Μια απλή τεχνική για να συνεισφέρουμε στην παγκόσμια ειρήνη

Πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται αν η ανθρωπότητα θα καταφέρει ποτέ να βρει ένα κοινό σημείο συνεννόησης και αν θα υπάρξει ειρήνη. Βλέπουν αντιλήψεις που οδηγούν σε πόλωση και ενέργειες που υποκινούν τη βία. Ωστόσο, βλέπουν και χιλιάδες ανθρώπους να βάζουν στην άκρη τις διαφορές τους προκειμένου να συνεργαστούν ενωμένοι όταν προκύπτουν γεγονότα πέρα από τον ανθρώπινο έλεγχο. Είτε παρακολουθούσαμε το κοινό συναίσθημα θαυμασμού και ευγνωμοσύνης τότε που η ολική έκλειψη πέρασε από τις ΗΠΑ, είτε τη βοήθεια που δινόταν απλόχερα σε αγνώστους εξαιτίας των καταστροφικών πλημμυρών στο Τέξας, το Νεπάλ και την Ινδία ή από τους σεισμούς στο Μεξικό και τις ζημιές από τον τυφώνα στον Ατλαντικό, υπάρχουν πολλά παραδείγματα όπου η καρδιά έχει μεγαλύτερη αξία από τις διαφορές μας.

Καθώς η Παγκόσμια Ημέρα της Ειρήνης ήταν στις 21 Σεπτεμβρίου, γίνεται όλο και πιο σαφές στους περισσότερους ανθρώπους ότι προηγείται η καρδιά, ενώ η συνεργασία με καλοσύνη, συμπόνια και αποδοχή είναι το κλειδί για να έχουμε καλές σχέσεις. Καθώς ανοίγουμε την καρδιά μας και νοιαζόμαστε, αυξάνουμε τις δικές μας ατομικές και συλλογικές συνειδησιακές δονήσεις, οι οποίες δημιουργούν το δυναμικό για την εξεύρεση λύσεων για την ειρήνη.

Ένα χαρακτηριστικό της ανθρώπινης ύπαρξης είναι ότι κατά καιρούς αισθανόμαστε χαμηλότερες δονήσεις, όπως όταν είμαστε απογοητευμένοι, θυμωμένοι, επικριτικοί ή εκδικητικοί. Αν όμως αφήσουμε αυτά τα συναισθήματα με τις χαμηλές δονήσεις να κυριαρχήσουν στη ζωή μας, δημιουργούν απόσταση και τελικά πόλωση. Μπορούμε να αυξήσουμε τον ρυθμό των δονήσεών μας με συναισθήματα όπως η αγάπη, η φροντίδα, η συμπόνια, η καλοσύνη, η ευγνωμοσύνη και η συγχώρεση. Καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι αυξάνουν συνειδητά τις δονήσεις τους εξασκώντας αυτές τις ιδιότητες της καρδιάς, εμπνέονται όλο και περισσότεροι να κάνουν το ίδιο. Αυτές οι ιδιότητες της καρδιάς με τις υψηλότερες δονήσεις είναι ιδιαίτερα μεταδοτικές, όταν τις υιοθετήσουμε ως τρόπο ζωής.

Μαζί μπορούμε να ανοίξουμε την καρδιά μας και να συνδημιουργήσουμε ένα αποτελεσματικό ειρηνικό δυναμικό με σκοπό να έχουμε καλές σχέσεις. Αυτό είναι το απαραίτητο βήμα για να απελευθερώσουμε τη συλλογική μας δημιουργικότητα για εύρεση συνεκτικών λύσεων και διαισθητική καθοδήγηση και να δημιουργήσουμε έναν κόσμο στον οποίο θα μπορούμε όλοι να εξελιχτούμε σεβόμενοι τις διαφορές μας. Η ειρήνη είναι το φως που συνεχίζει να λάμπει από την αύξηση των επιλογών μας που έχουν οδηγό την καρδιά μας. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να εφαρμόσουμε την αγάπη, την καλοσύνη και την αποδοχή και να δουλέψουμε σκληρά γι’ αυτό.

