Εμμηνόπαυση: και τώρα τι; – Ελεύθερη Είσοδος

Εμμηνόπαυση: και τώρα τι;

Τη Δευτέρα 25 Ιουνίου στις 18.30 το Satori Land φιλοξενεί μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με εισηγητές τους κ.κ. Ιωάννη Γρυπάρη, ιατρό, Νικόλαο Μαντίκα, διαιτολόγο και Λευτέρη Καμπουργιαννίδη, σύμβουλο ψυχικής υγείας, με θέμα την εμμηνόπαυση: από τη διάγνωση ως την αντιμετώπιση και από τον ψυχολογικό αντίκτυπο ως τη διατροφική υποστήριξη.

Η εμμηνόπαυση είναι το «τέλος» μιας εποχής και η έναρξη μιας άλλης. Αποτελεί μία φυσιολογική αλλά ταυτόχρονα ιδιαίτερη φάση της ζωής της γυναίκας, η οποία έχει τόσο σωματική όσο και ψυχολογική επίδραση.

Η συζήτηση θα καλύψει όλες τις σχετικές με τη διάγνωση και την αντιμετώπιση της εμμηνόπαυσης πληροφορίες. Θα επικεντρωθεί στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων, και θα εξετάσει όλες τις διαθέσιμες επιλογές, τόσο τη φαρμακευτική αγωγή όσο και τις εναλλακτικές θεραπείες. Επίσης, θα αναλυθούν τα πλεονεκτήματα αλλά και οι ανεπιθύμητες ενέργειες της θεραπείας ορμονικής υποκατάστασης.

Στόχος μας είναι να βοηθηθεί κάθε γυναίκα που βρίσκεται στη συγκεκριμένη φάση ζωής να επικεντρωθεί στα θετικά αυτής της σωματικής αλλαγής, να αποφύγει ή να αντιμετωπίσει την κατάθλιψη, και τέλος, με την αναφορά σε απλές διατροφικές αλλαγές, να μειώσει τον κίνδυνο για οστεοπόρωση και καρδιαγγειακά νοσήματα, ώστε να είναι σε θέση να απολαύσει το δεύτερο μισό της ενήλικης ζωής της στο έπακρο.

Λίγα λόγια για τους εισηγητές:

Ο ιατρός Ιωάννης Γρυπάρης απέκτησε τον τίτλο ειδικότητας Μαιευτήρα-Γυναικολόγου το 2010. Στη συνέχεια εργάστηκε ως κλινικός και επιστημονικός συνεργάτης στο Τμήμα Ανθρώπινης Αναπαραγωγής του νοσοκομείου St Mary’sστο Manchester της Αγγλίας όπου ειδικεύτηκε στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, στην εξωσωματική γονιμοποίηση και στην ενδοσκοπική χειρουργική. Η εισαγωγή της αισθητικής ιατρικής στη γυναικολογία δεν άφησε τον ιατρό ανεπηρέαστο, ο οποίος εκπαιδεύτηκε και πιστοποιήθηκε στη χρήση laser για ανάπλαση κόλπου και επιδιόρθωση κολπικής χαλάρωσης και ακράτειας ούρων από το Ευρωπαϊκό Κολέγιο Αισθητικής Ιατρικής και Χειρουργικής (ECAMS). Ο κος Γρυπάρης είναι κάτοχος πιστοποίησης στο μαιευτικό και γυναικολογικό υπερηχογράφημα, έχει πλούσιο επιστημονικό έργο, αποτελεί μέλος της συντακτικής επιτροπής του διεθνούς Γυναικολογικού Περιοδικού ECGynaecology και έχει συμμετάσχει σε πλήθος μετεκπαιδευτικών σεμιναρίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως επίσης και σε εργασίες και ανακοινώσεις σε Διεθνή και Πανελλήνια Συνέδρια. Από το 2011 διατηρεί ιδιωτικό Μαιευτικό και Γυναικολογικό ιατρείο στον Πειραιά, ενώ σήμερα είναι μέλος της Μονάδας Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Institute of Life του μαιευτηρίου Ιασώ και της κλινικής Γένεσις Αθηνών, ενώ δραστηριοποιείται ως κλινικός και επιστημονικός συνεργάτης των μαιευτηρίων Ιασώ, Λητώ και Γαία.

O διαιτολόγος Νικόλαος Μαντίκας γεννήθηκε το 1983 στην Αθήνα. Είναι κάτοχος Bachelor (BSc with Honours in Dietetics) του Queen Margaret University του Εδιμβούργου (Σκωτία) και κάτοχος Master (MBA) από το University of Kentucky της Αμερικής. Τον Μάρτιο του 2017 έγινε μέλος του Health and Care Professions Council (UK), ενός από τους μεγαλύτερους συλλόγους επιστημόνων υγείας παγκοσμίως. Αρθρογραφεί τακτικά στον ηλεκτρονικό και περιοδικό τύπο με στόχο την βελτίωση της διατροφικής συμπεριφοράς και παράλληλα συμμετέχει ως συνεργάτης της Nutrimed σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές.

Ο Ελευθέριος Καμπουργιαννίδης σπούδασε Χημεία Τροφίμων και Τεχνολογία της Διατροφής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Όμως, μετά από ένα πολύχρονο και ευεργετικό για τον ίδιο ταξίδι στην ατομική και ομαδική ψυχανάλυση, αναγνώρισε τα οφέλη και τη δύναμη της Ψυχολογίας. Σπούδασε Συμβουλευτική Ψυχολογία και είναι απόφοιτος του University of Derby. Έχει κάνει μετεκπαίδευση στις Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής και έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων, βιωματικών και μη, όλων των προσεγγίσεων του χώρου της ψυχικής υγείας. Από το 2013 δραστηριοποιείται ως συμβουλευτικός ψυχολόγος στην ατομική και ομαδική ψυχοθεραπεία.

Satori Land, Απειράνθου 8, Γαλάτσι
Διάρκεια: 2 ώρες

Είσοδος ελεύθερη
Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο +30 211 4103037 ή στο info@satoriland.gr

Αναλυτικές Πληροφορίες
Ετικέτες
19 Shares
More
Share
Vibe
WhatsApp
Share