Εκπαίδευση Breathwork 200 ωρών με τον Νεοζηλανδό Paul Jones | Με πιστοποίηση

Εκπαίδευση Breathwork 200 ωρών με τον Νεοζηλανδό Paul Jones | Με πιστοποίηση

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης BreathWork επιστρέφει σε Αθήνα, Κρήτη και Κύπρο
Φεβρουάριος – Ιούνιος 2020

Η εκπαίδευση Pure Awareness αποτελεί μια μοναδική μεταμορφωτική διαδικασία βασισμένη στις αρχές της ψυχολογίας και στην Αναπνοή, ως το πιο σημαντικό εργαλείο που διαθέτει ο άνθρωπος για:

 • να συνδεθεί με τον εαυτό του
 • να τον θεραπεύσει
 • να τον υπερβεί

Με τον όρο Breathwrok αναφερόμαστε στην ευρεία γκάμα πρακτικών, που περιλλαμβάνουν την χρήση της αναπνοής, ως το πρωταρχικό εργαλείο για την επίτευξη συνειδητής προσωπικής αλλαγής. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το παρακάτω σύντομο βιντεάκι ή εκτενώς…

Τί είναι το Breathwork;

Στόχος της εκπαίδευσης Breathwork είναι η επίτευξη επίγνωσης (pure awareness) σε τρία δομικά επίπεδα:

α. Επίγνωση των μη ωφέλιμων επαναλαμβανόμενων συμπεριφορών μας,

β. Επίγνωση των σκέψεων-σπόρων που τις κινητοποιούν

γ. Επίγνωση της επίδρασής τους στην ευθυγράμμιση σώματος, νου και ψυχής.

Είπαν για τον Paul Jones

Ακολουθήστε την σελίδα του Breathwork στο facebook εδώ

3 Λόγοι για να επιλέξω την Εκπαίδευση Breathwork
…και ένα ανεκτίμητο bonus

1.Εκπαίδευση σε μια διεθνώς αναγνωρισμένη τεχνική

Το Breathwork αποτελεί μια πλήρως αναγνωρισμένη και συνταγογραφούμενη θεραπευτική προσέγγιση τόσο στην Αυστραλία όσο και τη Νέα Ζηλανδία. Η Εκπαίδευση Breathwork Pure Awareness, που θα πραγματοποιηθεί από τον Paul Jones, συμμορφώνεται με τα καθιερωμένα πρότυπα επαγγελματικής εκπαίδευσης του New Zealand Association of Breathworkers (NZAB). Το NZAB λειτουργεί στη Νέα Ζηλανδία από το 1989, κάτω από την ομπρέλα του Natural Health Practitioners NZ, του υπεύθυνου φορέα εποπτείας των ολιστικών μορφών θεραπείας της χώρας. Παράλληλα, η Εκπαίδευση Breathwork Pure Awareness ακολουθεί τις βασικές προϋποθέσεις εκπαίδευσης του International Breathwork Foundation (IBF), του οποίου ο Paul Jones είναι επίσης μέλος.

Όσες και όσοι λάβουν μέρος θα εκπαιδευτούν σε μια τεχνική εντελώς καινούργια στην Ελλάδα, αλλά ιδιαίτερα δημοφιλή στο εξωτερικό, με πάρα πολλές εφαρμογές και προοπτικές. Ενδεικτική της εδραίωσης του Breathwork ως θεραπευτικής τεχνικής διεθνώς είναι η πραγματοποίηση του Breathwork Project: Refugee Trauma, υπό το ειδικό συμβουλευτικό καθεστώς (ecosoc) των Ηνωμένων Εθνών. Σκοπός του προγράμματος είναι η εκμάθηση της Συνειδητής Συνδεδεμένης Αναπνοής σε πρόσφυγες ανά τον κόσμο. Στην Ελλάδα, το project δρομολογείται από τον Paul.

2.Μηνιαία εποπτεία μέχρι το φθινόπωρο του 2020

Η Εκπαίδευση Breathwork 200Ω είναι ένα πρόγραμμα υψηλών εκπαιδευτικών προδιαγραφών. Ως εκ τούτου, μετά το πέρας του, οι συμμετέχουσες/οντες θα έχουν πρόσβαση σε δωρεάν μηνιαία εποπτεία από τον Paul, μέχρι το φθινόπωρο του 2020. Η εποπτεία είναι αδιαπραγμάτευτη έννοια στον χώρο της ψυχοθεραπείας/συμβουλευτικής και αναφέρεται στην τακτική παρακολούθηση των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στον χώρο. Μια φορά τον μήνα, οι συμμετέχοντες θα συγκεντρώνονται και θα συζητούν τα θέματα που προκύπτουν κατά τη διάρκεια της πρακτικής εφαρμογής της τεχνικής στους πελάτες τους ή στους ίδιους.

