Έναρξη εγγραφών για την εκπαίδευση του Βρεφικού Μασάζ

Έναρξη εγγραφών για την εκπαίδευση του Βρεφικού Μασάζ

Έναρξη εγγραφών για την εκπαίδευση του Βρεφικού Μασάζ.
Διεξαγωγή: Σάββατο 15 & 22 Ιουνίου (9:00-18:00).
(Κ. Δοξιάδη 19Α, Π. Ράφτη Μαρκοπούλου)

 

Εισηγήτρια: Βασιλεία Κουλίδου.

Όλοι γνωρίζουμε τις ευεργετικές ιδιότητες του μασάζ στο σώμα μας. Το μασάζ είναι πολύ βοηθητικό για το ξεκίνημα της ζωής του μωρού, οι κολικοί, το υποδόριο λίπος, το λεμφικό, το νευρικό, το μυϊκό και το ανοσοποιητικό σύστημα υποβοηθούνται από αυτή την πρακτική, όπου ο ποιο κατάλληλος άνθρωπος για να την εφαρμόσει στο βρέφος είναι η μητέρα του.

Οι μητέρες εξοικειώνονται και νιώθουν ασφάλεια με το σώμα του μωρού τους, όπως και χτίσουν μία καλή βάση μη λεκτικής επικοινωνίας με το βρέφος τους βιώνοντας την επαφή. Το βρέφος καθρεφτίζεται στην αγάπη της μητέρας του διανύοντας μια από τις πιο σημαντικές περιόδους της ζωής του.

Οι πρώτες καταγεγραμμένες αναφορές για το βρεφικό μασάζ, έρχονται από την Ινδία, χρονολογούνται γύρω στο 1800 Π.Χ και το συνδέουν με την Αγιουρβεδική Ιατρική. Ο Γάλλος μαιευτήρας-γυναικολόγος Φρεντερίκ Λεμπουαγιέ (Frederick Leboyer) ήταν αυτός που ανέσυρε το βρεφικό μασάζ τη δεκαετία του ’70 από την Ινδία και το έφερε στο φως για τον Δυτικό πολιτισμό.

Το πρόγραμμα μπορούν να παρακολουθήσουν μαίες, βρεφονηπιοκόμοι, επαγγελματίες μασέρ, δάσκαλοι γιόγκα (200 ωρών) και βεβαίως μαμάδες μαζί με τα βρεφάκια τους.

Η εκπαίδευση είναι βιβλιογραφικά τεκμηριωμένη και θα δοθεί βιβλίο 64 σελίδων για το βρεφικό μασάζ γραμμένο από την εκπαιδεύτρια.

Δομή προγράμματος.

  • Θεωρία και πρακτική του βρεφικού μασάζ.
  • Ευεργετικές τεχνικές της γιόγκα για τα βρέφη και εναλλακτικοί τρόποι φροντίδας του νεογέννητου. Οι πρώτες μέρες του μωρού στο σπίτι, το μπάνιο και η χαλάρωση.
  • Διατροφή για την θηλάζουσα μητέρα και θηλασμός.
  • Άσανας που βοηθούν το σώμα της μητέρας να επανέλθει μετά την εγκυμοσύνη και τον τοκετό.
  • Η ψυχολογία της οικογένειας, η μητέρα, η σχέση της με το βρέφος και η θέση του πατέρα.

Δομή και διάρκεια εκπαίδευσης.

Η εκπαίδευση χωρίζεται σε τρία μέρη, όπου στα δυο πρώτα γίνεται η παρακολούθηση του προγράμματος και στο τρίο οι συμμετέχοντες βιντεοσκοπούν μια δίωρη παρουσίαση του βρεφικού μασάζ και τη στέλνουν προς αξιολόγηση ώστε να τους δοθεί η βεβαίωση παρακολούθησης.

Βιογραφικό σημείωμα.

Βασιλεία Κουλίδου (E-RYT /RCYT /RPYT/YACEP).

Η Βασιλεία Κουλίδου είναι σύμβουλος ψυχικής υγείας, παιδαγωγός, εκπαιδεύτρια οικογενειακής yoga και ιδρύτρια του κέντρου οικογενειακής γιόγκα “Neo Yoga” από το 2008 (www.neoyoga.gr)

Έχει σπουδάσει: παιδαγωγικά (προσχολικής αγωγής), συμβουλευτική και εκπαιδεύεται στην συστημική ψυχοθεραπεία, όπως και στο Εννεάγραμμα. Το 1996 ήρθε σε επαφή με την οικογενειακή συστημική ψυχοθεραπεία και το 1999 με την οικογενειακή yoga. Έχει ειδικευτεί στην yoga εγκύων, βρεφών, νηπίων, παιδιών και εφήβων. Εργάζεται με τα παιδιά και τις οικογένειές τους σε ομάδες από το 2002. Έχει δημιουργήσει και διδάσκει (από το 2008) το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για δασκάλους πάνω στην παιδική yoga.

Εξωτερικός συνεργάτης Του Κέντρου Οικογενειακής Θεραπείας Αθήνας.


Η Βασιλεία Κουλίδου είναι σύμβουλος ψυχικής υγείας, παιδαγωγός, εκπαιδεύτρια οικογενειακής yoga και ιδρύτρια του Κέντρου “Neo Yoga” από το 2008 (www.neoyoga.gr) Έχει σπουδάσει: παιδαγωγικά (προσχολικής αγωγής), ως σύμβουλος ψυχικής υγείας και εκπαιδεύεται στην συστημική ψυχοθεραπεία, όπως και στο Εννεάγραμμα. Το 1996 ήρθε σε επαφή με την οικογενειακή συστημική ψυχοθεραπεία και το 1999 με την οικογενειακή...
Αναλυτικές Πληροφορίες
49 Shares
Share
Tweet
WhatsApp
Share
Email