Δωρεάν Παρουσίαση Chen Tai Chi στην Αθήνα από το Master Chen Bing

Δωρεάν Παρουσίαση Chen Tai Chi στην Αθήνα από το Master Chen Bing

One Belt, One Road Master Chen Bing Στην Αθήνα

Με μεγάλη χαρά και τιμή θα ήθελα να σας ενημερώσω εκ μέρους του Master Chen Bing ότι στις 20 Αυγούστου θα επισκεφθεί την Αθήνα. Θα βρίσκεται εδώ στα πλαίσια μια επίσημης κυβερνητικής προσπάθειας για την ανάπτυξη του πολιτισμού της Κίνας στον υπόλοιπο κόσμο κι εκείνος έχει επιλεγεί ως πρεσβευτής μέσω του Tai Chi που είναι η πολιτιστική κληρονομιά της Κίνας… To event αυτό συνδιοργανώνεται με την μαθήτρια και disciple του Master Chen Bing Roza Maragopoulou, η οποία είναι και η επίσημη εκπρόσωπος της Ακαδημίας Chen Bing στην Ελλάδα.

O Master Chen Bing θα δώσει ένα ανοιχτό σεμινάριο προς όλους 1,5 με 2 ώρες χωρίς κάποια επιβάρυνση αλλά με σκοπό όσο το δυνατόν περισσότεροι Έλληνες να γνωρίσουν το Tai Chi και φυσικά το Chen που εκπροσωπεί.

Προσκεκλημένοι είναι όλοι όσοι ασχολούνται με το Tai Chi είτε είναι της οικογένειας Chen είτε από οποιοδήποτε άλλο στυλ καθώς η αγάπη μας για την τέχνη δε σταματά στη λεπτομέρεια της κίνησης αλλά στην ουσία της ομορφιάς του Tai Chi. Προσκεκλημένοι είναι όλοι όσοι ασχολούνται με τις πολεμικές τέχνες, που έχουν δοκιμάσει ή θα ήθελαν να πάρουν μια γεύση της τέχνης από ένα μεγάλο δάσκαλο. Και φυσικά προσκεκλημένοι είναι όλοι όσοι δεν έχουν ξανακάνει αλλά θέλουν να δοκιμάσουν το Tai Chi και τους δίνεται η μοναδική ευκαιρία να το γνωρίσουν από την πηγή του.

Ο Δάσκαλος Chen Bing γεννήθηκε και μεγάλωσε στο χωριό Chen Jiagou, στην επαρχία Henan της Κίνας.

Στο χωριό αυτό περί το 1600 μ.Χ. έζησε ο προ-προπάππους του ο οποίος ήταν Στρατηγός στον Αυτοκρατορικό στρατό. Όταν επέστρεψε στο χωριό του, συνδύασε τις πολεμικές τέχνες που γνώριζε με την Ταοϊστική φιλοσοφία και την Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική και έτσι γεννήθηκε το Tai Chi. Για γενιές ολόκληρες η οικογένεια Chen εξασκεί την παραδοσιακή αυτή τέχνη μέσα από την οποία αφού μαθήτευσαν κι άλλοι δάσκαλοι όπως ο Yang Luchan την μετέτρεψαν και την έκαναν γνωστή στο ευρύτερο κοινό (Yang στυλ του Tai Chi). Έκτοτε έχουν δημιουργηθεί κι άλλα στυλ βασισμένα στην έμπνευση χαρισματικών ανθρώπων. Σήμερα το χωριό Chen Jiagou έχει συμπεριληφθεί σαν σημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO ως η επίσημη γενέτειρα της τέχνης!

Ο Δάσκαλος Chen Bing είναι η 20ή γενιά απόγονος του ανθρώπου που συνέλαβε το Tai Chi. Από μικρή ηλικία κάτω από την επίβλεψη των θείων του, των παγκοσμίου φήμης Chen XiaoWang και Chen XiaoXing εργάστηκε ακούραστα και κατάφερε να είναι ένας από τους πιο καταξιωμένους και αναγνωρισμένους αθλητές στην Κίνα αλλά και Δάσκαλος παγκοσμίως. Αποσύρθηκε από τους διαγωνισμούς ανίκητος με το παρατσούκλι “Chen Almighty” και έχει δημιουργήσει μαθητές και ακαδημίες σε ολόκληρο τον κόσμο. Διατηρεί την δική του ακαδημία (Chen Bing Taiji Academy) στο χωριό Chen Jiagou όπου έρχονται και μαθητεύουν άνθρωποι απ΄ όλη την υφήλιο.

Παρακαλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν με e-mail στο chentaichi.gr@gmail.com για δήλωση συμμετοχής το αργότερο μέχρι τις 10 Αυγούστου καθώς η αίθουσα θα έχει χώρο για συγκεκριμένο αριθμό ατόμων.

Παναγιώτης Πιερράκος

Αναλυτικές Πληροφορίες
Send this to a friend