αυτοεκτίμηση σας»
 • «Επικοινωνία στην οικογένεια»
 • «Παραμύθια για την κατανόηση της παιδικής συμπεριφοράς»
 • «Η δύναμη της συγχώρεσης»
 • «Φροντίζομαι για να μπορώ να φροντίζω»
 • «Πώς να υλοποιήσετε τους στόχους σας»

facebook: dionisiagiannopoulou

website: www.dionisiagiannopoulou.gr,

email: [email protected]

Διονυσία Γιαννοπούλου
Η Διονυσία Γιαννοπούλου, είναι ψυχοθεραπεύτρια, οικογενειακή σύμβουλος και σύμβουλος ζευγαριών και γάμου. Συντονίζει σεμινάρια γονέων και ζευγαριών εδώ και 20 χρόνια. Είναι αναπληρώτρια επιστημονικά υπεύθυνη στο κέντρο πρόληψης «ΠΡΟΝΟΗ» του Δήμου Κηφισιάς από το 2002. Έχει επίσης εργασθεί πέντε χρόνια στο κέντρο απεξάρτησης ΘΗΣΕΑΣ. Αναλαμβάνει ιδιωτικά συμβουλευτική και θεραπείες ατομικές, ανά ζεύγος και ομάδα, σχετικά...
Αναλυτικές Πληροφορίες
NLP & Life Coaching Program 2019
Επερχόμενη
Ιούνιος 23, 2019
Αθήνα
59 Shares
Share
Tweet
WhatsApp
Share
Email