«Ψ»Λαβύρινθος: Το ταξίδι του Ήρωα

lavirinthos

«Όσο πιο μακριά ταξιδεύει κανείς, τόσο περισσότερο

πλησιάζει το κέντρο της ύπαρξής του» (J. Campbell)

Σεμινάριο Ψυχοθεραπείας μέσω μύθων

Ο λαβύρινθος είναι ένα Βιωματικό ψυχοθεραπευτικό σεμινάριο προσωπικής ανάπτυξης. Η πορεία μας μέσα στο λαβύρινθο θα μας χαρίσει την εμπειρία να δούμε τα εμπόδια τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις του προσωπικού μας ταξιδιού. Επίσης να βιώσουμε τον αποσυμβολισμό του μύθου του Θησέα και της Αριάδνης μέσα από τις σύγχρονες ψυχοθεραπευτικές τεχνικές. Εμπνευστής και δημιουργός αυτού του σεμιναρίου είναι η Τζέσικα Μαργαρίτη.

Συντονίστες:
Τζέσικα Μαργαρίτη

  • Ψυχοθεραπεύτρια
  • Experssive arts therapist

Σκοπός σεμιναρίου:

Μέσα από τη διαδρομή μας στο λαβύρινθο θα αντιληφθούμε και θα βιώσουμε ξεκάθαρα τις εσωτερικές σειρήνες και τα εμπόδια της ζωής μας. Θα δούμε με μια αισθητική απόσταση τυχόν δυσλειτουργικές συμπεριφορές. Έτσι μας γίνεται πιο ξεκάθαρο το τι θέλουμε από εδώ και πέρα στη ζωή μας. Παίρνοντας την ευθύνη για τον εαυτό μας, αποφασίζουμε ποιος είναι ο πραγματικός μας στόχος και βλέπουμε τι χρειάζεται να κάνουμε για να τον επιτύχουμε.

Το σεμινάριο αυτό απευθύνεται σε:

Ο λαβύρινθος είναι ένα μαγευτικό ψυχοθεραπευτικό σεμινάριο άρτια δομημένο ώστε να μπορεί να το παρακολουθήσουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι χωρίς να χρειάζεται προηγούμενη εμπειρία σε οποιοδήποτε τομέα. Ωστόσο είναι και μια μοναδική εμπειρία για όσους έχουν ήδη ανοίξει την προσωπική τους θεραπεία. Ποιο αναλυτικά ο λαβύρινθος απευθύνεται σε:

  • Σε άνδρες και γυναίκες που επιθυμούν να εξελίξουν τις διαπροσωπικές τους σχέσεις ή τα επαγγελματικά.
  • Σε όσους επιθυμούν να εξερευνήσουν τη διαδρομή της ζωής τους από μια εντελώς διαφορετική οπτική γωνία.
  • Σε όλους όσους θέλουν να γνωρίσουν κρυμμένες πτυχές του εαυτού τους και να πετύχουν τους στόχους τους.
  • Σε όλους όσους χρειάζονται μια ώθηση προς τη ζωή που ονειρεύονται, αντλώντας έμπνευση, από το πάθος για εξέλιξη.

Περιγραφή σεμιναρίου:

Ο λαβύρινθος αποτελεί μια διαδρομή χωρίς εναλλακτικές, ένα μονόδρομο που οδηγεί σε ένα κέντρο. Όλες οι ερμηνείες του λαβύρινθου σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με την χαρτογράφηση της ανθρώπινης ψυχής. Έτσι ο μύθος, ο χώρος και ο χρόνος, η ανάγκη ανακάλυψης του “εαυτού και η τελετουργία της κίνησης μπλέκονται σε αυτό το σχήμα. Ο μύθος του Θησέα και του Μινώταυρου μπορεί να αναπαραστήσει την ανάγκη του ανθρώπου να ανακαλύψει ποιος είναι και να αντιμετωπίσει ότι τον εμποδίζει. Ο λαβύρινθος αναπαριστά την ανθρωπινή ψυχή και ο Μινώταυρος την σκοτεινή πλευρά του εαυτού μας, αυτή που μας τρομάζει και γι’ αυτό την κρύβουμε όσο πιο βαθιά μπορούμε.

