Εκπαίδευση: το “Δέντρο της Ζωής!”

Εκπαίδευση: το "Δέντρο της Ζωής!"

ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

Ένα υπέροχο και πολύ χρήσιμο εργαλείο για όσους εργάζονται με τον άνθρωπο και την ψυχή.
Μια αφηγηματική πρακτική εμπνευσμένη από την φύση.

Όταν η ζωή μας είναι σε δίνη, είναι όπως ένα ποτάμι ορμητικό γεμάτο από απροσδόκητες καταστάσεις και κινδύνους . Όταν βρισκόμαστε στη μέση αυτού του ορμητικού ποταμού, δεν είναι εύκολο να μιλήσουμε για όλα αυτά γιατί όλες οι δυνάμεις μας προσανατολίζονται στην άμεση επιβίωσή μας .

Έχουμε ανάγκη τότε να βρούμε ένα μέρος της όχθης για να πηδήξουμε έξω από την δίνη και το ορμητικό ποτάμι, να σκαρφαλώσουμε στην όχθη, σένα ασφαλές σημείο απ’ όπου θα μπορούμε να παρατηρούμε την ζωή μας .

Ένα μέσο να το κάνουμε αυτό είναι το  “το Δέντρο της ζωής”

Ζωγραφίζοντας τα διάφορα μέρη του δέντρου αναγνωρίζουμε τις ελπίδες , τις αξίες , τα όνειρα , τις ελπίδες, τις προθέσεις και τις δεσμεύσεις μας αλλά και τις ικανότητες , τις δεξιότητές μας καθώς και το είδος των σχέσεων που θέλουμε να έχουμε με τον περίγυρό μας.

Τo Δέντρο της Ζωής είναι ένα εργαλείο όχι μόνο αντιμετώπισης των προβλημάτων της ζωής, αλλά είναι και επιλογή της πορείας που θέλουμε να έχουμε στη ζωή μας , της προτιμώμενης ιστορίας και ταυτότητάς μας σύμφωνα με τον M. White , ιδρυτή και εμπνευστή της Αφηγηματικής Προσέγγισης στην Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία μαζί με τον David Epston.

Ειδικό για Ψυχολόγους, Ψυχοθεραπευτές, Συμβούλους Ψυχικής Υγείας, Παιδαγωγούς, Ειδικούς Παιδαγωγούς, Λογοθεραπευτές, Κοινωνικούς Λειτουργούς και για όποιον ενδιαφέρεται να πάρει ένα χρήσιμο εργαλείο για την δική του προσωπική ανάπτυξη αλλά και ως βοήθεια για τους γύρω του.

Διάρκεια: 8 ώρες
Κόστος: 90 ευρώ.

Απαραίτητη κράτηση θέσης
Για να δηλώσετε συμμετοχή συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος:

Για περισσότερες πληροφορίες
τηλ: 215 5151681
ΚΕ.ΘΕ.ΣΥ. Κηφισίας 38, Αμπελόκηποι (έναντι President Hotel)

Δείτε όλες τις εκδηλώσεις του ΚΕ.ΘΕ.ΣΥ.

Αναλυτικές Πληροφορίες
Ετικέτες
Βιβλίο
4 Shares
Share
Tweet
WhatsApp
Share
Email