3.Πρωτόγνωρη εμπερία floating

Τέλος, ένα εξίσου δυνατό σημείο της Εκπαίδευσης Breathwork Pure Awareness είναι ο τρόπος, αλλά και ο τόπος, διεξαγωγής του 2ου σταδίου του προγράμματος, του Hot Water Breathwork. Το Hot Water Breathwork αποτελεί σήμα κατατεθέν της πρακτικής και, ταυτόχρονα, μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εμπειρία. Σε όλες τις εκπαιδεύσεις διεθνώς, το μέρος αυτό πραγματοποιείται συνήθως σε θερμαινόμενες πισίνες. Ωστόσο, οι συμμετέχουσες/οντες σε αυτήν την εκπαίδευση θα έχουν τη μοναδική – για τα δεδομένα των Εκπαιδεύσεων Breathwork – δυνατότητα να βιώσουν την εμπειρία σε float tank, και συγκεκριμένα, στο πρώτο float tank στην Ελλάδα. Για περισσότερες πληροφορίες γι’ αυτή την εκπληκτική προσφορά, επισκεφθείτε το Cosmic Float.

 • Ανεκτίμητο bonus: ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ BREATHWORK

Το πιο ανεκτίμητο συστατικό αυτής της εκπαίδευσης, ωστόσο, είναι παροχή της δυνατότητας για για hands–on συνεχιζόμενη πρακτική, και μετά το πέρας του προγράμματος. Τουλάχιστον μια φορά τον μήνα, ο Paul οργανώνει ομαδικές συναντήσεις Breathwork, οι οποίες είναι ανοικτές στο κοινό, τόσο στην Αθήνα όσο και στην επαρχία. Σε αυτές, οι συμμετέχουσες/οντες θα έχουν την δυνατότητα να εξασκήσουν τις πρακτικές και θεωρητικές τους γνώσεις – σε πραγματικές συνθήκες – και έτσι, να αποκτήσουν την απαραίτητη ακεραιότητα, την αυτοπεποίθηση και την εμπειρία που χρειάζονται ως επαγγελματίες Βreathworkers. Δείτε τις συναντήσεις εδώ

“Τα συναισθήματα έρχονται και φεύγουν σαν τρεχούμενα σύννεφα στον ουρανό. Η Συνειδητή Αναπνοή είναι η άγκυρά μου.”

~Thích Nhất Hạnh

Τα οφέλη του Breathwork

Πρόγραμμα Eκπαίδευσης Breathwork 200 ωρών

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στην Κρήτη και στην Κύπρο.  Οι ακριβείς ημερομηνίες και ο χώρος για την Κρήτη και την Κύπρο θα ανακοινωθούν προσεχώς. Παρακαλούμε πολύ, εάν ενδιαφέρεστε για τις παραπάνω περιοχές απλά  μεταβείτε εδώ και συμπληρώστε απευθείας τη φόρμα ενδιαφέροντος.

 Ημερομηνίες για την εκπαίδευση στην Αθήνα:  

1ο Στάδιο: Φεβρουάριος 8-9 / 15-16 / 22-23 / 29

Μάρτιος 1 / 7-8 / 14-15

2ο Στάδιο: Μάρτιος 16-19 ( 3 ώρες έκαστη/ος)

3ο Στάδιο: Ιούνιος 13-14

Σε όλα τα στάδια της Εκπαίδευσης θα παρέχεται ταυτόχρονη μετάφραση

 

Τοποθεσία:

1ο Στάδιο: Αθήνα, το ακριβές σημείο θα ανακοινωθεί προσεχώς

2ο Στάδιο: Cosmic Float

3ο Στάδιο: Στην ανοιχτή θάλασσα

 

1ο Στάδιο: DRY BREATHWORK

Στο στάδιο Dry Breathwork οι συμμετέχουσες/οντες δουλεύουν με τα στοιχεία της Γης και του Αέρα. Σ’ αυτό το πρώτο στάδιο, εξοικειώνονται με:

α) τις έννοιες και τα εργαλεία των επιστημονικών πεδίων της Ψυχολογίας, της Φυσιολογίας και της Νευροεπιστήμης, με τα οποία θα χτιστεί το θεωρητικό πλαίσιο του σεμιναρίου Pure Awareness

β) την αναπνοή τους

 • ως ζωτική και θεμελιώδη λειτουργία του σώματός τους
 • ως βοηθητικό εργαλείο για την απόκτηση πρόσβασης σε ασυνείδητες σκέψεις και ως μηχανισμό αποσυμπίεσης από τις εντάσεις που γεννούν οι κάθε λογής τραυματικές καταστάσεις
 • ως μέσο για να φτάσουν σε ένα νέο, διαφορετικό επίπεδο συνειδητότητας, να αυξήσουν τη σωματική τους ενέργεια, να μάθουν να αναπνέουν ενέργεια (μαζί με τον αέρα)