Είναι ο δρόμος της σύνδεσης μας με το αρχέτυπο του Ήρωα που ξεκινάει το ταξίδι του από ένα κάλεσμα για περιπέτεια έως που φτάνει και παίρνει το θησαυρό. Τώρα ο Ήρωας καλείται να μοιραστεί αυτό το δώρο με την κοινότητα του. Έτσι φέρνει την αλλαγή αυτή στον εξωτερικό του κόσμο.

Στοιχεία σεμιναρίου:

Ο λαβύρινθος είναι ένα αυτοτελές βιωματικό ψυχοθεραπευτικό σεμινάριο ενορχηστρωμένο με τις πιο σύγχρονες και εξελιγμένες ψυχοθεραπευτικές μεθόδους μη κατευθυντικής προσέγγισης ( expressive art therapy, focusing, gestalt κ.α) συνδυασμένο με την σοφία της Αρχαίας Ελληνικής μυθολογίας.

Η μυθολογία είναι ένας εσωτερικός αρχετυπικός χάρτης εμπειρίας και το διαβατήριο που θα στηρίξει τον άνθρωπο στις αναζητήσεις που θα κάνει. Θα του δώσει τα εφόδια εκείνα του χαρακτήρα για να αντικρούσει, να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις ώστε να βαδίσει προς το πεπρωμένο του. Μέσα σε ένα πλαίσιο ασφαλείας, εχεμύθειας και εμπιστοσύνης, θα βιώσουμε μια μοναδική διάσταση του μύθου. Μετατρέποντας και αξιοποιώντας όλες τις αρχετυπικές ιδιότητες του μύθου ως ένα πολύτιμο συμβολικό υλικό με πολύπλευρες θεραπευτικές ιδιότητες.

Πληροφορίες συμμετοχής

Οι θέσεις είναι περιορισμένες (12) Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Τραπεζικός λογαριασμός για κρατήσεις θέσεων: Εθνική Τράπεζα gr2901100980 0000 09800134471 Κέντρο Έντεχνης Δράσης και Θεραπείας λογαριασμός 098/001344-71

  • Καλό είναι να φοράτε άνετα χαλαρά ρούχα.
  • Στο τέλος του σεμιναρίου δίνετε βεβαίωση συμμετοχής
  • Στα διαλύματα θα υπάρχουν στο χώρο, καφές τσάι και αρτύματα

Το κέντρο μας βρίσκεται στο Θησείο Ακάμαντος 30 με την επωνυμία Κέντρο Έντεχνης Δράσης και Θεραπείας. Με θεά τον υπέροχο λόφο του Φιλοπάππου, μόλις 7-8 λεπτά από την στάση του ΗΣΑΠ «Θησείο» ή την στάση μετρό «Ακρόπολη». Επίσης για όσους επιθυμούν να έρθουν με δικό τους μεταφορικό μέσω υπάρχει άφθονος χώρος στάθμευσης μπροστά από το κέντρο.

Ημερομηνία: 23/11/2019 17:00 πμ
Διάρκεια: 2 Ημέρες 17:00 -12:00
Τοποθεσία: Κέντρο Έντεχνης Δράσης και θεραπείας
Κόστος συμμετοχής : 80€
Κόστος συμμετοχής για τα μέλη μας: 65€

Επιπλέον Πληροφορίες:
Το σεμινάριο είναι 12 θέσεων

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές .

Τηλ: 210.3461 674 & 6974078539

EMAIL: info@art-therapy.center

 

Άλλες εκδηλώσεις από την Έντεχνη Δράση
Τζέσικα Μαργαρίτη
Το αγαπώ Μοιράσου το e-mail Gmail Viber WhatsApp Copy Link0ΚοινοποίησηH Τζέσικα Μαργαρίτη είναι Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας ειδικευμένη στη Συνθετική Ψυχοθεραπεία και στην προσωποκεντρική και βιωματική μέθοδο Fοcusing. Είναι απόφοιτη του Counselling & Therapy Validated Course και του ελληνικού κέντρου Focusing. Εργάζεται ως ατομική θεραπεύτρια, συντονίστρια ομάδων προσωπικής ανάπτυξης και θεραπείας του Εσωτερικού Παιδιού, και ως...
Αναλυτικές Πληροφορίες
Ετικέτες
Send this to a friend