The power of Expressive arts therapy

The power of Expressive arts therapy - Εγγραφές για Νέα ομάδα

The power of Expressive arts therapy Έγγραφες για Νέα ομάδα’
Εκφραστική θεραπεία μέσω τεχνών

Πέμπτη ανά 15 μέρες Έναρξη 7 Νοεμβρίου 2019

Η εκφραστική θεραπεία (Expressive arts therapy)είναι ένα πολύτιμο ψυχοθεραπευτικό εργαλείο, μια ψυχοδυναμική προσέγγιση που χρησιμοποιεί την τέχνη με σκοπό την επίγνωση του εαυτού.

Η εκφραστική θεραπεία συνδυάζει τις εικαστικές τέχνες, την κίνηση, το χορό, το θέατρο, τη μουσική, τη γραφή και άλλες δημιουργικές διαδικασίες, με σκοπό τη βαθιά προσωπική ανάπτυξη και την ανάπτυξη της κοινότητας με τους άλλους.

Σκοπός σεμιναρίου:
H εκφραστική θεραπεία σε μια ομάδα δημιουργεί μια αγκαλιά αγάπης. Μια κλειστή ασφαλή μήτρα, που εμπεριέχει τον κάθε συμμετέχοντα της ομάδας. Έτσι βρίσκει ένα χώρο που θα εκφραστεί, ώστε να δει τις επιθυμίες του. Να τολμήσει να βάλει στόχους και να δει τις πραγματικές του ανάγκες. Έτσι ανακαλύπτει κρυμμένες δυνάμεις και ξαναβρίσκει την ισορροπία του. Συνδέεται με τον αυθεντικό του εαυτό και μπορεί να εργαστεί με πολύ βαθιά ψυχικά θέματα.

Η ατμόσφαιρα που δημιουργείται είναι ανάλαφρη, όμως φέρνει σε όλους μια βαθιά αλλαγή. Μέσα σε ένα πλαίσιο ασφάλειας, ισοτιμίας και ενεργοί στη θεραπευτική διαδικασία θα ενισχύσουμε την αυθεντικότητα μας . Η δυναμική της ομάδας θα μας βοηθήσει να σχετιζόμαστε με περισσότερη ωριμότητα και γνησιότητα.

entexni drasi

Το σεμινάριο αυτό απευθύνεται :

  • Σε όλους όσους θέλουν μια επανεκκίνηση προς ένα καινούργιο εαυτό, πιο αυθεντικό και ελεύθερο.
  • Σε άντρες και γυναίκες που επιθυμούν να εξελίξουν τα επαγγελματικά
  • Σε όσους θέλουν να δουν τι εμποδίζει την επικοινωνία και την οικειότητα
  • Σε όλους όσους χρειάζονται μια ώθηση προς τη ζωή που ονειρεύονται, αντλώντας έμπνευση από το πάθος για εξέλιξη.

Μπορούν να συμμετέχουν όλοι. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς καλλιτέχνης, απλά να έχει όρεξη για δράση και δέσμευση.

Περιγραφή σεμιναρίου:
Θα χρησιμοποιήσουμε ασυνήθιστες τεχνικές προσωπικής ανάπτυξης με στόχο τη γνώση, το μοίρασμα και την αυτοπραγμάτωση. Η προβολή στο καλλιτεχνικό έργο και το ζωντάνεμα των εσωτερικών εικόνων, θα γίνει ο φορέας της αλλαγής. Θα δουλέψουμε με τα σύμβολα της τέχνης, τα αρχέτυπα.

Εκτός από τη ζωγραφική θα χρησιμοποιηθεί η κίνηση, ο χορός που συμβάλλουν στην απελευθέρωση των συναισθημάτων. Το σώμα εμπεριέχει σύμβολα που χρησιμοποιήθηκαν πριν το “λόγο” για να εκφράσουμε συναισθήματα και καταστάσεις. Κυρίαρχο ρόλο παίζει το σώμα, που έχει καταγράψει εμπειρία, συναίσθημα και σκέψη, και είναι η απελευθέρωσή του που θα φέρει την ισορροπία στο άτομο ως όλον.