γ) τεχνικές συμβουλευτικής, παιχνίδια και ασκήσεις που θα τους βοηθήσουν να δουλέψουν με τους εαυτούς τους και τους πελάτες τους

δ) 200 ώρες πρακτικής άσκησης στις τεχνικές του Breathwork και στην παροχή καθοδήγησης

2ο Στάδιο: HOT WATER BREATHWORK

Στο στάδιο Hot Water Breathwork οι συμμετέχουσες/οντες δουλεύουν με το στοιχείο του Νερού. Σ’ αυτή την ιδιαίτερα προχωρημένη παραλλαγή, οι συμμετέχουσες/οντες θα βιώσουν μία μοναδική συνεδρία μέσα σε ζεστό νερό. Σε αντίθεση με όλα τα άλλα προγράμματα – στα οποία η διαδικασία πραγματοποιείται σε μια θερμαινόμενη πισίνα, με όλες και όλους να αναπνέουν μαζί – στην Εκπαίδευση Breathwork Pure Awareness, οι συμμετέχουσες/οντες θα έχουν το προνόμιο μιας ατομικής συνεδρίας μέσα σε μια ειδικά διαμορφωμένη κάψουλα. Η κάψουλα αυτή είναι σχεδιασμένη κατά τέτοιο τρόπο ώστε να προσφέρει συνθήκες που προσομοιάζουν με αυτές τις μήτρας – σε ότι αφορά τη θερμοκρασία, το αίσθημα της βαρύτητας, τα επίπεδα θορύβου και τα αισθητηριακά ερεθίσματα. Γι’ αυτό, άλλωστε, μπορεί να οδηγήσει στην αφύπνιση βαθιά απωθημένων συναισθημάτων, παρέχοντας έτσι τη δυνατότητα σε όσες και όσους λαμβάνουν μέρος να ανακαλέσουν μνήμες από τη σύλληψη, την εμβρυική περίοδο, ή τη γέννησή τους.

3ο Στάδιο: COLD WATER BREATHWORK

Στο στάδιο Cold Water Breathwork οι συμμετέχουσες/οντες δουλεύουν με τα στοιχεία του Νερού και της Φωτιάς. Το κρύο νερό ενεργοποιεί τον φόβο και, ως εκ τούτου, είναι άμεσα συνυφασμένο με εκείνο που ο Freud αποκαλεί «ένστικτο του θανάτου». Στο Cold Water Breathwork δεν βουτάμε μονομιάς. Πρόκειται για μια σκόπιμα αργή διαδικασία που αποσκοπεί στο να αποκτήσουμε επίγνωση των αδιόρατων αλλαγών που συμβαίνουν σε σωματικό και ενεργειακό επίπεδο, και οι οποίες μπορεί να προέρχονται από το τραύμα της γέννησης ή τους θανάτους που έχουν συμβεί στο οικογενειακό περιβάλλον.

4ο Στάδιο: ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ

Ως αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαίδευσης Breathwork Pure Awareness, θα κληθείτε να συμμετάσχετε σε όλες τις αντίστοιχες μηνιαίες συναντήσεις που θα διοργανώσει ο Paul – όπως, άλλωστε, το ορίζει και ο κώδικας δεοντολογίας της Ένωση των Breathworkers της Νέας Ζηλανδίας. Παρέχεται, επίσης, η δυνατότητα συμμετοχής μέσω Skype. Η Εποπτεία είναι υποχρεωτική, δεδομένου ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να εξοικειωθούν οι συμμετέχουσες/οντες (ιδίως όσες και όσοι ασχολούνται επαγγελματικά με τον συγκεκριμένο χώρο) με την ιδέα της τακτικής – και απολύτως απαραίτητης – επίβλεψής τους από μια άλλη θεραπεύτρια ή έναν άλλο θεραπευτή. Επιπλέον, το στάδιο της Εποπτείας εξασφαλίζει ένα ασφαλές πλαίσιο, μέσα στο οποίο μπορούν να μοιραστούν τις όποιες προκλήσεις ενδέχεται να αντιμετωπίσουν κατά την εφαρμογή των διαφόρων εννοιών και τεχνικών του Breathwork με τους πελάτες τους.

Σε όλη την διάρκεια της εκπαίδευσης θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση από τα αγγλικά στα ελληνικά.

 

Εκπαίδευση Breathwork 200Ω.

