Χειμερινό ηλιοστάσιο: Η μέρα που οι ευχές πραγματοποιούνται

Χειμερινό ηλιοστάσιο: Η μέρα που οι ευχές πραγματοποιούνται

Χειμερινό ηλιοστάσιο: Η μέρα που οι ευχές πραγματοποιούνται

Τι είναι το χειμερινό ηλιοστάσιο:
Ηλιοστάσιο ονομάζεται η χρονική στιγμή κατά την οποία ο άξονας της Γης είναι στραμμένος πιο κοντά ή πιο μακριά από τον Ήλιο,  οποίος βρίσκεται στο ψηλότερο ή χαμηλότερο σημείο του ουρανού (θερινό ή χειμερινό ηλιοστάσιο).

Η λέξη ηλιοστάσιο είναι σύνθετη και προέρχεται από την λέξη Ήλιος και το στέκομαι (στάση). O Ήλιος φαίνεται να επιβραδύνει την φαινομενική κίνησή του προς τα βόρεια ή τα νότια, κίνηση που την ημέρα του ηλιοστασίου μηδενίζεται και αντιστρέφεται.

Το ηλιοστάσιο, είναι η στιγμή που η Γη, και πιο συγκεκριμένα ο άξονας της βρίσκεται στραμμένος πιο κοντά ή πιο μακριά από τον Ήλιο, κατά την ετήσια τροχιά του πλανήτη μας γύρω από αυτόν που διαρκεί περίπου 365 μέρες. Πολλές αρχαίες παραδόσεις θεωρούν ότι η περίοδος αυτή είναι η πλέον κατάλληλη για να γίνει ένα καινούργιο ξεκίνημα.

Σκοπός σεμιναρίου:
Να βιώσουμε με τελετουργικό τρόπο τη γιορτή για το Χειμερινό ηλιοστάσιο. Να συναντηθούμε δημιουργικά με άλλους με παρόμοιες αναζητήσεις. Να μάθουμε πως να ξεπερνάμε τη μονοτονία της καθημερινότητας, τις δυσκολίες και το άγχος. Αναζητώντας βοήθεια από ανώτερες δυνάμεις με τη βοήθεια της τελετής.

Το σεμινάριο αυτό απευθύνεται σε :

  • Σε ενήλικες όλων των ηλικιών που έχουν όρεξη να εστιάσουν στον εσωτερικό τους κόσμο και να εξελιχθούν.
  • Σε όσους έχουν ανάγκη μια σύνδεση με τους άλλους και με κάτι μεγαλύτερο που είναι η ίδια η ζωή.

Για να συμμετέχετε δεν χρειάζεται προηγούμενη γνώση σε κανέναν τομέα.

Περιγραφή σεμιναρίου:

Μέσα από βιωματικές ασκήσεις και τελετουργικά, θα ανακαλύψουμε κρυμμένες δυνάμεις και επιθυμίες. Θα βιώσουμε τελετουργικά επανασύνδεσης με τη γη, τον ουρανό και τα τέσσερα στοιχεία. Θα δούμε ποιο από τα τέσσερα στοιχεία χρειάζεται η ψυχή για να ισορροπήσει μέσα της το φως και το σκοτάδι.

Στοιχεία σεμιναρίου:

θα γνωρίσουμε τον Ιερό χώρο που είναι μια από τις αρχές της σαμάνικης φιλοσοφίας. Τον χρησιμοποιούμε σε όλες τις διαδικασίες της ζωή μας που χρειαζόμαστε βοήθεια. Θα κάνουμε ένα despacho (ντεσπάτσο) μια προσφορά από την καρδιά μας στη γη για όλη την ευγνωμοσύνη για όλα τα καλά που έχουμε. Θα κάνουμε μια τελετή φωτιάς για να απελευθερώσουμε όλα αυτά που θέλουμε να αφήσουμε και να δεχτούμε αυτά που θέλουμε.

Τι είναι το despacho (ντεσπάτσο);

Από τα αρχαία χρόνια μέχρι και σήμερα, οι Λαϊκά ( σοφοί της γενεαλογίας Q’ero του Περού) χρησιμοποιούν την τελετή despacho (ντεσπάτσο) ως έκφραση ευγνωμοσύνης και για πολλές άλλες καταστάσεις π.χ. γεννήσεων, γάμων, ευημερία στην εργασία τους , για να θεραπεύσουν σωματικές και συναισθηματικές δυσκολίες κ.α. Τα Despacho είναι ζωντανές προσευχές που δημιουργούνται τελετουργικά, φέρνοντας την πρόθεση μας και το όραμα σε ισορροπία.

Με despacho εργαζόμαστε στο επίπεδο της ψυχής – το επίπεδο του ιερού, του μυθικού και του ενεργειακού. Έτσι οι προσευχές των συμμετεχόντων μεταδίδονται σε συμβολικά στοιχεία(σπόρους, ζαχαρωτά, βότανα) και προστίθενται στο despacho. Το despacho γίνεται μια ζωντανή προσευχή που φέρνει ενεργειακές αλλαγές και επούλωση. Μόλις ολοκληρωθεί, το despacho μπορούμε να το θάψουμε (για αργά, σταθερά αποτελέσματα), ή να το κάψουμε (για ταχύτερη μεταμόρφωση) ή να το αφήσουμε σε τρεχούμενα νερά, μεταφέροντας έτσι τα δώρα στο Πνεύμα.

Στο Σεμινάριο αυτό θα δουλέψουμε με το Ayni (Άινι) Despacho που κατά παράδοση των Q’ero, χρησιμοποιείται για να μας φέρει σε Ορθή Σχέση(Ayni) με το καθετί, που υπάρχει μέσα μας και έξω μας. Μόλις ολοκληρωθεί θα το παραδώσουμε στην φωτιά που θα επιτρέψει μια γρήγορη μεταμόρφωση.

Πληροφορίες συμμετοχής
Το κέντρο μας βρίσκεται στο Θησείο Ακάμαντος 30 με την επωνυμία Κέντρο Έντεχνης Δράσης και Θεραπείας. Με θεά τον υπέροχο λόφο του Φιλοπάππου, μόλις 7-8 λεπτά από την στάση του ΗΣΑΠ «Θησείο».

Διάρκεια: 3-4 ώρες
Τοποθεσία: Ακάμαντος 30 Θησείο
Κόστος συμμετοχής: 15€
Κόστος συμμετοχής για τα μέλη μας: 10€

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές:

Τηλέφωνα: 210 3461 674 & 6974078539

EMAIL: info@art-therapy.center

Τζέσικα Μαργαρίτη
H Τζέσικα Μαργαρίτη είναι Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας ειδικευμένη στη Συνθετική Ψυχοθεραπεία και στην προσωποκεντρική και βιωματική μέθοδο Fοcusing. Είναι απόφοιτη του Counselling & Therapy Validated Course και του ελληνικού κέντρου Focusing. Εργάζεται ως ατομική θεραπεύτρια, συντονίστρια ομάδων προσωπικής ανάπτυξης και θεραπείας του Εσωτερικού Παιδιού, και ως εισηγήτρια εκπαιδευτικών σεμιναρίων. Εκπαιδεύτηκε στη Συστημική Αναπαράσταση στο Ελληνικό...
Αναλυτικές Πληροφορίες
220 Shares
Share
Tweet
WhatsApp
Share
Email