Εστίαση φροντίδας: αύξηση των ατομικών και συλλογικών δονήσεών μας

1. Εστιάστε στην καρδιά σας για μερικά λεπτά και εισπνεύστε τα συναισθήματα της αγάπης, της καλοσύνης και της ευγνωμοσύνης για να αυξήσετε τις δονήσεις σας. Αυτό θα αυξήσει και την αποτελεσματικότητα της μετάδοσης.

2. Στη συνέχεια φανταστείτε ένα αυξανόμενο δυναμικό ειρηνικής συνεργασίας, καθώς τα μεμονωμένα άτομα και το κοινωνικό σύνολο αναλαμβάνουν την ευθύνη για τη συνδημιουργία μιας «αλλαγής της πραγματικότητας» αυξάνοντας την αγάπη, την καλοσύνη και τη συμπόνια τους για τους άλλους και για όλη την ανθρωπότητα.

3. Διατηρήστε το όραμα των ηγετών που συνεργάζονται με σκοπό να επιτύχουν ειρηνικές αποφάσεις σε πολέμους και κρίσεις, καθώς και στον λιμό που πλήττει εκατομμύρια ανθρώπους σε χώρες που έχουν καταστραφεί από τον πόλεμο.
4. Τέλος, ακτινοβολήστε αγάπη, φροντίδα και συμπόνια προς όλους τους ανθρώπους που υποφέρουν από πλημμύρες, πυρκαγιές, λιμό, τρομοκρατία, σεισμούς, εκπατρισμό και άλλους παγκόσμιους παράγοντες που προκαλούν στρες, με τον τρόπο που σας κατευθύνει η καρδιά σας.

Related Posts
Το βιβλίο
Κλείσε θέση
Άλλα άρθρα
1η Ημερίδα HeartMath
Δωρεάν εκπαίδευση HeartMath σε φροντιστές ασθενών με νόσο Alzheimer
Δείτε δωρεάν το καταπληκτικό εκπαιδευτικό και βιωματικό πρόγραμμα The HeartMath Experience
Όσα μάθαμε από την επίσκεψη του Howard Martin στην Αθήνα. Φωτογραφίες
Οδηγίες για την εγκατάσταση της εφαρμογής Global Coherence App
Tο βιβλίο “Η Νοημοσύνη της Καρδιάς” στα Ελληνικά
Συνέντευξη του Howard Martin στην Εναλλακτική Δράση
Η νοημοσύνη της καρδιάς μπορεί να μας προσφέρει πολύτιμη καθοδήγηση
5 πράγματα που δεν γνωρίζατε οτι μπορεί να κάνει η καρδιά σας
Oι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι η καρδιά έχει τη δική της “νοημοσύνη”
Το δευτερογενές τραυματικό στρες ίσως επηρεάζει περισσότερους ανθρώπους απ’ ό, τι νομίζουμε
Πώς ένα σύντομο διάλειμμα μπορεί να σώσει την ημέρα σας
Πως να μετατρέψτε τις στρεσογόνες αντιλήψεις και αντιδράσεις σας σε εσωτερική γαλήνη
Πώς καταφέραμε να βοηθήσουμε ανθρώπους που βίωσαν έναν καταστροφικό σεισμό ύστερα από μια αποτυχημένη απόπειρα απαγωγής
Μια απλή τεχνική για να συνεισφέρουμε στην παγκόσμια ειρήνη

Μείνετε συντονισμένοι με την κοινότητα του HeartMath σε Ελλάδα και Κύπρο

* indicates required

Παρακαλούμε επιλέξτε τον τρόπου που θα θέλατε να επικοινωνήσουμε μαζί σας

Μπορείτε να διαγραφείτε από τη λίστα αυτή ανά πάσα στιγμή πατώντας απλά το unsebscribe που θα βρείτε στο τέλος κάθε e-mail

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.

7 Shares
Share
Share
Tweet
Pin