Είναι για μένα;

Δεν χωρά αμφιβολία ότι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα τόσο υψηλών προδιαγραφών καλύπτει πλήρως τις ανάγκες μετεκπαίδευσης ανθρώπων που εργάζονται ήδη στο χώρο της προσωπικής ανάπτυξης, και οι οποίοι επιθυμούν να εμπλουτίσουν την εργαλειοθήκη τους με μια τεχνική που είναι ήδη εδραιωμένη και δημοφιλής στο εξωτερικό. Ως εκ τούτου, ψυχοθεραπευτές, life-coaches, ολιστικοί και ενεργειακοί θεραπευτές θα επωφεληθούν ιδιαίτερα, τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο, από την εκμάθηση της συγκεκριμένης τεχνικής.

Είναι όμως επίσης σαφές ότι η Εκπαίδευση Breathwork Pure Awareness απευθύνεται – και ευρύτερα – σε ανθρώπους που έχουν ήδη συνειδητοποιήσει ότι μπορούν να βελτιώσουν δραματικά την ποιότητα ζωής τους, αν υιοθετήσουν μια διαφορετική προσέγγιση· και είναι, μάλιστα, έτοιμοι να το κάνουν, ακόμα κι αν αυτή η προσέγγιση αλλάξει τη ζωή τους ριζικά.

Έτσι, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Pure Awarennes απευθύνεται σε σένα, αν αισθάνεσαι ότι επαναλαμβάνεις τις ίδιες μη-γόνιμες επιλογές:

 • Aν διαλέγεις πάντα «τον/την λάθος σύντροφο»
 • Αν δουλεύεις πολύ, αλλά δεν έχεις ποτέ αρκετά χρήματα για να κάνεις ό,τι επιθυμείς
 • Αν είσαι πάντα το «θύμα», και οι άνθρωποι γύρω σου σε υπονομεύουν, σε πληγώνουν ή σε αγνοούν
 • Αν αντιμετωπίζεις έντονα σωματικά συμπτώματα, όπως σύνδρομο χρόνιας κόπωσης, ή κατάθλιψη και κρίσεις πανικού
 • Αν διαισθάνεσαι ότι η υπερφαγία σου, οι ουσίες και όποια άλλη μορφή εξάρτησης είναι μόνο το σύμπτωμα και όχι η αιτία του προβλήματος
 • Aν φοβάσαι να διαλέξεις το επάγγελμα των ονείρων σου
 • Αν δεν γνωρίζεις πώς να συμφιλιωθείς με τα άβολα συναισθήματά σου, πώς να τα αποδεχτείς και να τα εκφράσεις
 • Αν, ως γονιός, επιθυμείς να απελευθερωθείς από περιοριστικά συμπεριφορικά μοτίβα, καταφέρνοντας, έτσι, να απελευθερώσεις απ’ αυτά και τα παιδιά σου
 • Αν εργάζεσαι εντατικά και επιθυμείς να ανακτήσεις υψηλά επίπεδα ενέργειας

Αν απλά σε αγαπάς τόσο, ώστε να σε φροντίσεις λίγο περισσότερο.

 

Πιστοποίηση

Η συμμετοχή στο σύνολο των Συναντήσεων Εποπτείας σας εξασφαλίζει τη χορήγηση Πιστοποιητικού Παρακολούθησης στην Εκπαίδευση Breathwork Pure Awareness. Στο σημείο αυτό, θα έχετε ολοκληρώσει 200 ώρες (στην πραγματικότητα περισσότερες) θεωρίας και πράξης πάνω στην τεχνική, και θα έχετε λάβει τη σχετική εκπαίδευση κατά τα πρότυπα της NZAB.

Επένδυση

Έγκαιρη εγγραφή: 1180 €
Εγγραφή μετά τις 15/12: 1400 €
Δυνατότητα ευέλικτης πληρωμής

Δηλώστε την συμμετοχή σας εδώ

Έγραψαν για την προηγούμενη εκπαίδευση του Paul Jones και το BreathWork

Εναλλακτική Δράση

Συνέντευξη με τον Paul Jones

Lifo

BreathWork | Η μέθοδος που μπορεί να αλλάξει τη ζωή σου έρχεται στην Ελλάδα Διαβάστε το εδώ: www.lifo.gr

 

Paul Jones
Το αγαπώ Μοιράσου το e-mail Gmail Viber WhatsApp Copy Link0ΚοινοποίησηΓεννήθηκα και μεγάλωσα σε μέρη που βρίσκονταν στη μέση του πουθενά, όπως η λίμνη Waikaremoana, γνωστή ως “η θάλασσα των κυματιστών νερών”, στη Νέα Ζηλανδία και μέχρι την ηλικία των 7 χρόνων είχα εκπαίδευση κατ’οίκον και ζούσα σε ένα από τα τρία σπίτια που υπήρχαν διάσπαρτα...
Αναλυτικές Πληροφορίες
Send this to a friend