Στοιχεία σεμιναρίου:

Η θεραπεία μέσω των εικαστικών τεχνών αξιοποιεί την δημιουργική διαδικασία και το δημιούργημα ως μέσο έκφρασης και προβολής. Προάγει μία μέθοδο συμβολικής επικοινωνίας μεταξύ ασθενούς- θεραπευτή και ομάδας.

Η θεραπεία μέσω των Εικαστικών τεχνών χρησιμοποιεί διαφορά υλικά έκφρασης. Πέρα από τους παραδοσιακούς μαρκαδόρους, κηρομπογιές, ακρυλικά κλπ. , χρησιμοποιούνται και διαφορά υλικά της καθημερινότητας, ετερόκλητα ή/και ανακυκλώσιμα, καθώς και αναρίθμητες τεχνικές από τον χώρο της τέχνης (collage, frottage, mixed media κατασκευές κλπ) πάντα με στόχο θεραπευτικό.

Ενσωματώνοντας τις διαδικασίες των τεχνών και επιτρέποντας τη ροή, αποκτάμε πρόσβαση στους εσωτερικούς μας πόρους για επούλωση, κάθαρση, και δημιουργικότητα.

Πληροφορίες συμμετοχής
Οι συναντήσεις της ομάδας θα γίνονται Πέμπτη ανά 15 μέρες στις 19:00-21:00 με κόστος 50 ευρώ/μήνα.Το αναλυτικό πρόγραμμα θα μοιραστεί στους συμμετέχοντες κατά την έναρξη της ομάδας. Αποτελεί μια ανοιχτή ομάδα, δηλαδή μπορεί να γίνει είσοδος νέου μέλους οποιαδήποτε στιγμή, αφού ενημερωθούν τα υπόλοιπα μέλη.

Προηγείται συνέντευξη, ώστε κάθε υποψήφιο μέλος να ενημερωθεί για την διαδικασία ένταξης στη θεραπευτική ομάδα.

Το κέντρο μας βρίσκεται στο Θησείο Ακάμαντος 30 με την επωνυμία Κέντρο Έντεχνης Δράσης και Θεραπείας. Με θεά τον υπέροχο λόφο του Φιλοπάππου, μόλις 7-8 λεπτά από την στάση του ΗΣΑΠ «Θησείο» ή την στάση μετρό «Ακρόπολη». Επίσης για όσους επιθυμούν να έρθουν με δικό τους μεταφορικό μέσω υπάρχει άφθονος χώρος στάθμευσης μπροστά από το κέντρο.

Διάρκεια: 2 ώρες
Τοποθεσία: Κέντρο Έντεχνης Δράσης και θεραπείας
Κόστος συμμετοχής: 25€

Ημερομηνίες:

23/01, 13/02, 27/02, 12/03, 26/03, 02/04, 23/04, 7/05, 21/05, 4/06, 18/06, 02/07, 16/07

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές 

Τηλέφωνα: 210 3461 674 & 6974078539

EMAIL: info@art-therapy.center

Τζέσικα Μαργαρίτη
H Τζέσικα Μαργαρίτη είναι Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας ειδικευμένη στη Συνθετική Ψυχοθεραπεία και στην προσωποκεντρική και βιωματική μέθοδο Fοcusing. Είναι απόφοιτη του Counselling & Therapy Validated Course και του ελληνικού κέντρου Focusing. Εργάζεται ως ατομική θεραπεύτρια, συντονίστρια ομάδων προσωπικής ανάπτυξης και θεραπείας του Εσωτερικού Παιδιού, και ως εισηγήτρια εκπαιδευτικών σεμιναρίων. Εκπαιδεύτηκε στη Συστημική Αναπαράσταση στο Ελληνικό...
Αναλυτικές Πληροφορίες
Ετικέτες
98 Shares
Share
Tweet
WhatsApp
Share
Email